reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

W końcu mam wszystkie wyniki badań. Jestem bardzo zadowolona [emoji3526] Wszystko w normie, a trójka tarczycowa ma się świetnie. Czyli mam idealnie dobrany lek. Nie trzeba podwyższać ani obniżać dawki letroxu. Prawdopodobnie zostanę przy 50. Dwa tygodnie przed zajściem w ciążę TSH 0.813 a teraz... Oczywiście zobaczę co endo powie. Zobacz załącznik 1015970
To ładnie masz. Ja biorę letrox 100 A mam tsh 1,73. Taki dostałam prezent po pierwszej ciazy :)

reklama
Jak tam po upalny dniu? Ja ledwo przeżyłam... Zawroty głowy i rano takie mdłości że witalalam się z toaletą [emoji849][emoji849] Już bym wolała się porządnie wyrzygac (sorry za określenie [emoji1787]) niż tak się męczyć i nie mieć czym... Powiedzialyscie już w pracy o ciąży czy jeszcze czekajcie??? Ja dziś wolne ale jutro i sobota niestety moja... [emoji53][emoji53]

Jak tam po upalny dniu? Ja ledwo przeżyłam... Zawroty głowy i rano takie mdłości że witalalam się z toaletą [emoji849][emoji849] Już bym wolała się porządnie wyrzygac (sorry za określenie [emoji1787]) niż tak się męczyć i nie mieć czym... Powiedzialyscie już w pracy o ciąży czy jeszcze czekajcie??? Ja dziś wolne ale jutro i sobota niestety moja... [emoji53][emoji53]
Ja cały dzień spędziłam z wiatrakiem. No i chodzę po ścianach. Strasznie mi ciężko w te upały [emoji26] od godziny u nas na dworze chłodniej, więc pootwieraliśmy wszystkie okna i się wietrzy [emoji4] czekam na burzę, trochę grzmiało, ale przeszło gdzieś bokiem.
No i sukces dzisiaj nie mały bo w końcu coś zjadłam. Co prawda bez szału, ale liczę na to, że jak już się odblokowałam to będzie lepiej [emoji4]

Ja cały dzień spędziłam z wiatrakiem. No i chodzę po ścianach. Strasznie mi ciężko w te upały [emoji26] od godziny u nas na dworze chłodniej, więc pootwieraliśmy wszystkie okna i się wietrzy [emoji4] czekam na burzę, trochę grzmiało, ale przeszło gdzieś bokiem.
No i sukces dzisiaj nie mały bo w końcu coś zjadłam. Co prawda bez szału, ale liczę na to, że jak już się odblokowałam to będzie lepiej [emoji4]
Pociesze Cie, że od poniedziałku mają ustąpić te upały. Może troszkę odetchniemy... [emoji849]

Ja mdłości mam przez cały dzień. Jem bardzo mało i lekkie rzeczy.. a rzygam dalej niż widzę. Średnio 4/5 razy dziennie.

W pracy jeszcze nie powiedziałam. Jestem na urlopie, wracam dopiero w poniedziałek, więc na razie nie miałam potrzeby nikomu mówić. Zobaczę jaka będzie sytuacja.., jeśli dalej będę miała mdłości i będę rzygać, to powiem zaraz po weekendzie, a jeśli sytuacja się poprawi, to jeszcze trochę będę trzymać to w tajemnicy :)

Ja jestem na wychowawczym więc nie mówiłam nikomu. Moja objawy ustaliły praktycznie od razu. I trochę się martwię że nawet piersi mnie nie bolą.

Ja miałam w piątek zarodek 2,5 mm, a teraz we wtorek było już serduszko i 5,9 mm [emoji6]Widzisz, nerwy niepotrzebne, maleństwo się super rozwija [emoji3059] kiedy kolejna wizyta?
@paola425 dziękuję, za 3 tygodnie kolejna wizyta. Nerwy są niestety zawsze [emoji846]
Jejku, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze :) Przyznam szczerze, że na Twoją wizytę czekałam jakoś szczególnie, bo nie chciałam tego pisać, ale Twoje objawy niepokoiły mnie... Całe szczęście, że maleństwo jest tam gdzie powinno :) Gratuluję i życzę teraz spokojnych miesięcy już do kwietnia :)
Kochana... [emoji847] dziekuje... mnie niepokoilo to, że jakoś niestandardowo wyglądałam na tle innych dziewczyn z tymi objawami. Zwłaszcza te bóle. Widocznie moj groszek od początku daje mi po solidnie po kościach [emoji1]
Mój narzeczony siedział za parawanem i czekał aż lekarz powie "No jest pęcherzyk" wtedy poderwał się i zajrzał i gdy kolejno wymienił ciałko żółte i serduszko to już podskoczyl i mi okejki pokazuje, lekarz kątem oka się śmieje :)

Poczytam was potem spokojnie i pogarniam [emoji4]

@nnat dobre wieści [emoji846] czekamy na następne, zeekalam na wiadomości Twoje bo podobny czas masz.

reklama
Do góry