reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Jakie były Wasze pierwsze objawy?

Ja normalnie nie wytrzymam tych 3 dni [emoji85][emoji85] Mam kłucie w jajnikach raz w lewym, raz w prawym, bardzo bolą mnie sutki i siusiam dużo, ale równie dobrze mogłoby to zwiastować @ [emoji23]
Tak szczerze Wam zazdroszczę tych 2 kreseczek! [emoji847][emoji847]

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie, dostałam luteine duphaston, nakaz leżenia i zwolnienie do następnej wizyty, pecherzyk ciążowy jest i wg pani doktor dobrych rozmiarów i dobrze umiejscowiony ale jest też jakis mały krwiak. Mamy czekać jak się dalej to rozwinie. Wg usg 5t1d termin 05.04.

Dzięki dziewczyny. :)
Trochę jestem przerażona, bo mój pierwszy bobas ma 3,5 miesiąca, ale już nie ma odwrotu. :D
Pierwsza ciąża była bezproblemowa, zero dolegliwości, zero mdłości, zero infekcji i mam nadzieję, że teraz będzie tak samo. :)
Do ginekologa planuję się wybrać na początku września, bety nie będę robić, jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze, a spokojna mama to spokojne dziecko. :)
Gratulacje! Oby wszystko przeszło łagodnie :) U mnie pierwsza ciąża. W piątek był test pozytywny:D

Jakie były Wasze pierwsze objawy?

Ja normalnie nie wytrzymam tych 3 dni [emoji85][emoji85] Mam kłucie w jajnikach raz w lewym, raz w prawym, bardzo bolą mnie sutki i siusiam dużo, ale równie dobrze mogłoby to zwiastować @ [emoji23]
Tak szczerze Wam zazdroszczę tych 2 kreseczek! [emoji847][emoji847]
U mnie nie było objawów. W dzień planowanej miesiączki jakoś zaczęły leciutko bolec mnie piersi od zewnętrznej strony. Jakbym jakieś zakwasy miała ;) Poza tym bez objawów

Gratulacje! Oby wszystko przeszło łagodnie :) U mnie pierwsza ciąża. W piątek był test pozytywny:D
Również gratuluję! Pierwsza ciąża jest super, bo masz mnóstwo czasu na odpoczynek, kompletowanie wyprawki i czytanie książek :) Ja wiem, że przy maluchu nie będzie już tak kolorowo. :D
U mnie jedynym objawem była duża ilość śluzu. Pozostałe jeśli jakieś były to przeoczyłam, bo w środę wyrywałam 2 zęby ósemki i leciałam na lekach przeciwbólowych do wczoraj. Brałam zwykły Ibuprom, więc bobasowi nie zaszkodzi. :)

@ola86 to dobra informacja. Krwiaczki są częste, wiec jest przyczyna plamienia. Wszystko będzie dobrze :)
Ból brzucha też jest normalny. Zachodzi w nas dużo zmian. Oczywiście nie można go bagatelizować ale w większości to normalne. Ja też mam czasami kłucia, jakby rozciąganie macicy. Z objawów mam tylko śluz, nic poza tym.

Dziewczyny jestem po wizycie, dostałam luteine duphaston, nakaz leżenia i zwolnienie do następnej wizyty, pecherzyk ciążowy jest i wg pani doktor dobrych rozmiarów i dobrze umiejscowiony ale jest też jakis mały krwiak. Mamy czekać jak się dalej to rozwinie. Wg usg 5t1d termin 05.04.
Nic innego tylko leż i pozwól się, a właściwie Was rozpieszczac :-) :) Będzie dobrze!

To w sumie dobre informacje. Krwiaczek się wchłonie i wszystko będzie dobrze. Ja przy pierwszej ciąży miałam bardzo dużego krwiaka i też się wchlonal także niczym się nie denerwuj, odpoczywaj i dbaj o was :)

reklama
Hej dziewczyny ;) dołączam ;) jestem już po testach ( pięciu ) wszystkie pozytywne ;)
Cześć mamusie z przyjemnością do Was dołączę. W piątek miałam termin @, zrobiłam test i pojawiła się blada kreska. W sobotę zrobiłam kolejny, bardziej czuły i już bez żadnych wątpliwości są dwie kreski! Apka wylicza mi termin na 7-9.04. To również mój pierwszy post na forum w ogóle, więc cześć po raz drugi

Witaj! Gratulacje! zaraz Cie dodam do listy roboczej na pierwszej stronie ;)

Witam Was dziewczyny. Siostra podrzuciła mi tę stronkę bo sama spodziewa się 1 dziecka na luty a ze okazało się że wyszly mi pozytywne 3 testy i brak miesiaczki więc wszystko wskazuje na to że też się dziecka spodziewam i też pierwszego na kwiecień wg aplikacji około na 11.04. Pozdrawiam

gratulacje!

Nieśmiało się witam dziewczyny, bo zamierzam testować w najbliższym tygodniu. :)

@wikoosia @Napolka93 ja też chyba mam jutro termin spodziewanej @ :D Chyba, bo to był mój pierwszy @ po porodzie, także nie jestem pewna czy dalej mam cykle 28 dniowe. Z testem się wstrzymam do wtorku, a za Was trzymam kciuki! :)
Dodam, że pierwsze dziecko urodziłam 18.04 i o tamtej ciąży dowiedziałam się 06.08, więc jest szansa, że historia się powtórzy. :D Według aplikacji wychodzi mi dokładnie ten sam PTP, który miałam w pierwszej ciąży- 13.04. :D

trzymam kciuki!

Dziewczyny w nocy zaczęłam plamić :( jadę teraz na betę, strasznie się boję

trzymam kciuki

Hej dziewczyny,
Mogę dołączyć jako czekająca na @?
Gdyby się udało termin byłby na 16.04 :-) Zostały mi 3 dni do testowania.

czekamy z Toba i trzymamy kciuki!

A ja kupiłam test, żeby zrobić jutro z rana, ale mąż mnie namówił i zrobiłam przed chwilą:

Zobacz załącznik 1006587
Hej. Witam mam nadzieję przyszłe mamy :) chetnie do Was dołączę. Mam na imie Ania. To jest moja czwarta ciąża. Dwie poroniłam, jedno dziecko urodziłam. Teoretycznie termin porodu mam na 9 kwietnia. Tydzień temu robiłam bete. Miałam 434, po 48h 1172. 21 sierpnia pierwsze usg. Trzymam mocno kciuki za Wasze ciąże :)

gratulacje!!

Do góry