reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Dla mnie to wymysly.
I w poprzedniej ciąży miałam takie bóle i teraz.
Poprzednia książkowa, to póki co tez.

Szczerze powiem, że dziwi mnie wypisywanie takich rzeczy, bo potem co wrażliwsze zaczynają sie niepotrzebnie nakręcac.

Komu ufasz, lekarzowi, który się było nie było zajmuje ciężarnymi, czy anonimowym osobom z ogólnodostępnego forum?

wiem.... po prostu te bóle były niepokojące, teraz trochę przeszły i zaczęłam się uspokajać, że może będzie ok. Niby we wtorek usg było, następne za 2 tygodnie a tu takie dwie wiadomości...

Zastanawiam się skąd takie bóle mogą być, bo to nie rozciąganie macicy, tylko taka cieżkość, uczucie rozpierania...

Byle do 19, do prenatalnych...

dziewczyny, poważnie widzicie korelację między bólami brzucha a poronieniem? Byłam w 9t6d we wtorek na usg, mówiłam o tym, że brzuch mnie boli - nie skurcze, tylko taki tępy ból - lekarz powiedział, że wszystko ok. No i teraz po tym co piszecie nie wiem co myśleć.
Może źle się wyraziłam. Teraz też mam bóle brzucha to ponoć normalne. Tamte były inne, bardziej uciążliwe. Uwierzcie, że nie chciałam nikogo wystraszyć!
W jakich pozycjach lekarz kazał Ci leżeć? Mi w szpitalu mówili, że na lewym boku, ale ja nie dam rady tak 24 h/dobę. Leżę też na prawym, w ciągu dnia dużo na plecach na półleżąco. Mam nadzieję, że tak też można. W nocy staram się cały czas na lewym boku, żeby dobrze maluszka dotleniać.
Mnie kazał na plecach lub na lewym boku.

Zastanawiam się skąd takie bóle mogą być, bo to nie rozciąganie macicy, tylko taka cieżkość, uczucie rozpierania...
A skąd wiesz, ze to nie jest rozciąganie macicy?
Macica rosnie, w brzuchu przesuwają się rózne organy. Pod koniec, jak brzuch duzy, to cisnie juz na wszystko, jelita pęcherz, żoładek.

@Hanqa_08 jeszcze dopytam o tę uciążliwość... to były skurcze?
Niee... raczej tępe takie. Ale nie możesz tak na to patrzeć. Równie dobrze wtedy mogło to być cokolwiek innego. Tak wywnioskowalam, bo teraz takich nie mam. My nie jesteśmy lekarzami, a każda ciąża jest inna. Jeśli byłaś u lekarza i nie miał zastrzeżeń to bym mu ufała.

Też mnie dziś dopadły bóle, czuje je w samym dole, jakby pieczenie, ciepło. Chyba trochę za dużo dziś latalam... dopiero będę leżeć.
Czy wy też albo robicie małe zakupy żeby było lekko albo nosicie z samochodu na 3 razy? [emoji4] boszzzz jak mnie to męczy.

Niee... raczej tępe takie. Ale nie możesz tak na to patrzeć. Równie dobrze wtedy mogło to być cokolwiek innego. Tak wywnioskowalam, bo teraz takich nie mam. My nie jesteśmy lekarzami, a każda ciąża jest inna. Jeśli byłaś u lekarza i nie miał zastrzeżeń to bym mu ufała.

no właśnie ja mam tępe.. takie jednostanne, pojawiły się nagle ale byłam u lekarza, robił usg. nie wiem czy na usg widać by było skracanie szyjki albo coś co by mogło doprowadzić do poronienia?

A skąd wiesz, ze to nie jest rozciąganie macicy?
Macica rosnie, w brzuchu przesuwają się rózne organy. Pod koniec, jak brzuch duzy, to cisnie juz na wszystko, jelita pęcherz, żoładek.

bo one trwały non stop, w poprzedniej ciąży takich nie miałam, określiłabym to jakby było mi słodko i ciężko w podbrzuszu.

no właśnie ja mam tępe.. takie jednostanne, pojawiły się nagle ale byłam u lekarza, robił usg. nie wiem czy na usg widać by było skracanie szyjki albo coś co by mogło doprowadzić do poronienia?

bo one trwały non stop, w poprzedniej ciąży takich nie miałam, określiłabym to jakby było mi słodko i ciężko w podbrzuszu.

No to idz do innego lekarza, jesli cie to uspokoi.
Anonimowi użytkownicy forum, to nie jest konsylium lekarskie.

reklama
Do góry