Nam lekarka powiedziała że skoro sygnalizuje jak już zrobi A nie chce dalej siadać to dac jej jeszcze czas bo się zraziOj u nas też był ogromny problem z odpieluchowaniem. Niektórzy mówili, że mam mu dac czas. Że zasygnalizuje jak sam będzie gotowy - u nas to się nie sprawdziło. Gdybym czekała na jego gotowość to by chyba do dziś w pieluszce chodził [emoji16]
reklama
Przypomnij czemu nie możesz poinformować wcześniej o ciąży?Powrót do pracy.
Na dzień dobry, ledwo znalazłam spodnie, w które się zamieściłam. Waga w dół, ale obwody w górę.
Muszę do końca września dotrwać bez informowania o ciąży. Muszę przemyśleć garderobę.
Poprzednim razem tak nie było prawie do końca chodziłam w normalnych ubraniach.
Przypomnij czemu nie możesz poinformować wcześniej o ciąży?
Głownie dlatego, ze chcialabym jeszcze troche w spokoju popracowac, bo u mnie jest niestety polityka wypychania na l4. A chcialabym prwcowac jak najdluzej.
MoniaMa
Fanka BB :)
Moja córeczka też już w przedszkolu.Ciesze się bo w tym roku poszła bez problemu.
Ja czuję się z dnia na dzień coraz lepiej, mdłości coraz mniejsze i nawet apetyt wraca.
Nasza córeczka mając 2 latka juz nie nosiła pampersów.Od 10 miesiąca sadzalismy ją na nocnik i czytaliśmy książeczki [emoji846] zawsze coś do nocnika zrobiła a z czasem załapała o co chodzi więc nawet szybko poszło.
Już jutro pierwsza wizyta,mam stresa[emoji51]
Ja czuję się z dnia na dzień coraz lepiej, mdłości coraz mniejsze i nawet apetyt wraca.
Nasza córeczka mając 2 latka juz nie nosiła pampersów.Od 10 miesiąca sadzalismy ją na nocnik i czytaliśmy książeczki [emoji846] zawsze coś do nocnika zrobiła a z czasem załapała o co chodzi więc nawet szybko poszło.
Już jutro pierwsza wizyta,mam stresa[emoji51]
Również gratuluję! Pierwsza ciąża jest super, bo masz mnóstwo czasu na odpoczynek, kompletowanie wyprawki i czytanie książek Ja wiem, że przy maluchu nie będzie już tak kolorowo.
U mnie jedynym objawem była duża ilość śluzu. Pozostałe jeśli jakieś były to przeoczyłam, bo w środę wyrywałam 2 zęby ósemki i leciałam na lekach przeciwbólowych do wczoraj. Brałam zwykły Ibuprom, więc bobasowi nie zaszkodzi.
Hej! Ja tez mialam wyrywane dwie osemki na poczatku ciazy. Jadlam pare dni apap i czasem ibuprom. Nachodza mnie teraz mroczne mysli ze moglam zaszkodzić tym dziecku. Szczegolnie ibupromem... Podobno z najnowszych badan wynika ze wplywa bardzo negatywnie na plodnosc dzieci...Również gratuluję! Pierwsza ciąża jest super, bo masz mnóstwo czasu na odpoczynek, kompletowanie wyprawki i czytanie książek Ja wiem, że przy maluchu nie będzie już tak kolorowo.
U mnie jedynym objawem była duża ilość śluzu. Pozostałe jeśli jakieś były to przeoczyłam, bo w środę wyrywałam 2 zęby ósemki i leciałam na lekach przeciwbólowych do wczoraj. Brałam zwykły Ibuprom, więc bobasowi nie zaszkodzi.
Wiatraki
Nie można nic stosowac, nawet paracetamol wyjątkowo...Hej! Ja tez mialam wyrywane dwie osemki na poczatku ciazy. Jadlam pare dni apap i czasem ibuprom. Nachodza mnie teraz mroczne mysli ze moglam zaszkodzić tym dziecku. Szczegolnie ibupromem... Podobno z najnowszych badan wynima ze wolywa bardzo negatywnie na plodnosc dzieci...
Kochane kobietki, kilka dni mnie nie było na forum z powodu okropnego samopoczucia, nie mam siły nawet czytać, ciężko mi teraz nadrobić zaległości. Chciałam Wam tylko powiedzieć, że jestem w szpitalu. Dziś w południa jak poszłam siku, nagle do toalety strumieniem poleciała krew jak w czasie miesiączki. Najpierw jeden, potem drugi. Zadzwoniłam szybko do mojego lekarza, kazał jechać do najbliższego szpitala. Płód na razie żyje, ma 2 cm, serce bije 160 uderzeń na min. Mam krwiaka 6 mm między macicą a kosmówką. Prawdopodobnie z jego powodu krwawię. Kolejne 2 wizyty w toalecie bez krwi, niestety trzecia znów była krew, ale nie w takich sporych ilościach jak w domu. Boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Cały czas leżę. Wstaję tylko do toalety. Mój 4 letni syn bardzo się zestresował. Słyszał jak wolałam męża, że leci mi krew. Najpierw chciało mi się płakać, a potem przyszedł i mówi do mnie "mamusiu nie przejmuj się, jak nie będzie teraz dzidzi to na pewno będzie później."
Trzymajcie za nas kciuki, żeby wszystko się ustabilizowało. Mi pozostaje leżeć i się modlić
z calych sil Kochana!!!
Urlop dobiegł końca.. jutro do pracy. Dzisiaj zaplanowałam wcześniejsze pójście spać, bo podczas urlopu trochę się rozleniwiłam i ciężko mi jutro będzie wstać. Wymiotuję dalej. Dziś tylko 4x więc mniej niż w ostatnich dniach.. mam nadzieję, że jutro będzie jeszcze mniej.
Dziewczyny, a powiedzcie mi.. czy woda mineralna u Was też powoduje i przyśpiesza wymioty? bo u mnie tak jest czasem... dlatego nie mogę się za bardzo przemóc żeby ją pić. Dodam, że przed ciążą piłam około 1.5/2 litry dziennie.
ja tez nie moge wody, ani sokow, ani niczego dwa trzy lyki i lece do kibelka, ostatnio to az mi w buzi zaschlo i nerki bolaly bo taka odwodniona bylam. maz mi podal kroplowki
Dziewczyny siedzę w poczekalni, czekam na wizytę. Trzymajcie kciuki
trzymam i czekam na wiesci!
Dżasta92
Czekamy ze zniecierpliwieniemDziewczyny siedzę w poczekalni, czekam na wizytę. Trzymajcie kciuki
Hej dziewczyny [emoji6] mi dziś udało się pospać do 9, pogoda w końcu normalna, więc zaczynam żyć [emoji16]
Wczoraj wieczorem miałam dziwną sytuację, bo przy wstwaniu z łóżka zakłuło mnie po prawej stronie podbrzusza (chyba ten jajnik co jest torbiel), a potem pobolewało jeszcze jakiś czas. Poza tym nic mi nie jest, dziś rano trochę czułam w tym miejscu pobolewanie, ale żadnych plamień, czy innych objawów [emoji848] mam się czym przejmować, czy to normalne?
Wczoraj wieczorem miałam dziwną sytuację, bo przy wstwaniu z łóżka zakłuło mnie po prawej stronie podbrzusza (chyba ten jajnik co jest torbiel), a potem pobolewało jeszcze jakiś czas. Poza tym nic mi nie jest, dziś rano trochę czułam w tym miejscu pobolewanie, ale żadnych plamień, czy innych objawów [emoji848] mam się czym przejmować, czy to normalne?
Ja też przed ciążą piłam bardzo dużo wody, a teraz jakoś gorzej mi wchodzi i przerzuciłam się na soki [emoji6] najbardziej upodobałam sobie z czarnej porzeczki, popróbuj różne smaki może akurat z czymś trafisz [emoji6]Urlop dobiegł końca.. jutro do pracy. Dzisiaj zaplanowałam wcześniejsze pójście spać, bo podczas urlopu trochę się rozleniwiłam i ciężko mi jutro będzie wstać. Wymiotuję dalej. Dziś tylko 4x więc mniej niż w ostatnich dniach.. mam nadzieję, że jutro będzie jeszcze mniej.
Dziewczyny, a powiedzcie mi.. czy woda mineralna u Was też powoduje i przyśpiesza wymioty? bo u mnie tak jest czasem... dlatego nie mogę się za bardzo przemóc żeby ją pić. Dodam, że przed ciążą piłam około 1.5/2 litry dziennie.
Trzymam kciuki [emoji110] dawaj znać jak wizyta [emoji4]Dziewczyny siedzę w poczekalni, czekam na wizytę. Trzymajcie kciuki
reklama