reklama
nnat.
Fanka BB :)
A mnie do smazonego, jak nigdy.Ja to am zdwojony apetyt, jak robię się głodna to od razu zaczyna mnie mdlić. Ogólnie to mnie do kwasnego ciągnie.
Ja po dwóch dniach w pracy jak jestem sama stwierdzam że chce na zwolnienie od JUŻ. Bolą mnie nogi, brzuch, jestem potwornie zmęczona. Muszę dużo biegać, nie mam jak do toalety wyskoczyć... Wiem że jak będziemy we dwie to będzie łatwiej, ale wtedy też częsty kontakt z dzieciakami... Oj nie, we wrześniu, może na drugiej wizycie wezmę zwolnienie.Podziwiam Was dziewczyny które jesteście w stanie chodzić do pracy naprawdę!
Cudownie [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] gratulacje!Wróciłam z wizyty, 8 tydzień, serduszko bije termin z usg 2.04 a z OM 4.04.
Gratulacje [emoji3590][emoji3590]Hej dziewczyny. Dołączam do Waszego grona USG z dziś 6t2d. Mam 31 lat i to pierwsza ciąża. Od kilku dni mam ekstremalne mdłości. Wszystko mi śmierdzi. A nawet jak jak już mam na coś ochotę to nie mogę za dużo zjeść. Jutro wracam do pracy po zwolnieniu bo byłam przeziębiona, i zastanawiam się jak ja wysiedzę 8h przy tych zawrotach głowy i miłościach. . Mam nadzieję, że z czasem to przejdzie. Przed ciążą zdrowo się odżywiałam, a teraz na te zdrowe dania patrzeć nie mogę ;;P
Dziękuję [emoji3590] myślę tylko że dość wysoka... Ale narzekać nie będę [emoji6] oby tylko daleh wszystko szło tak pięknie [emoji6]Super [emoji3590] piękna beta!
U mnie dziś totalnie zero objawów, tylko jak wracałam do domu to mnie pobolał brzuch przez dosłownie pół minuty [emoji16] póki co uważam, że ciąża jest super [emoji16]
Ja też już w pracy się nie skupiam na niczym [emoji16]
A co do obowiązków to staram się oszczędzać, ale też nie przesadzać za bardzo że nic nie mogę robić, tak z umiarem. Zakupów nie dźwigam, od podłóg zawsze był mąż, a resztę ogarniam tak sobie po trochu [emoji4]
No ja mam nadzieję, że niedługo będę już w gronie tych niepracujących [emoji16]
Cudowna wiadomość [emoji7]
Zostań, oczywiście [emoji3590] a może maleństwo będzie chciało jednak się z Tobą w kwietniu przywitać??Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?Zobacz załącznik 1012251
Tak!!!!Czy któraś z was też ma jakieś bóle w podbrzuszu? Taki ciągnąć ból? Teraz ja zaczynam się niepokoić niby wiem że to wszystko się tam rozciąga.. Ale nadal się boję
Jakby zakwasy, ale i skóra na całym ciele mnie boli.
A brzuch to mi tak spuchl dzisiaj jakbym co najmniej koło 15 tc była! Też tak puchniecie wieczorami? żałuję, że Wam fotki nie zrobiłam [emoji12]
Dobrej nocki [emoji3590]
oleeencja
A mnie do smazonego, jak nigdy. Ja po dwóch dniach w pracy jak jestem sama stwierdzam że chce na zwolnienie od JUŻ. Bolą mnie nogi, brzuch, jestem potwornie zmęczona. Muszę dużo biegać, nie mam jak do toalety wyskoczyć... Wiem że jak będziemy we dwie to będzie łatwiej, ale wtedy też częsty kontakt z dzieciakami... Oj nie, we wrześniu, może na drugiej wizycie wezmę zwolnienie. Cudownie [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] gratulacje! Gratulacje [emoji3590][emoji3590]Dziękuję [emoji3590] myślę tylko że dość wysoka... Ale narzekać nie będę [emoji6] oby tylko daleh wszystko szło tak pięknie [emoji6]Zostań, oczywiście [emoji3590] a może maleństwo będzie chciało jednak się z Tobą w kwietniu przywitać?? Tak!!!!
A brzuch to mi tak spuchl dzisiaj jakbym co najmniej koło 15 tc była! Też tak puchniecie wieczorami? żałuję, że Wam fotki nie zrobiłam [emoji12]
Dobrej nocki [emoji3590]
A mnie do smazonego, jak nigdy. Ja po dwóch dniach w pracy jak jestem sama stwierdzam że chce na zwolnienie od JUŻ. Bolą mnie nogi, brzuch, jestem potwornie zmęczona. Muszę dużo biegać, nie mam jak do toalety wyskoczyć... Wiem że jak będziemy we dwie to będzie łatwiej, ale wtedy też częsty kontakt z dzieciakami... Oj nie, we wrześniu, może na drugiej wizycie wezmę zwolnienie. Cudownie [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] gratulacje! Gratulacje [emoji3590][emoji3590]Dziękuję [emoji3590] myślę tylko że dość wysoka... Ale narzekać nie będę [emoji6] oby tylko daleh wszystko szło tak pięknie [emoji6]Zostań, oczywiście [emoji3590] a może maleństwo będzie chciało jednak się z Tobą w kwietniu przywitać?? Tak!!!!
Dobrej nocki [emoji3590]
Mnie to właśnie bardziej jak na okres.. Ale to też troszkę inny ból.. Chwilę poboli I potem odchodzi. Tyle się naczytalam w internecie, że się zaczynam bać. Mąż powiedział, że mi zabierze dostęp do internetu [emoji14]
MtV
Na razie ciężko mi nadrobić, ale dziękuję za wszystkie odp dotyczące suplementów. Kiedy dowiedziałam się o ciąży byłam za granicą i tam kupiłam preparat, który zawierał m.in. wit A, a u nas się jej nie bierze. W tej chwili ograniczyłam się do kwaau foliowego, martwię się tylko, że późno zaczeľam go brać - 5t4d
Od tygodnia mam okropne mdłości i jadłowstręt (schudłam 3kg), moja lista potraw, ktore mogę zjeść jest bardzo ograniczona.
Według większości aplikacji termin z OM (6.07) przypada na - 11.04, ale lekarka obliczyła termin z OM na 12.04, a z usg dzień później na 13.04. Tak czy inaczej Wielkanoc :-)
Aktualnie poszukuję jakiegoś dobrego lekarza prowadzącego.
Miłego dnia!
Od tygodnia mam okropne mdłości i jadłowstręt (schudłam 3kg), moja lista potraw, ktore mogę zjeść jest bardzo ograniczona.
Według większości aplikacji termin z OM (6.07) przypada na - 11.04, ale lekarka obliczyła termin z OM na 12.04, a z usg dzień później na 13.04. Tak czy inaczej Wielkanoc :-)
Miłego dnia!
Niedoczynna93
Nie przejmuj się. Nie jesteś sama z tym jadłowstrętem [emoji846] Od rana do wieczora chleb z masłem a od wieczora próba zjedzenia czegoś normalnego. Wczoraj próbowałam chleb z pomidorem i niestety stało na żołądku... [emoji51] Nie mogę się sprecyzować co zjeść. Ani już słodkie ani kwaśne. Kompletne zero.Na razie ciężko mi nadrobić, ale dziękuję za wszystkie odp dotyczące suplementów. Kiedy dowiedziałam się o ciąży byłam za granicą i tam kupiłam preparat, który zawierał m.in. wit A, a u nas się jej nie bierze. W tej chwili ograniczyłam się do kwaau foliowego, martwię się tylko, że późno zaczeľam go brać - 5t4d
Miłego dnia!
U
użytkownik 181
Gość
Cześć wszystkim,Czy któraś z was też ma jakieś bóle w podbrzuszu? Taki ciągnąć ból? Teraz ja zaczynam się niepokoić niby wiem że to wszystko się tam rozciąga.. Ale nadal się boję
Miałam kilka razy delikatne i wczoraj jakieś laskoczace w samym dole. Ale poza tym to żadnego, nic, nie wiem czy to dobrze czy źle.
monika89bdg
Pierwsza ciąża 8 lat temu cała bez objawowo...
Teraz ledwo żyje... senność w dzień.. bezsenność w nocy... mdłości... osłabienie.
Oby jak najszybciej to mineło
Teraz ledwo żyje... senność w dzień.. bezsenność w nocy... mdłości... osłabienie.
Oby jak najszybciej to mineło
MtV
Ja tez nie mam zachcianek w zadna strone. Analizuje tylko po czym prawdopodobnie nie zwymiotuje ;-) przede wszystkim odrzucaja mnie intensywne zapachy i smazone mieso - tak samo mialam w pierwszej ciazy.Nie przejmuj się. Nie jesteś sama z tym jadłowstrętem [emoji846] Od rana do wieczora chleb z masłem a od wieczora próba zjedzenia czegoś normalnego. Wczoraj próbowałam chleb z pomidorem i niestety stało na żołądku... [emoji51] Nie mogę się sprecyzować co zjeść. Ani już słodkie ani kwaśne. Kompletne zero.
Co do odczuwanych boli to sa one naturalne. Ja czesto czuje takie napiecie w brzuchu.
Karolina2102
Pracujesz z dziećmi? To faktycznie się nie dziwię, że jesteś mega przemeczona...jednak przy dzieciach to trzeba mieć max siły.A mnie do smazonego, jak nigdy. Ja po dwóch dniach w pracy jak jestem sama stwierdzam że chce na zwolnienie od JUŻ. Bolą mnie nogi, brzuch, jestem potwornie zmęczona. Muszę dużo biegać, nie mam jak do toalety wyskoczyć... Wiem że jak będziemy we dwie to będzie łatwiej, ale wtedy też częsty kontakt z dzieciakami... Oj nie, we wrześniu, może na drugiej wizycie wezmę zwolnienie. Cudownie [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] gratulacje! Gratulacje [emoji3590][emoji3590]Dziękuję [emoji3590] myślę tylko że dość wysoka... Ale narzekać nie będę [emoji6] oby tylko daleh wszystko szło tak pięknie [emoji6]Zostań, oczywiście [emoji3590] a może maleństwo będzie chciało jednak się z Tobą w kwietniu przywitać?? Tak!!!!
Dobrej nocki [emoji3590]
reklama
Karolina2102
Ja zaś jutro idę do pracy i się zastanawiam jak będę się czuła z samego rana.... Czy nie będą mi doskwierac mdlosci wkoncu jak jest ruch ciężko wyskoczyć między klientami do kibelka na wymioty haha. No ale zobaczymy. Jutro jeśli szefowa się pojawi mam zamiar ją uświadomić że jestem w ciąży i że prawdopodobnie wybieram się 9 wrzesnia już na l4 i że mówię jej teraz żeby nie została na lodzie... Kurczę już układam sobie w głowie formułke jak jej to powiedzieć (jakbym co najmniej do spowiedzi się szykowala) [emoji1787]