reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Hej dziewczyny [emoji6] mi dziś udało się pospać do 9, pogoda w końcu normalna, więc zaczynam żyć [emoji16]
Wczoraj wieczorem miałam dziwną sytuację, bo przy wstwaniu z łóżka zakłuło mnie po prawej stronie podbrzusza (chyba ten jajnik co jest torbiel), a potem pobolewało jeszcze jakiś czas. Poza tym nic mi nie jest, dziś rano trochę czułam w tym miejscu pobolewanie, ale żadnych plamień, czy innych objawów [emoji848] mam się czym przejmować, czy to normalne? Ja też przed ciążą piłam bardzo dużo wody, a teraz jakoś gorzej mi wchodzi i przerzuciłam się na soki [emoji6] najbardziej upodobałam sobie z czarnej porzeczki, popróbuj różne smaki może akurat z czymś trafisz [emoji6]Trzymam kciuki [emoji110] dawaj znać jak wizyta [emoji4]
Ja mam bóle po lewej i po prawej stronie, mimo że owulacja była z lewego jajnika i bardziej po tej stronie trzeba szukać zarodka. Spokojnie, więzadła się rozciągają więc pobolewania będą się zdarzać :)

reklama
Hej! Ja tez mialam wyrywane dwie osemki na poczatku ciazy. Jadlam pare dni apap i czasem ibuprom. Nachodza mnie teraz mroczne mysli ze moglam zaszkodzić tym dziecku. Szczegolnie ibupromem... Podobno z najnowszych badan wynika ze wplywa bardzo negatywnie na plodnosc dzieci...
Czasu nie cofniemy, a czy dziecko faktycznie będzie miało problemy z płodnością to się dowiemy za 20 albo 30 lat, naprawdę chcesz się przez ten cały czas zamartwiać? :D U mnie były wyrywane w 1+6, czyli około dnia poczęcia, więc myślę, że szanse, że zaszkodziłam dziecku są w takim wypadku zerowe i tego się będę trzymać. :) 'Żadne czynniki zewnętrzne nie powinny zagrozić zarodkowi w pierwszych 14 dniach rozwoju, a jeżeli zaszkodzą to zaszkodzą tak, że zarodek nie przetrwa- kobieta normalnie dostanie miesiączkę i nawet nie będzie podejrzewała, że mogła być w ciąży.' - tak pisała mama ginekolog. :)

Czasu nie cofniemy, a czy dziecko faktycznie będzie miało problemy z płodnością to się dowiemy za 20 albo 30 lat, naprawdę chcesz się przez ten cały czas zamartwiać? :D U mnie były wyrywane w 1+6, czyli około dnia poczęcia, więc myślę, że szanse, że zaszkodziłam dziecku są w takim wypadku zerowe i tego się będę trzymać. :) 'Żadne czynniki zewnętrzne nie powinny zagrozić zarodkowi w pierwszych 14 dniach rozwoju, a jeżeli zaszkodzą to zaszkodzą tak, że zarodek nie przetrwa- kobieta normalnie dostanie miesiączkę i nawet nie będzie podejrzewała, że mogła być w ciąży.' - tak pisała mama ginekolog. :)
Z tego co mi wiadomo, do kilku dni po terminie miesiączki (bodajże 3 dni) żadne czynniki zewnętrzne typu alkohol, leki i antybiotyki, nie mają wpływu na rozwój maleństwa.

Ponoć przez ok 14 pierwszych dni po zapłodnieniu zarodek jest chroniony. Ja byłam na działce i wypiłam piwka, też się zastanawiałam czy nie zaszkodziłam bo dopiero 2 tyg później zrobiłam test.
Mnie wodę ratuje, bo mało jem więc dużo pije. Apetyt jest ale tylko oczami, a jak jem to wszystko bez smaku. Przeczytałam wczoraj o wpływie wody w ciąży i od razu nabrałam jeszcze większej chęci.
Fasolki lepiej kiełkują [emoji4]

3 dni? No weź nie strasz....
Ja w pierwszej ciazy zrobiłam test w 26dc i wyszedł negatywnie, po czasie odczytu wyszła druga kreska ale to wiedziałam że nic nie znaczy. Na drugi dzień pojechaliśmy na majówkę przez weekend wypiłam 3 piwa chociaż długo je piłam bo mi nie wchodziły. Zrobiłam test w 31dc i była śliczna druga kreska. Bałam się strasznie ale na szczęście córeczka urodziła się cała i zdrowa.

reklama
3 dni? No weź nie strasz....
W sumie według mamyginekolog już dzień po terminie miesiączki czynniki zewnetrzne moga zagrazac dziecku, ale wydaje mi się, że właśnie u niej czytałam, że termin miesiączki + 3 dni [emoji848]
Screenshot_20190902-104131_Chrome.jpeg

Do góry