reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

To jest po prostu minimalizacja ryzyka. Kiedyś w Polsce kobiety pily w ciazy świeże mleko od od krowy i nic im nie było, wręcz przeciwnie. Listeria tak naprawdę jest bardzo rzadka. Tak samo np. szynka parmenska. W Polsce jest „zakazana” w ciazy, a Włoszki jedzą i rodzą dzieci. Ja bym sie bardziej bała listerii czy salmonelli w budkach z lodami, kebabami, jedzeniem na dużych imprezach typu wesela itp.
Ale bym zjadła kebaba!

reklama
Widzę, że nie tylko ja mam ochotę na sery. Dziś swojego wysłałam do sklepu po pizzę G u s e p p e cztery sery z tekstem, że bez niej ma mi nie wracać. Mam potworną ochotę ostatnio na taką pizzę jak i inne zasmażane z serem wynalazki [emoji39]

Ja mam ochotę na pastę jajeczna z potarkowanym żółtym serem i majonezem

Dziewczyny, czy te prenatalne usg jest juz przez brzuch czy to zalezy? Szczerze mowiac zapomnialam jak to bylo w pierwszej ciazy, moze ktoras z Was jest bardziej na biezaco :-)

Dziewczyny, czy te prenatalne usg jest juz przez brzuch czy to zalezy? Szczerze mowiac zapomnialam jak to bylo w pierwszej ciazy, moze ktoras z Was jest bardziej na biezaco :-)
Dwa latavtemu z córka miałam przez brzuch, ale długość szyjki sprawdzal na końcu dopochwowo

Nie da się otworzyć

„Sery pleśniowe, produkowane są zarówno z mleka pasteryzowanego jak i nie pasteryzowanego. Sery mogą występować jako te porośnięte pleśnią (np. Brie czy Camambert) jak również przerośnięte pleśnią (np. Rokpol, Roquefort). Okazuje się, że to nie pleśń może być przyczyną problemów z donoszeniem ciąży. W serach produkowanych z nie pasteryzowanego mleka, może rozwijać się Listeria monocytogenes, wywołująca listeriozę.

Wielu naukowców zaczyna skłaniać się więc ku tezie, że kobiety ciężarne mogą spożywać sery pleśniowe produkowane z mleka pasteryzowanego. Oczywiście, twierdzenie to ma tylu zwolenników, co przeciwników. Przeciwnicy podnoszą kwestie spożywania zarodników, np. Penicillium, znajdujących się w serach, które mogą- choć nie muszą- negatywnie wpłynąć na organizm. Stąd najbezpieczniej jest zachować zdrowy rozsądek i nie spożywać serów, nawet tych przygotowanych z mleka pasteryzowanego w nadmiarze.”
Ale bym zjadła kebaba!
Tez bym zjadła :D
Co do jedzenia pytałam mojego taty, weterynarz specjalista od chorób zakaźnych z 40 letnim doświadczeniem, to pytałam o wszystko i kazał mi wyluzować. Najlepiej nie jeść w knajpach, wszystko co jest przygotowane w domu ze świeżych składników jest ok. Po to mamy wyostrzony węch w ciazy zeby chronić sie przed potencjalnie szkodliwym pożywieniem .Powiedziałam mu ze marzy mi sie tatar, to powiedział ze przebada mięso i mama mi zrobi tylko bez jajka :)

Ja was czytam i wcinam lody, kupilam mezusiowi piwo na wieczor, niech ma nie kazdego dnia Sw. Jana :) no i sobie lody, dobrze ze nie kupilam wiecej bo wszystko bym zjadla na raz

reklama
Do góry