AniulekP
Fanka BB :)
A i mam podobnie, zero objawow. Piersi też jakoś mniej bolą.Urszulka ale my mamy wiele że sobą wspólnego [emoji7]patrz to [emoji16]Zobacz załącznik 1013761
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A i mam podobnie, zero objawow. Piersi też jakoś mniej bolą.Urszulka ale my mamy wiele że sobą wspólnego [emoji7]patrz to [emoji16]Zobacz załącznik 1013761
No to wychodzi mi 4+5 [emoji16] tylko to jakieś mongolskie moje teorie, niekoniecznie prawdziwe [emoji16]Ty masz jakieś szatańskie wzory do obliczania, ja tego ogarnąć swoim rozumkiem (lub jego brakiem) nie umiem.
Wylicz, wg Ciebie: OM 18/07, owulacja 05/08 w 18 dc. Cykle około 31 dni.
Z OM wychodzi 5+3, ale wiemy już że to mało miarodajne
Owulacja 3. 08 [emoji6]
No ja mam te apki, ale każda inaczej podaje [emoji23]Nie używacie kalkulatorów ciazy lub aplikacji ciazowych? Tam wszystko się ładnie oblicza i można kontrolować.
Mam preglife i podoba mi się. Wg niej mam tydzień 6. (5+5)
Nie mam za to żadnych objawów. Jeszcze piersi mnie troszkę bolą ale dużo mniej.
Sutki też przestały boleć. I w ogóle odzyskałam trochę energii, a co dziwne dopóki nie wiedziałam o ciąży to nie miałam ochoty np na piwko a teraz znów mam.
Też mam Preglife, bo to moja ulubiona apka, ale tam pokazuje dzień więcej niż na wszystkich innych aplikacjach ciążowych. a co do piwka to w ostatnim czasie tak nas rozpuścili z piwami bezalkoholowymi, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. Bardzo dobry piwny smak ma Heineken Zero, ja też lubię Żywca Zero. I oczywiście smakowe Lechy Free.Nie używacie kalkulatorów ciazy lub aplikacji ciazowych? Tam wszystko się ładnie oblicza i można kontrolować.
Sutki też przestały boleć. I w ogóle odzyskałam trochę energii, a co dziwne dopóki nie wiedziałam o ciąży to nie miałam ochoty np na piwko a teraz znów mam.
Urszulka ale my mamy wiele że sobą wspólnego [emoji7]patrz to [emoji16]Zobacz załącznik 1013761
No jak miło [emoji16][emoji7]Twoje imię też ki się bardzo kojarzy bo mam taką jedną fajna kumpele z pracy, mega pozytywną, szalona dziewczyna [emoji16][emoji16][emoji16] no to będziemy miały na siebie oczko [emoji7][emoji16]Ja też ciągle powtarzam sobie, że wszystko jest ok i fasolka rośnie, ale już bym chciała zobaczyć pulsujacy punkcik i byś spokojniejsza.Widzisz [emoji16][emoji173] będę Cię bacznie obserwować dalej przez to podobieństwo, do tego jeszcze dodam, że masz tak samo na imię jak moja przyjaciółka więc dobrze mi się kojarzy [emoji846]
Wiem, że każdy organizm jest inny i inaczej się rozwija ale dobrze jest znaleźć kogoś takiego bo można porównać czy podobnie rosną fasole [emoji847]
Na razie to w ogóle nie powinnam się za dużo wypowiadać bo jeszcze nic nie widziałam na usg i stosuje mantre "jestem w zdrowej ciąży, jestem w zdrowej ciąży" [emoji1]
Używam, każda pokazuje mi inaczej. Najbardziej mi póki co Hi Mommy spasowała. Ale wiesz, że z USG a z OM może się różnić wiek ciąży.Nie używacie kalkulatorów ciazy lub aplikacji ciazowych? Tam wszystko się ładnie oblicza i można kontrolować.
Ok, kumam! Załapałam, to dość logiczne.No to wychodzi mi 4+5 [emoji16] tylko to jakieś mongolskie moje teorie, niekoniecznie prawdziwe [emoji16]
Czyli owu miałaś równe 2 tyg po @. To ja bym dała dziś 5+0 [emoji848] tylko nie sugeruj się tym w żaden sposób [emoji16]
No bo u mnie przypasowało takie obliczenie. Dzień owulacji to tak jakby 2+0 (na podstawie standardowych 28 dniowych cykli), no bo jak ktoś ma dłuższe cykle to tak czy siak pęcherzyk pęka 14 dni przed kolejną @ (plus minus oczywiście, stąd mogą być później odstępstwa od mojej teorii [emoji23]) [emoji848] więc jak u mnie 28.07 (owu) było 2+0 to wczoraj idealnie 5+5. Tylko czemu te mądre kalkulatory internetowe nie potrafią tego skorygować skoro podaje się długość cyklu to nie wiem [emoji16]
Wiadomo, ale człowiek jest taki niecierpliwy... I tak by chciał wiedzieć, a żyje tylko domysłami...Dziewczynki spokojnie poczekajcie do prenatalnych tam najlepszy okres ciąży wychodzi [emoji18] wiecie jak to jest na początku [emoji85]
Ja miałam mieć ciąże pozamaciczna wkoncu [emoji23]
Też mam Preglife, bo to moja ulubiona apka, ale tam pokazuje dzień więcej niż na wszystkich innych aplikacjach ciążowych. a co do piwka to w ostatnim czasie tak nas rozpuścili z piwami bezalkoholowymi, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. Bardzo dobry piwny smak ma Heineken Zero, ja też lubię Żywca Zero. I oczywiście smakowe Lechy Free.
Używam, każda pokazuje mi inaczej. Najbardziej mi póki co Hi Mommy spasowała. Ale wiesz, że z USG a z OM może się różnić wiek ciąży.
Ok, kumam! Załapałam, to dość logiczne.
Chociaż przez to straciłam nadzieję że zobaczę serduszko w czwartek [emoji14]
Sprawdzimy te wyliczenia, porównamy to z wynikiem od lekarza. Chyba że... nie będzie co porównywać.
Wiadomo, ale człowiek jest taki niecierpliwy... I tak by chciał wiedzieć, a żyje tylko domysłami...
Boże, jakiego doła złapałam