reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Mam wyniki:
Progesteron 38,26
Beta 493,70 - wynika że 5ty tydzień, według OM 4+6.

@Blizniakisanok, Tobie wyszła beta 255 5 dni po terminie @??
Mi licząc 14 dni od owulacji, dopiero wypada termin na dziś, ogólnie liczyłam że 18.08 będzie @, ale to było 12 dpo.
Czyżby ta ciąża była starsza? Czy już za bardzo kombinuję?? :D

I teraz zagadka dni najbliższych - czy sprawdzać przyrost czy darować to sobie..

Super [emoji3590] piękna beta!

Jak tam Wasze samopoczucie? Ja musiałam wypić normalną kawę bo przez cały dzień mam ból głowy :( dzisiaj też zaczęły boleć mnie piersi w górnej części.

Dzisiaj muszę się zebrać i wysłać formularz do położnej z prośbą zapisania mnie na wizytę.

U mnie dziś totalnie zero objawów, tylko jak wracałam do domu to mnie pobolał brzuch przez dosłownie pół minuty [emoji16] póki co uważam, że ciąża jest super [emoji16]

Dwa razy i dość ;) Ważne żeby zobaczyć, że idzie do góry :)

Też dziś walczyłam z bólem głowy, okropnym choć mniejszym niż wczoraj przez dobre 5h..
Najgorsze jest to, że w pracy w ogóle nie mogę się skupić za bardzo, jakbym jej nie czuła i już planowała kiedy iść.
Czy wy teraz oszczędzacie się? sprzątanie w domu itd? Ja kupuje tylko co najpotrzebniejsze ale dziś zabrałam się za kurze, odkurzanie i zmywanie podłóg z ostrożnością oczywiście :)

Ja też już w pracy się nie skupiam na niczym [emoji16]
A co do obowiązków to staram się oszczędzać, ale też nie przesadzać za bardzo że nic nie mogę robić, tak z umiarem. Zakupów nie dźwigam, od podłóg zawsze był mąż, a resztę ogarniam tak sobie po trochu [emoji4]

Podziwiam Was dziewczyny które jesteście w stanie chodzić do pracy :) naprawdę!

No ja mam nadzieję, że niedługo będę już w gronie tych niepracujących [emoji16]

Wróciłam z wizyty, 8 tydzień, serduszko bije :) termin z usg 2.04 a z OM 4.04.

Cudowna wiadomość [emoji7]

reklama
Hej dziewczyny. Dołączam do Waszego grona ;) USG z dziś 6t2d. Mam 31 lat i to pierwsza ciąża. Od kilku dni mam ekstremalne mdłości. Wszystko mi śmierdzi. A nawet jak jak już mam na coś ochotę to nie mogę za dużo zjeść. Jutro wracam do pracy po zwolnieniu bo byłam przeziębiona, i zastanawiam się jak ja wysiedzę 8h przy tych zawrotach głowy i miłościach. ;) . Mam nadzieję, że z czasem to przejdzie. Przed ciążą zdrowo się odżywiałam, a teraz na te zdrowe dania patrzeć nie mogę ;;P
Gratulacje! Witaj w kwietniówkach [emoji3059] na kiedy masz termin?

Hej dziewczyny. Dołączam do Waszego grona ;) USG z dziś 6t2d. Mam 31 lat i to pierwsza ciąża. Od kilku dni mam ekstremalne mdłości. Wszystko mi śmierdzi. A nawet jak jak już mam na coś ochotę to nie mogę za dużo zjeść. Jutro wracam do pracy po zwolnieniu bo byłam przeziębiona, i zastanawiam się jak ja wysiedzę 8h przy tych zawrotach głowy i miłościach. ;) . Mam nadzieję, że z czasem to przejdzie. Przed ciążą zdrowo się odżywiałam, a teraz na te zdrowe dania patrzeć nie mogę ;;P
Gratuluję. Śliczna fasolka. Do mnie dziś znów powróciły mdłości po 2 dniach przerwy.... Z tymi zapachami mam podobnie. Lodówkę otwieram jednocześnie zatykajac nos haha. Zmywarkę to samo. Strasznie to wszystko mnie drażni i zaraz mam odruchy wymiotne. Dziś znów pół dnia przelezalam. A mąż sam uznał że wyglądam okropnie blado, że ostatnio tak wyglądałam po pierwszym porodzie ... Ahhh ta jego szczerość :-D

Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?
20190820_203648.jpeg

ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle mdłości a teraz jest jakaś masakra przez nią nie mogę normalnie funkcjonować :( mam nadzieje że jutro lekarz coś mi zaradzi na to bo się wykończę :(
Ja miałam w 2 ciąży okropne mdłosci od rana do 14 godz az do 22 tc ..starałam sie omijac kuchnie pomagala troche woda z cytryna ale małymi łykami i spacery.. jedyny plus tych mdłosci to ze w 22 tc byłam z wagą ciała na 0☺

Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?Zobacz załącznik 1012251

Jaki duży gratuluje [emoji182] pewnie zostań!

Nie było mnie chwile a tu tyle wiadomości i tyle nowych twarzy [emoji122]

Witajcie dziewczyny! Zycze samego zdrowia przez najbliższe 8 miesięcy [emoji182]

A tym po wizytach gratuluje pięknych serduszek i zdjec usg! Mam nadzieje ze moj za 1,5 tyg będzie taki sam [emoji85]

Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?Zobacz załącznik 1012251
Super, że serduszko bije [emoji3059] pewnie, że możesz, jak wyjdzie parę dni po terminie to będziesz kwietniówką [emoji16]
13.04.2020 . Z tego co się orientuję to chyba okolice świat :)
Poniedziałek Wielkanocny [emoji16]

reklama
Do góry