reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Cześć Dziewczyny. Ja dzisiaj testowałam.
Test wyszedł pozytywnie i termin na 30 kwiecień więc kłaniam się nisko i dołączam do Mamuś.
Jestem Mamą 10 miesięcznego Franka.
Franek kończy 9 października roczek.
Cieszymy się bardzo i jednocześnie jestem pełna obaw czy sobie poradzę z tak małą różnicą wieku :p
Nikomu nie mówimy do końca 3 miesiąca.
Całą pierwszą ciążę byłam z Babyboom i poznałam ciekawe Mamy .
Cieszę się, że mogę tu z Wami być.
Używam aplikacji Preglife I Himommy
Postaram się zaglądać w miarę regularnie ale jest pod wrażeniem bo idziecie jak burza :)
Ps. Najcudowniejsze jest to, że kończą się upały.
Pierwsza ciążę przechodziłam w upalach od praktycznie maja do końca września jeszcze dawało o sobie znać .
Więc olbrzymia olbrzymia ulga :)
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy i gratuluję.
Oby wszystko było szczęśliwie
Witamy! U mnie różnica to będzie równo rok, bo nasz Klusek się urodził 18.04 tego roku, więc łączę się w obawach! :D Ale jestem pewna, że sobie poradzimy. :)

Cześć wszystkim :)
Termin mam na 16/17 kwietnia. Jakoś nie umiem się cieszyć z tej ciąży bo ciągle się boję że coś będzie nie tak. Miałam plamienia dostałam duphaston. Mam niedoczynność tarczycy i cukrzycę ciężarnych.
W domku dzidzia z grudnia 2017

Hej dziewczyny, dzisiaj mam 5t1d i... i nic, żadnych objawów, gdyby nie dwie kreski, brak okresu to bym nawet nie czuła ciąży... Żadnych mdłości, zaparcia były, ale jem dużo błonnika i pije wodę, zmęczenie powoli przechodzi, nerwy też odpuszczają ... mam apetyt.
Terminy lekarza w połowie i pod koniec września, celowo tak późno...

Wspaniale, że opisujecie swoje wizyty :) trzymam za wszystkie wizytujace dzisiaj kciuki!
Na objawy przyjdzie czas [emoji846] Mnie na przykład prawie wcale od samego początku nie bolą piersi a dziecko rozwija się książkowo. Mdłości i okropne samopoczucie przyszło dopiero półtorej tygodnia po pozytywnym teście ciążowym.

A lubisz koktajle takie jogurtowe? Na zatwardzenie dobry jest taki z kefiru plus suszone śliwki napoczone w wrzątku 3/4 sztuki.
Przestudzone AA później zmiksowane. Odbudowuje florę i pomaga się regularnie wypróżniać. Jak zaczęły się moje problemy z nietolerancja glutenu to dzięki temu żyłam jak człowiek a nie z boleściami.
Wszystko tylko nie suszone śliwki [emoji846] Na razie kupiłam syrop polecany przez ciężarne na zaparcia, jest bezpieczny i nie drogi. Na ulotce nawet pisze, że w ciąży można. Myślałam, że jakiś paskudny w smaku a to słodkie jak syrop z prawoślazu. Testuję i mam nadzieję, że to jest mój złoty środek na te cholerstwo. Od śliwek prawie rzygam, na sam widok już mam mdłości.

Cześć wszystkim :)
Termin mam na 16/17 kwietnia. Jakoś nie umiem się cieszyć z tej ciąży bo ciągle się boję że coś będzie nie tak. Miałam plamienia dostałam duphaston. Mam niedoczynność tarczycy i cukrzycę ciężarnych.
W domku dzidzia z grudnia 2017
Hej :) Ja też się bardzo boję, że coś będzie nie tak, ale staram się myśleć pozytywnie. Na niektóre rzeczy niestety nie mamy wpływu... [emoji2368]

reklama
Do góry