reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Ty masz jakieś szatańskie wzory do obliczania, ja tego ogarnąć swoim rozumkiem (lub jego brakiem) nie umiem. :D
Wylicz, wg Ciebie: OM 18/07, owulacja 05/08 w 18 dc. Cykle około 31 dni. :D
Z OM wychodzi 5+3, ale wiemy już że to mało miarodajne :D
No to wychodzi mi 4+5 [emoji16] tylko to jakieś mongolskie moje teorie, niekoniecznie prawdziwe [emoji16]

Owulacja 3. 08 [emoji6]

Czyli owu miałaś równe 2 tyg po @. To ja bym dała dziś 5+0 [emoji848] tylko nie sugeruj się tym w żaden sposób [emoji16]

No bo u mnie przypasowało takie obliczenie. Dzień owulacji to tak jakby 2+0 (na podstawie standardowych 28 dniowych cykli), no bo jak ktoś ma dłuższe cykle to tak czy siak pęcherzyk pęka 14 dni przed kolejną @ (plus minus oczywiście, stąd mogą być później odstępstwa od mojej teorii [emoji23]) [emoji848] więc jak u mnie 28.07 (owu) było 2+0 to wczoraj idealnie 5+5. Tylko czemu te mądre kalkulatory internetowe nie potrafią tego skorygować skoro podaje się długość cyklu to nie wiem [emoji16]

Nie używacie kalkulatorów ciazy lub aplikacji ciazowych? Tam wszystko się ładnie oblicza i można kontrolować.
Mam preglife i podoba mi się. Wg niej mam tydzień 6. (5+5)
Nie mam za to żadnych objawów. Jeszcze piersi mnie troszkę bolą ale dużo mniej.
Sutki też przestały boleć. I w ogóle odzyskałam trochę energii, a co dziwne dopóki nie wiedziałam o ciąży to nie miałam ochoty np na piwko a teraz znów mam.
No ja mam te apki, ale każda inaczej podaje [emoji23]

Dziewczynki spokojnie poczekajcie do prenatalnych tam najlepszy okres ciąży wychodzi [emoji18] wiecie jak to jest na początku [emoji85]

Ja miałam mieć ciąże pozamaciczna wkoncu [emoji23]

Nie używacie kalkulatorów ciazy lub aplikacji ciazowych? Tam wszystko się ładnie oblicza i można kontrolować.
Sutki też przestały boleć. I w ogóle odzyskałam trochę energii, a co dziwne dopóki nie wiedziałam o ciąży to nie miałam ochoty np na piwko a teraz znów mam.
Też mam Preglife, bo to moja ulubiona apka, ale tam pokazuje dzień więcej niż na wszystkich innych aplikacjach ciążowych. a co do piwka to w ostatnim czasie tak nas rozpuścili z piwami bezalkoholowymi, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. :) Bardzo dobry piwny smak ma Heineken Zero, ja też lubię Żywca Zero. I oczywiście smakowe Lechy Free. :D

Widzisz [emoji16][emoji173] będę Cię bacznie obserwować dalej przez to podobieństwo, do tego jeszcze dodam, że masz tak samo na imię jak moja przyjaciółka więc dobrze mi się kojarzy [emoji846]
Wiem, że każdy organizm jest inny i inaczej się rozwija ale dobrze jest znaleźć kogoś takiego bo można porównać czy podobnie rosną fasole [emoji847]
Na razie to w ogóle nie powinnam się za dużo wypowiadać bo jeszcze nic nie widziałam na usg i stosuje mantre "jestem w zdrowej ciąży, jestem w zdrowej ciąży" [emoji1]
Urszulka ale my mamy wiele że sobą wspólnego [emoji7]patrz to [emoji16]Zobacz załącznik 1013761

Widzisz [emoji16][emoji173] będę Cię bacznie obserwować dalej przez to podobieństwo, do tego jeszcze dodam, że masz tak samo na imię jak moja przyjaciółka więc dobrze mi się kojarzy [emoji846]
Wiem, że każdy organizm jest inny i inaczej się rozwija ale dobrze jest znaleźć kogoś takiego bo można porównać czy podobnie rosną fasole [emoji847]
Na razie to w ogóle nie powinnam się za dużo wypowiadać bo jeszcze nic nie widziałam na usg i stosuje mantre "jestem w zdrowej ciąży, jestem w zdrowej ciąży" [emoji1]
No jak miło [emoji16][emoji7]Twoje imię też ki się bardzo kojarzy bo mam taką jedną fajna kumpele z pracy, mega pozytywną, szalona dziewczyna [emoji16][emoji16][emoji16] no to będziemy miały na siebie oczko [emoji7][emoji16]Ja też ciągle powtarzam sobie, że wszystko jest ok i fasolka rośnie, ale już bym chciała zobaczyć pulsujacy punkcik i byś spokojniejsza.
Właśnie zjadłam talerz zupy ogorkowej z wkładka [emoji23]i porostu pekam [emoji23][emoji16]

Używam, każda pokazuje mi inaczej. Najbardziej mi póki co Hi Mommy spasowała. Ale wiesz, że z USG a z OM może się różnić wiek ciąży.

No to wychodzi mi 4+5 [emoji16] tylko to jakieś mongolskie moje teorie, niekoniecznie prawdziwe [emoji16]

Czyli owu miałaś równe 2 tyg po @. To ja bym dała dziś 5+0 [emoji848] tylko nie sugeruj się tym w żaden sposób [emoji16]

No bo u mnie przypasowało takie obliczenie. Dzień owulacji to tak jakby 2+0 (na podstawie standardowych 28 dniowych cykli), no bo jak ktoś ma dłuższe cykle to tak czy siak pęcherzyk pęka 14 dni przed kolejną @ (plus minus oczywiście, stąd mogą być później odstępstwa od mojej teorii [emoji23]) [emoji848] więc jak u mnie 28.07 (owu) było 2+0 to wczoraj idealnie 5+5. Tylko czemu te mądre kalkulatory internetowe nie potrafią tego skorygować skoro podaje się długość cyklu to nie wiem [emoji16]
Ok, kumam! Załapałam, to dość logiczne. ;)
Chociaż przez to straciłam nadzieję że zobaczę serduszko w czwartek :p
Sprawdzimy te wyliczenia, porównamy to z wynikiem od lekarza. Chyba że... nie będzie co porównywać.

Dziewczynki spokojnie poczekajcie do prenatalnych tam najlepszy okres ciąży wychodzi [emoji18] wiecie jak to jest na początku [emoji85]

Ja miałam mieć ciąże pozamaciczna wkoncu [emoji23]
Wiadomo, ale człowiek jest taki niecierpliwy... I tak by chciał wiedzieć, a żyje tylko domysłami... :(

Boże, jakiego doła złapałam :(

Spróbuję :) te normalne 0% jeszcze są okej ale te kolorowe, owocowe warki i radlerki to mi nie smakują, jak oranzada są a i tak głównie wodę piję.
Też mam Preglife, bo to moja ulubiona apka, ale tam pokazuje dzień więcej niż na wszystkich innych aplikacjach ciążowych. a co do piwka to w ostatnim czasie tak nas rozpuścili z piwami bezalkoholowymi, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. :) Bardzo dobry piwny smak ma Heineken Zero, ja też lubię Żywca Zero. I oczywiście smakowe Lechy Free. :D

reklama
Tak, wiem, że z USG wychodzi inaczej, ale miałam stymulowane cykle i miesiączki jak w zegarku,a do tego prowadzę kalendarz, gdzie zaznaczałam nasze przytulanki i z pewną dokładnością myślę, że to mógł byc 30 lipiec. Wiadomo że mogło to być pare dni przed lub po także biorę to pod uwagę i z jeszcze większą niecierpliwością czekam na wizytę ponieważ po 3 dnia opóźnienia miałam tak mocne kreski żna tescie, ze aż przeszło mi przez myśl, że może jednak doszło do tego ciutke wcześniej. Bo po 30 lipca już po plodnych było kolejne zbliżenie.

Jeszcze raz je pokaże i się pocieszę [emoji16]
Używam, każda pokazuje mi inaczej. Najbardziej mi póki co Hi Mommy spasowała. Ale wiesz, że z USG a z OM może się różnić wiek ciąży.

Ok, kumam! Załapałam, to dość logiczne. ;)
Chociaż przez to straciłam nadzieję że zobaczę serduszko w czwartek [emoji14]
Sprawdzimy te wyliczenia, porównamy to z wynikiem od lekarza. Chyba że... nie będzie co porównywać.

Wiadomo, ale człowiek jest taki niecierpliwy... I tak by chciał wiedzieć, a żyje tylko domysłami... :(

Boże, jakiego doła złapałam :(
20190816_212812.jpeg

Do góry