reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Oj u nas też był ogromny problem z odpieluchowaniem. Niektórzy mówili, że mam mu dac czas. Że zasygnalizuje jak sam będzie gotowy - u nas to się nie sprawdziło. Gdybym czekała na jego gotowość to by chyba do dziś w pieluszce chodził [emoji16]
Nam lekarka powiedziała że skoro sygnalizuje jak już zrobi A nie chce dalej siadać to dac jej jeszcze czas bo się zrazi

reklama
Powrót do pracy.
Na dzień dobry, ledwo znalazłam spodnie, w które się zamieściłam. Waga w dół, ale obwody w górę.
Muszę do końca września dotrwać bez informowania o ciąży. Muszę przemyśleć garderobę.
Poprzednim razem tak nie było:( prawie do końca chodziłam w normalnych ubraniach.
Przypomnij czemu nie możesz poinformować wcześniej o ciąży?

Moja córeczka też już w przedszkolu.Ciesze się bo w tym roku poszła bez problemu.
Ja czuję się z dnia na dzień coraz lepiej, mdłości coraz mniejsze i nawet apetyt wraca.
Nasza córeczka mając 2 latka juz nie nosiła pampersów.Od 10 miesiąca sadzalismy ją na nocnik i czytaliśmy książeczki [emoji846] zawsze coś do nocnika zrobiła a z czasem załapała o co chodzi więc nawet szybko poszło.
Już jutro pierwsza wizyta,mam stresa[emoji51]

Również gratuluję! Pierwsza ciąża jest super, bo masz mnóstwo czasu na odpoczynek, kompletowanie wyprawki i czytanie książek :) Ja wiem, że przy maluchu nie będzie już tak kolorowo. :D
U mnie jedynym objawem była duża ilość śluzu. Pozostałe jeśli jakieś były to przeoczyłam, bo w środę wyrywałam 2 zęby ósemki i leciałam na lekach przeciwbólowych do wczoraj. Brałam zwykły Ibuprom, więc bobasowi nie zaszkodzi. :)
Również gratuluję! Pierwsza ciąża jest super, bo masz mnóstwo czasu na odpoczynek, kompletowanie wyprawki i czytanie książek :) Ja wiem, że przy maluchu nie będzie już tak kolorowo. :D
U mnie jedynym objawem była duża ilość śluzu. Pozostałe jeśli jakieś były to przeoczyłam, bo w środę wyrywałam 2 zęby ósemki i leciałam na lekach przeciwbólowych do wczoraj. Brałam zwykły Ibuprom, więc bobasowi nie zaszkodzi. :)
Hej! Ja tez mialam wyrywane dwie osemki na poczatku ciazy. Jadlam pare dni apap i czasem ibuprom. Nachodza mnie teraz mroczne mysli ze moglam zaszkodzić tym dziecku. Szczegolnie ibupromem... Podobno z najnowszych badan wynika ze wplywa bardzo negatywnie na plodnosc dzieci...

Hej! Ja tez mialam wyrywane dwie osemki na poczatku ciazy. Jadlam pare dni apap i czasem ibuprom. Nachodza mnie teraz mroczne mysli ze moglam zaszkodzić tym dziecku. Szczegolnie ibupromem... Podobno z najnowszych badan wynima ze wolywa bardzo negatywnie na plodnosc dzieci...
Nie można nic stosowac, nawet paracetamol wyjątkowo...

Kochane kobietki, kilka dni mnie nie było na forum z powodu okropnego samopoczucia, nie mam siły nawet czytać, ciężko mi teraz nadrobić zaległości. Chciałam Wam tylko powiedzieć, że jestem w szpitalu. Dziś w południa jak poszłam siku, nagle do toalety strumieniem poleciała krew jak w czasie miesiączki. Najpierw jeden, potem drugi. Zadzwoniłam szybko do mojego lekarza, kazał jechać do najbliższego szpitala. Płód na razie żyje, ma 2 cm, serce bije 160 uderzeń na min. Mam krwiaka 6 mm między macicą a kosmówką. Prawdopodobnie z jego powodu krwawię. Kolejne 2 wizyty w toalecie bez krwi, niestety trzecia znów była krew, ale nie w takich sporych ilościach jak w domu. Boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Cały czas leżę. Wstaję tylko do toalety. Mój 4 letni syn bardzo się zestresował. Słyszał jak wolałam męża, że leci mi krew. Najpierw chciało mi się płakać, a potem przyszedł i mówi do mnie "mamusiu nie przejmuj się, jak nie będzie teraz dzidzi to na pewno będzie później."
Trzymajcie za nas kciuki, żeby wszystko się ustabilizowało. Mi pozostaje leżeć i się modlić

z calych sil Kochana!!!

Urlop dobiegł końca.. jutro do pracy. Dzisiaj zaplanowałam wcześniejsze pójście spać, bo podczas urlopu trochę się rozleniwiłam i ciężko mi jutro będzie wstać. Wymiotuję dalej. Dziś tylko 4x więc mniej niż w ostatnich dniach.. mam nadzieję, że jutro będzie jeszcze mniej.

Dziewczyny, a powiedzcie mi.. czy woda mineralna u Was też powoduje i przyśpiesza wymioty? bo u mnie tak jest czasem... dlatego nie mogę się za bardzo przemóc żeby ją pić. Dodam, że przed ciążą piłam około 1.5/2 litry dziennie.

ja tez nie moge wody, ani sokow, ani niczego dwa trzy lyki i lece do kibelka, ostatnio to az mi w buzi zaschlo i nerki bolaly bo taka odwodniona bylam. maz mi podal kroplowki :)

Dziewczyny siedzę w poczekalni, czekam na wizytę. Trzymajcie kciuki

trzymam i czekam na wiesci!

Hej dziewczyny [emoji6] mi dziś udało się pospać do 9, pogoda w końcu normalna, więc zaczynam żyć [emoji16]
Wczoraj wieczorem miałam dziwną sytuację, bo przy wstwaniu z łóżka zakłuło mnie po prawej stronie podbrzusza (chyba ten jajnik co jest torbiel), a potem pobolewało jeszcze jakiś czas. Poza tym nic mi nie jest, dziś rano trochę czułam w tym miejscu pobolewanie, ale żadnych plamień, czy innych objawów [emoji848] mam się czym przejmować, czy to normalne?
Urlop dobiegł końca.. jutro do pracy. Dzisiaj zaplanowałam wcześniejsze pójście spać, bo podczas urlopu trochę się rozleniwiłam i ciężko mi jutro będzie wstać. Wymiotuję dalej. Dziś tylko 4x więc mniej niż w ostatnich dniach.. mam nadzieję, że jutro będzie jeszcze mniej.

Dziewczyny, a powiedzcie mi.. czy woda mineralna u Was też powoduje i przyśpiesza wymioty? bo u mnie tak jest czasem... dlatego nie mogę się za bardzo przemóc żeby ją pić. Dodam, że przed ciążą piłam około 1.5/2 litry dziennie.
Ja też przed ciążą piłam bardzo dużo wody, a teraz jakoś gorzej mi wchodzi i przerzuciłam się na soki [emoji6] najbardziej upodobałam sobie z czarnej porzeczki, popróbuj różne smaki może akurat z czymś trafisz [emoji6]
Dziewczyny siedzę w poczekalni, czekam na wizytę. Trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki [emoji110] dawaj znać jak wizyta [emoji4]

reklama
Dziewczyny naszła mnie myśl... W środę mam dentyste i zastanawiam się czy bezpiecznie jest robić zęby jak biorę acard i duphaston? Zapomniałam zapytać lekarza ostatnio

Do góry