reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Czy wy też albo robicie małe zakupy żeby było lekko albo nosicie z samochodu na 3 razy? [emoji4] boszzzz jak mnie to męczy.
Robię normalne zakupy. 2 siaty targammdo domu;)
Dodatkowo niestety często noszę 12,5kg córe:(
Bede musiała ją powoli odzwyczajac od tego, sle dopuki nic niepokojącego się nie dzieje, to nie chce tego robic gwałtownie, wiec zdarza mi się ją jeszcze w nosidle nosic.

Robię normalne zakupy. 2 siaty targammdo domu;)
Dodatkowo niestety często noszę 12,5kg córe:(
Bede musiała ją powoli odzwyczajac od tego, sle dopuki nic niepokojącego się nie dzieje, to nie chce tego robic gwałtownie, wiec zdarza mi się ją jeszcze w nosidle nosic.
O rany, to czym ja się przejmuje [emoji846]

Ja robię zakupy a mąż wnosi do domu[emoji1787] Byłam na zebraniu w przedszkolu i ledwo wysiedziałam bo tak mnie brzuch bolał. Siedzenie prawie 2 godziny na malutkich krzesełkach dla dzieci nie należy do przyjemnych rzeczy [emoji19]
Też mnie dziś dopadły bóle, czuje je w samym dole, jakby pieczenie, ciepło. Chyba trochę za dużo dziś latalam... dopiero będę leżeć.
Czy wy też albo robicie małe zakupy żeby było lekko albo nosicie z samochodu na 3 razy? [emoji4] boszzzz jak mnie to męczy.

Super wiadomość:) i jakie piękne zdjęcie! Dzięki za te słowa... nie pozwalam sobie za szybko na zwolnienie ale wczoraj przenyslalam decyzję. Ale i tak nie pójdę szybciej niż za 3 tygodnie bo mam zadania w pracy które muszę zamknąć. Dobra wiadomość. Na wakacjach, na których to poczelismy naszego groszka jadłam same ryby. Na obiad j na kolację codziennie świeżo wędzona ryba, jeszcze ciepła. Także skladalam się w 90% z ryby:) bardzo ja lubię. Wczoraj i dzisiaj zjedzony był śledzik w oleju, pycha :)
Po koncz co musisz i uciekaj siedzieć w domu i wypoczywać [emoji6]
Ja też leżę już od 3 tygodni. Każda kosteczka ciała mnie boli. Ale dla dzidzi wszystko [emoji7] też w zeszłym tygodniu miałam odklejoną kosmówkę i plamiłam. Na szczęście dzięki leżeniu się przykleiła, ale lekarz i tak kazał leżeć [emoji20] chyba do końca 1 trymestru nie mamy wyjścia. Fajnie masz bo już widać maleństwo. Ja czekam na środę. Już powinno być! Też tak miałam przy poprzedniej ciąży i również poroniłam. Bóle brzucha nawet jak się zbyt dużo nie ruszałam. Wtedy myślałam, że to brzuch się rozciąga. Teraz jednak wiem, że coś w tym było.
Boże, bidulko... Tule mocno!
Nie jestem pewna. Wydaje mi się, ze pleśniowe mają osobnego bana, niezależnie od pasteryzacji.
Plesniowe pastryzowane są dozwolone :)
dziewczyny, poważnie widzicie korelację między bólami brzucha a poronieniem? Byłam w 9t6d we wtorek na usg, mówiłam o tym, że brzuch mnie boli - nie skurcze, tylko taki tępy ból - lekarz powiedział, że wszystko ok. No i teraz po tym co piszecie nie wiem co myśleć.
Nie. Powtórzę to co mi profesor powiedział: każda ciąża jest inna.
Sama czepilam sie boli brzucha że w straconej bolało a teraz prawie w ogóle, chyba że się przesile albo zdenerwuje. Powiedział mi ze nie ma to żadnego związku jedno z drugim i żeby się tym nie przejmować. Każda ciążę będzie każda a nawet ta sama kobieta przeżywać inaczej.
Ja was czytam i wcinam lody, kupilam mezusiowi piwo na wieczor, niech ma nie kazdego dnia Sw. Jana :) no i sobie lody, dobrze ze nie kupilam wiecej bo wszystko bym zjadla na raz
Och ja też chyba dzisiaj mecz obejrzę w samotności z lodami, mąż na jakichś targach z bankietem pewnie do nocy. Akurat mam wolną chatę na smuteczki bo jakiegoś doła podlapalam w pracy.... :(

Dziewczyny mam pytanie czy wy śpicie na brzuchu.No kurczę ja nie mogę się odzwyczaić,niby podkładam poduszkę pod nogę i ospie na boku,ale niestety za każdym razem jak się obudzę śpię na brzuchu.Niewiem czy to dobrze

reklama
Po koncz co musisz i uciekaj siedzieć w domu i wypoczywać [emoji6]Boże, bidulko... Tule mocno! Plesniowe pastryzowane są dozwolone :) Nie. Powtórzę to co mi profesor powiedział: każda ciąża jest inna.
Sama czepilam sie boli brzucha że w straconej bolało a teraz prawie w ogóle, chyba że się przesile albo zdenerwuje. Powiedział mi ze nie ma to żadnego związku jedno z drugim i żeby się tym nie przejmować. Każda ciążę będzie każda a nawet ta sama kobieta przeżywać inaczej. Och ja też chyba dzisiaj mecz obejrzę w samotności z lodami, mąż na jakichś targach z bankietem pewnie do nocy. Akurat mam wolną chatę na smuteczki bo jakiegoś doła podlapalam w pracy.... :(
Już któryś raz zauważam, że chyba też masz jakieś dolki i stresy w pracy... ? Łącze się z Tobą
Dziewczyny mam pytanie czy wy śpicie na brzuchu.No kurczę ja nie mogę się odzwyczaić,niby podkładam poduszkę pod nogę i ospie na boku,ale niestety za każdym razem jak się obudzę śpię na brzuchu.Niewiem czy to dobrze
Spałam często ale odkąd jestem w ciąży to nie mogę bo w nocy najmocniej eksplodują mi piersi. Dziwne. Bo w ciągu dnia minimalnie czuje. Za to nogę prawie pod brodę podciągam leżąc na boku, zwłaszcza gdy siusiu się bardzo chce a boję się znudzić bo potem zwykle mam problemy z zaśnięciem [emoji16][emoji16]
Masakra z tym moim kaszlem, nie jest silny, ale upierdliwy i zauważam że nasila się wtedy kiedy mam szybszy puls, jakby mnie przyduszal [emoji58]

Do góry