reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?Zobacz załącznik 1012251
No w końcu jakieś wieści [emoji16]ale śliczny Cosik [emoji7][emoji7][emoji7] pewnie ze możesz, a wręcz musisz zostać z Nami [emoji16]

reklama
Ja to sam początek, z om to 5+1, a z usg 4+4 [emoji16] a i wodę też pije litrami[emoji16]
No taaak, już wcześniej pisałaś, że idziemy leb w łeb ale wybacz, uknelo mi :)
Przelozylam z czwartku wizyte na za 8 dni, ale pewnie też nic nie zobaczę bo od owulacji to wyjdzie jakiś 5 tydzień. :/
Ja też lubię kontakt z ludźmi nie powiem, ale macierzyński wykorzystałam na maksa baa nawet 5 miesięcy dłużej bo umowa mi się skończyła w poprzedniej pracy więc nawet nie szukałam na szybko nowej, każda chwila z młodym była ważna dla mnie :-) teraz też napewno go wykorzystam w 100% nie wiem nawet czy na wychowawczy nie pójdę na jakieś pół roku :-) zobaczymy :-)
Również lubię. Tyle, że u mnie w pracy żadnej bratniej duszy, atmosfera byle jaka, mecze się. Trzymają mnie głównie warunki choć nie wiem czy nie szukać lepiej..
Hej dziewczyny. Dołączam do Waszego grona ;) USG z dziś 6t2d. Mam 31 lat i to pierwsza ciąża. Od kilku dni mam ekstremalne mdłości. Wszystko mi śmierdzi. A nawet jak jak już mam na coś ochotę to nie mogę za dużo zjeść. Jutro wracam do pracy po zwolnieniu bo byłam przeziębiona, i zastanawiam się jak ja wysiedzę 8h przy tych zawrotach głowy i miłościach. ;) . Mam nadzieję, że z czasem to przejdzie. Przed ciążą zdrowo się odżywiałam, a teraz na te zdrowe dania patrzeć nie mogę ;;P
Gratulejszyn :) niech się zdrowo i spokojnie rozwija.
Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?Zobacz załącznik 1012251
Super, zazdroszczę tej radości. Zostań z nami, poza tym nie wiadomo czy się nie przedłuży [emoji4]

13.04.2020 . Z tego co się orientuję to chyba okolice świat :)
Ja rodziłam w tym roku w Wielki Czwartek i to najgorsza data. Przez święta personel jest okrojony, nie było w ogóle wsparcia laktacyjnego w tym terminie i przez brak pomocy podczas przystawiania syna w pierwszej dobie nie ruszyła mi laktacja, jeden dzień nawet nie było salowej, bo nie przyszła do pracy, a nie miał jej kto zastąpić... Wyobraź sobie 12 sal kobiet, które non stop krwawią i brak osoby, która ściera podłogi, wynosi śmieci czy uzupełnia papier toaletowy, dramat. Wychodziłam ze szpitala w niedzielę wielkanocną, ale wypis (z receptą na lek, który powinnam przyjmować od razu) dostałam dopiero we wtorek. Wszystko, byle nie poród w święta znów. ;V

Ja rodziłam w tym roku w Wielki Czwartek i to najgorsza data. Przez święta personel jest okrojony, nie było w ogóle wsparcia laktacyjnego w tym terminie i przez brak pomocy podczas przystawiania syna w pierwszej dobie nie ruszyła mi laktacja, jeden dzień nawet nie było salowej, bo nie przyszła do pracy, a nie miał jej kto zastąpić... Wyobraź sobie 12 sal kobiet, które non stop krwawią i brak osoby, która ściera podłogi, wynosi śmieci czy uzupełnia papier toaletowy, dramat. Wychodziłam ze szpitala w niedzielę wielkanocną, ale wypis (z receptą na lek, który powinnam przyjmować od razu) dostałam dopiero we wtorek. Wszystko, byle nie poród w święta znów. ;V
Masakra! Myślałam ze w dni świąteczne szpitale normalnie działają! Nie zazdroszczę

O kurczę nie było mnie tu kilka dni a tu tyle wiadomości ☺️

Gratuluje wszystkim nowym i trzymam kciuki za serduszkową wizyty każdej z Nas :)
Ja miałam 2-3 dniowa przerwę z Mdłościami ale teraz powróciły ale już są mniejsze niż ostatnio.
W poniedziałek mam kolejna wizytę i jak zwykle trochę się denerwuje. Na ostatniej było wszystko dobrze i serduszko już biło ❤️ Ale jakoś i tak mam stresa czy fasolka rozwija się prawidłowo.

No co ja na to poradzę że taki termin zajączek wybrał :). Wyjdzie kiedy będzie uważał za słuszne a ja będę musiała dać z siebie wszystko żeby mu w tym pomóc. ;)

reklama
No co ja na to poradzę że taki termin zajączek wybrał :). Wyjdzie kiedy będzie uważał za słuszne a ja będę musiała dać z siebie wszystko żeby mu w tym pomóc. ;)
Sama też mam termin na 12.04, więc Niedziela Wielkanocna i mam wielką nadzieję, że wyjdzie chwilę wcześniej albo chwilę później. :D Ale wiadomo, że finalnie to maluchy zdecydują kiedy się pojawią na świecie. :)

Do góry