reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Mnie w kwietniu odesłali z Żelaznej z powodu braku miejsc, chciałam tam rodzić, bo mam bardzo blisko. Jeszcze Pan lekarz na IP był oburzony, że chcę żeby mnie karetką przewieźli do innego szpitala, a nie zamówię sobie taksówki mając skurcze co 2 minuty. Wody mi odeszły na korytarzu, a tam jedyna łazienka czynna to ta w poczekalni, położne miały mnie w tyłku i udawały, że nie widzą jak płaczę tam z bólu i wstydu, bo spodnie całe mokre. NIGDY WIĘCEJ. Rodziłam na Madalińskiego i tam przynajmniej podeszli do mnie po ludzku, a nie jak kolejny numerek do odhaczenia.
A ja w kwietniu ale tego roku rodziłam na żelaznej bo miałam tam lekarza prowadzącego i bardzo sobie chwale ten szpital i chciałabym znów tam rodzić tyle że do tego szpitala mam ponad 60 km

reklama
Paola, wizytę mam 23 września teraz. Musimy to ogarnąć bo z dwojga złego wolę to zrobić w drugim trymestrze niz potem z niemowlakiem robić wesele, nie miałabym nawet z kim jej czy jego zostawić a goście chcą się bawić, nie chce mojej mamy obarczac opieka w takim dniu. Wszystko też zależy od dziecka ale moja córka dała mi tak popalić że jak pomyślę że drugie takie będzie to nie ma szans na wesele w spokoju. Spała po 20 minut w dzień 3 razy dziennie takie drzemki, byłam wywalona w kosmos.... a zasypiala o 23.00 i wyobraźcie sobie wesele z takim maluchem. A zależy nam na tym ślubie, na tym bym nazywała się jak mój mąż, byśmy tworzyli jedno. Nie chcę czekać może z dwa lata po porodzie. Ogarniemy to, tymbardziej że to małe wesele. W poprzedniej ciąży w drugim trymestrze czułam się super więc myślę że teraz i tak będzie. A że to grudzień a nie wymarzony przełom wiosna/lato gdy jest zielono, to trudno. Dziecko było i tak wyczekiwane więc braliśmy i taka opcje pod uwagę
Ja nie mogę jak przeczytałam o tostach to w końcu czuję że mam na coś ochotę!!!!! ❤️ Dzięki dziewczyny!!!!

Dziewczyny czy zdążyła któraś z Was już się przeziebic w ciąży? Mnie właśnie złapało i nie wiem czym się leczyć. Ogólnie prawie wcale nie choruje a w ciąży zawsze i do tego pewnie zaraz opryszczka wyskoczy

A ja w kwietniu ale tego roku rodziłam na żelaznej bo miałam tam lekarza prowadzącego i bardzo sobie chwale ten szpital i chciałabym znów tam rodzić tyle że do tego szpitala mam ponad 60 km
Ja też w tym roku. :) Znajoma rodziła tam 5.04 i też polecała dlatego wybrałam się tam w pierwszej kolejności. Ale widocznie jak nie masz tam lekarza prowadzącego to nie traktują Cie już tak dobrze, o czym się sama przekonałam. Ale nie zamierzam płacić za prywatne wizyty majątku, żeby ktoś mnie po ludzku potraktował w szpitalu, bo coś takiego powinno być bezpłatne.

Dziewczyny czy zdążyła któraś z Was już się przeziebic w ciąży? Mnie właśnie złapało i nie wiem czym się leczyć. Ogólnie prawie wcale nie choruje a w ciąży zawsze i do tego pewnie zaraz opryszczka wyskoczy
Pójdź do rodzinnego i powiedz ze jesteś w ciąży, coś Ci podpowie :) może jakieś bezpieczne leki Ci przepisze.
A tak to wygrzewaj się, herbatki z miodem i cytryna.

Jeszcze nie ma gwarancji że mimo iż chodzisz prywatnie do lekarza to on się potem Tobą zainteresuje. Ja chodziłam prywatnie do Pani ginekolog cała ciążę, trzy dni przed porodem jeszcze byłam u niej na wizycie a w dniu porodu w szpitalu tylko odpowiedziała dzień dobry i sobie poszła. Kończyła dyżur i zawinela się do domu nawet nie pytając jak się czuje lub o cokolwiek. Zero słowa. Taka znieczulica. Wszystko zależy od człowieka, niektóry lekarz przejmie się Tobą nawet gdy Cię nie zna lub gdy chodziło się do niego nie prywatnie a na nfz

Ja herbatki z miodem i cytryna będę uskuteczniac, albo sama gorąca woda, zalać plasterek cytryny i miód do tego. Mam nadzieję że pomoże. Dzisiaj jadłam naleśniki z nutella, robiłam wczoraj wieczorem bo tak mi się ich już od dawna chciało...
A tak to nie jem nic albo kanapkę mała, albo jakieś ciastko.

Dostałam na mdłości witaminę B6, i powiem wam że nawet mi lepiej się kladlo spać i w stawało, już mnie tak straszliwie nie męczy. Zwłaszcza w autobusie. Zobaczymy co w pracy będzie i znowu na wieczór.
B6! No tak! Mam magnez z B6 i wszystko jasne :)

Wiesz mam wrażenie że to dziąsło odsuwa mi się od zęba bo za dolna siódemka mam malutka tak jak by dziurę....
to trzeba iść do dentysty. Ja byłam w kwietniu, wymieniłam plomby,wszystko ok i pasta elmex pomaga. Idę niedługo usunąć kamień i odrazu przegląd niech mi zrobi.

Ja też w tym roku. [emoji4] Znajoma rodziła tam 5.04 i też polecała dlatego wybrałam się tam w pierwszej kolejności. Ale widocznie jak nie masz tam lekarza prowadzącego to nie traktują Cie już tak dobrze, o czym się sama przekonałam. Ale nie zamierzam płacić za prywatne wizyty majątku, żeby ktoś mnie po ludzku potraktował w szpitalu, bo coś takiego powinno być bezpłatne.

Żelazna to dla mnie taki półprywatny szpital [emoji35]
Niby Na NFZ, niby bezpłatnie, ale jak nie masz lekarza, albo oplaconej stamtąd położnej, to zerowe szanse żeby sie dostać.
Ja prowadziłam ciążę w Medicoverze i tam rodziłam. Od początku do końca płaciłam i nie wchodziłam w dziwne układy „do lekarza prywatnie, żeby wcisnął potem do swojego szpitala”. Przynajmniej na wszystko dostałam fakturę...

reklama
Wow, ale duza! Kiedy masz nastepna wizyte ?
12.09 na usg genetyczne..poprzednie usg miałam 30.08
Dziewczyny co jecie na śniadanie?Mi nic nie chce przejść przez gardło.Jedynie parę łyków jogurtu do picia np.activia.Jak otwieram lodówkę to na nic nie mam ochoty.Niby mdłości przeszły ale apetytu brak.Jak u was?
Ja jem Bułke z dżemem albo bułke z jogurtem

Do góry