reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

@UrszulkaB noooo Kochana gratulacje!!! Odśwież mi pamięć na kiedy masz termin?

Ojej a ja miałam rozmowę wieczorną z wc... wszystka pyszna kolacja poszła... a niby dobrze się czułam. Maszyna ruszyła jak umyłam zęby. Od razu wc... hmmm...

reklama
@UrszulkaB noooo Kochana gratulacje!!! Odśwież mi pamięć na kiedy masz termin?

Ojej a ja miałam rozmowę wieczorną z wc... wszystka pyszna kolacja poszła... a niby dobrze się czułam. Maszyna ruszyła jak umyłam zęby. Od razu wc... hmmm...
Dziękuję Ci bardzo [emoji846] lekarz nie mówił. Na następnej wizycie zapytam. Z wyliczeń wynika że 21-22 kwietnia.

Od 4 znów nie śpię. Taka przypadłość ciążowa chyba, bo ktoś już tu pisał, że też spać nie może.
Koszmarnie boli mnie kark i potylica. Nie mogę Odchylic głowy bo zdretwialo. Nigdzie nie słyszałam żeby to zdarzało się na początku ciąży ale jak lekarz mówi że może tak być to będę tak myśleć.

Ja też pół nocy nie spałam, masakra. Dopadł mnie "zespół gorących stóp" jak go nazywam, w ciąży z córką też miałam - w nocy robi mi się strasznie gorąco w stopy, a do tego dostaję ataku paniki i mam wrażenie, ze w pomieszczeniu jest za mało tlenu. Udało mi się w końcu zasnąć po tym, jak wyciągnęłam jakieś mrożonki z zamrażarki i ułożyłam przy stopach i przy nosie, żeby ochłodzić trochę powietrze. Dzis na obiad ruskie z konieczności.

Żeby było śmieszniej nie bylo już wcale tak gorąco obiektywnie rzecz biorąc, po prostu psychika ciążowa płatała mi figle.
Dziękuję Ci bardzo [emoji846] lekarz nie mówił. Na następnej wizycie zapytam. Z wyliczeń wynika że 21-22 kwietnia.

Od 4 znów nie śpię. Taka przypadłość ciążowa chyba, bo ktoś już tu pisał, że też spać nie może.
Koszmarnie boli mnie kark i potylica. Nie mogę Odchylic głowy bo zdretwialo. Nigdzie nie słyszałam żeby to zdarzało się na początku ciąży ale jak lekarz mówi że może tak być to będę tak myśleć.

W Wawie nad ranem zaczelo padac. I dopiero wtedy jak sie schlodzilo, to udalo mi sie zasnac.
Ważyłam sie dzisiaj. W miesiąc mam -1kg. Kompletnie tego nie czuje, mam wrażenie, że z 5 mi przybylo.

Dzień dobry wszystkim.
U Nas dzisiaj chłodek...nareszcie...
Wczorajszy wieczór miałam ciężki. Takie miałam intensywne rozmowy wsteczne na wc. Dzisiaj rano napisałam do mojej gin niech mi zmienia na Luteinę dopochwową, bo ta podjęzykowa jeszcze dodatkowo prowokuje u mnie wymioty.
Zastanawiam się ile będę musiała to brać?

Hej dziewczyny czytam was ale jakoś nie mam siły pisać.Te upały mnie wykańczają do tego mdłości przez cały dzień [emoji19] nie dają żyć.Dzisiaj 7+0.We wtorek pierwsza wizyta i trochę się stresuję.Co do wagi to na razie się nie wazyłam.W pierwszej ciąży przytyłam 13kg.Powiem wam ze kwiecień to chyba najlepszy miesiąc na rodzenie [emoji3526]

Hej dziewczyny czytam was ale jakoś nie mam siły pisać.Te upały mnie wykańczają do tego mdłości przez cały dzień [emoji19] nie dają żyć.Dzisiaj 7+0.We wtorek pierwsza wizyta i trochę się stresuję.Co do wagi to na razie się nie wazyłam.W pierwszej ciąży przytyłam 13kg.Powiem wam ze kwiecień to chyba najlepszy miesiąc na rodzenie [emoji3526]
Mi się fajnie rodziło w grudniu przed świętami :)

Pierwsza wizyta :) To będzie już wszystko widać [emoji4]
Dzień dobry wszystkim.
U Nas dzisiaj chłodek...nareszcie...
Wczorajszy wieczór miałam ciężki. Takie miałam intensywne rozmowy wsteczne na wc. Dzisiaj rano napisałam do mojej gin niech mi zmienia na Luteinę dopochwową, bo ta podjęzykowa jeszcze dodatkowo prowokuje u mnie wymioty.
Zastanawiam się ile będę musiała to brać?
Rozmowy wsteczne [emoji846] wybacz ale mnie rozbawilas. Wiem, że cierpisz. Mnie jak tylko trochę mdli bez whmiotow to już się gorąco robi i leżę plackiem. Tak się boję wymiotować, że na sama myśl ciarki przechodzą.

reklama
Dziewczyny bo zaczęłam się obawiać że coś jest nie tak. Na tej grupie tylko inny wątek ktoś się wypowiedział że jak ma się jakieś bóle, wymioty, nudności to bardzo dobrze bo ciąża się na pewno zdrowo rozwija. A co z osobami które nie mają żadnych objawów ciąży oprócz dobrego przyrostu bety na początku? I oczywiście jeszcze plamienia miałam i jestem na roznych lekach... wychodzi tak jakbym miała większe ryzyko poronienia. Myślicie Że to prawda?

Do góry