reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Mam wyniki:
Progesteron 38,26
Beta 493,70 - wynika że 5ty tydzień, według OM 4+6.

@Blizniakisanok, Tobie wyszła beta 255 5 dni po terminie @??
Mi licząc 14 dni od owulacji, dopiero wypada termin na dziś, ogólnie liczyłam że 18.08 będzie @, ale to było 12 dpo.
Czyżby ta ciąża była starsza? Czy już za bardzo kombinuję?? :D

I teraz zagadka dni najbliższych - czy sprawdzać przyrost czy darować to sobie..

Super [emoji3590] piękna beta!

Jak tam Wasze samopoczucie? Ja musiałam wypić normalną kawę bo przez cały dzień mam ból głowy :( dzisiaj też zaczęły boleć mnie piersi w górnej części.

Dzisiaj muszę się zebrać i wysłać formularz do położnej z prośbą zapisania mnie na wizytę.

U mnie dziś totalnie zero objawów, tylko jak wracałam do domu to mnie pobolał brzuch przez dosłownie pół minuty [emoji16] póki co uważam, że ciąża jest super [emoji16]

Dwa razy i dość ;) Ważne żeby zobaczyć, że idzie do góry :)

Też dziś walczyłam z bólem głowy, okropnym choć mniejszym niż wczoraj przez dobre 5h..
Najgorsze jest to, że w pracy w ogóle nie mogę się skupić za bardzo, jakbym jej nie czuła i już planowała kiedy iść.
Czy wy teraz oszczędzacie się? sprzątanie w domu itd? Ja kupuje tylko co najpotrzebniejsze ale dziś zabrałam się za kurze, odkurzanie i zmywanie podłóg z ostrożnością oczywiście :)

Ja też już w pracy się nie skupiam na niczym [emoji16]
A co do obowiązków to staram się oszczędzać, ale też nie przesadzać za bardzo że nic nie mogę robić, tak z umiarem. Zakupów nie dźwigam, od podłóg zawsze był mąż, a resztę ogarniam tak sobie po trochu [emoji4]

Podziwiam Was dziewczyny które jesteście w stanie chodzić do pracy :) naprawdę!

No ja mam nadzieję, że niedługo będę już w gronie tych niepracujących [emoji16]

Wróciłam z wizyty, 8 tydzień, serduszko bije :) termin z usg 2.04 a z OM 4.04.

Cudowna wiadomość [emoji7]

reklama
Hej dziewczyny. Dołączam do Waszego grona ;) USG z dziś 6t2d. Mam 31 lat i to pierwsza ciąża. Od kilku dni mam ekstremalne mdłości. Wszystko mi śmierdzi. A nawet jak jak już mam na coś ochotę to nie mogę za dużo zjeść. Jutro wracam do pracy po zwolnieniu bo byłam przeziębiona, i zastanawiam się jak ja wysiedzę 8h przy tych zawrotach głowy i miłościach. ;) . Mam nadzieję, że z czasem to przejdzie. Przed ciążą zdrowo się odżywiałam, a teraz na te zdrowe dania patrzeć nie mogę ;;P
Gratulacje! Witaj w kwietniówkach [emoji3059] na kiedy masz termin?

Hej dziewczyny. Dołączam do Waszego grona ;) USG z dziś 6t2d. Mam 31 lat i to pierwsza ciąża. Od kilku dni mam ekstremalne mdłości. Wszystko mi śmierdzi. A nawet jak jak już mam na coś ochotę to nie mogę za dużo zjeść. Jutro wracam do pracy po zwolnieniu bo byłam przeziębiona, i zastanawiam się jak ja wysiedzę 8h przy tych zawrotach głowy i miłościach. ;) . Mam nadzieję, że z czasem to przejdzie. Przed ciążą zdrowo się odżywiałam, a teraz na te zdrowe dania patrzeć nie mogę ;;P
Gratuluję. Śliczna fasolka. Do mnie dziś znów powróciły mdłości po 2 dniach przerwy.... Z tymi zapachami mam podobnie. Lodówkę otwieram jednocześnie zatykajac nos haha. Zmywarkę to samo. Strasznie to wszystko mnie drażni i zaraz mam odruchy wymiotne. Dziś znów pół dnia przelezalam. A mąż sam uznał że wyglądam okropnie blado, że ostatnio tak wyglądałam po pierwszym porodzie ... Ahhh ta jego szczerość :-D

Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?
20190820_203648.jpeg

ja w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle mdłości a teraz jest jakaś masakra przez nią nie mogę normalnie funkcjonować :( mam nadzieje że jutro lekarz coś mi zaradzi na to bo się wykończę :(
Ja miałam w 2 ciąży okropne mdłosci od rana do 14 godz az do 22 tc ..starałam sie omijac kuchnie pomagala troche woda z cytryna ale małymi łykami i spacery.. jedyny plus tych mdłosci to ze w 22 tc byłam z wagą ciała na 0☺

Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?Zobacz załącznik 1012251

Jaki duży gratuluje [emoji182] pewnie zostań!

Nie było mnie chwile a tu tyle wiadomości i tyle nowych twarzy [emoji122]

Witajcie dziewczyny! Zycze samego zdrowia przez najbliższe 8 miesięcy [emoji182]

A tym po wizytach gratuluje pięknych serduszek i zdjec usg! Mam nadzieje ze moj za 1,5 tyg będzie taki sam [emoji85]

Melduję się. Mój Cośek ma 175mm. Serduszko pieknie bije 170 uderzeń[emoji7][emoji7][emoji7] termin mam na 30.03. Także na marzec... Ale z wami lepiej się odnajduję. Zostaje na tym wątku. Mogę?Zobacz załącznik 1012251
Super, że serduszko bije [emoji3059] pewnie, że możesz, jak wyjdzie parę dni po terminie to będziesz kwietniówką [emoji16]
13.04.2020 . Z tego co się orientuję to chyba okolice świat :)
Poniedziałek Wielkanocny [emoji16]

reklama
Do góry