reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Zbyt wysoki poziom może świadczyć o tym, że Twój organizm nie przyswaja kwasu foliowego, tylko go odkłada. Musiałabyś wtedy zmienić zwykły kwas foliowy na metylowany, który się lepiej przyswaja

Do dzisiaj nadal brałam femibion 0. Dziś kupiłam pregna plus. Polecasz/polecacie jakiś konkretny?

Lecę, lecę.. we wtorek o 17:30. Dzięki! :)

Macie nudności raczej poranne, czy wieczorne?

reklama
[emoji848]Moim zdaniem lekarz ma na myśli ten drugi wynik, bo jest za wysoki. Betę masz bardzo ładną [emoji6] nie stresuj się tylko leć na konsultację. Super, że Cię przyjmie jeszcze przed urlopem [emoji6]
[/QUOTE]

Do dzisiaj nadal brałam femibion 0. Dziś kupiłam pregna plus. Polecasz/polecacie jakiś konkretny?

Lecę, lecę.. we wtorek o 17:30. Dzięki! :)

Macie nudności raczej poranne, czy wieczorne?
Teraz to już lepiej poczekaj na wizytę - lekarz na pewno powie co masz kupić :)

Ja nie mam nudności, a mówią że lepiej mieć, bo wtedy ciąża się dobrze rozwija. Choć jak wiadomo, nie ma reguły. Gdyby nie to, że mega bolą mnie piersi to nawet bym nie czuła że jestem w ciazy. Czasem poczuje jajnik i to wszystko ;)

Teraz to już lepiej poczekaj na wizytę - lekarz na pewno powie co masz kupić :)

Ja nie mam nudności, a mówią że lepiej mieć, bo wtedy ciąża się dobrze rozwija. Choć jak wiadomo, nie ma reguły. Gdyby nie to, że mega bolą mnie piersi to nawet bym nie czuła że jestem w ciazy. Czasem poczuje jajnik i to wszystko ;)
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów i wszystko było ok. Nie ma reguły.

Dziewczyny, niedawno po 22 zadzwonił do mojego partnera pijany sąsiad z przekleństwami (niewiadomo skąd ma numer) dosłownie z pierdołą jaką jest wrzucenie papierka do śmietniczka przy bloku. Przecież po to jest śmietnik, żeby nie zaśmiecać osiedla. Bardzo mnie tym zestresował. Boję się, że mojej fasolce coś się stanie od tych nerwów [emoji17] Tak mi adrenalina skoczyła... Nie potrafię się uspokoić. Obawiam się, że on już nam będzie dokuczać. Wieści o ciąży szybko się rozchodzą, a blok dalej mieszka zazdrosna bratowa mojego narzeczonego, która ma korzyści u teściów ze względu na dziecko. Jedno straciłam to się cieszyła, bo jej syn nie będzie miał konkurencji jeśli chodzi o wyłudzenie rzeczy i kasy u dziadków. Jest jedynym wnukiem i chcą by tak zostało. Jestem pewna, że nasyłają tego sąsiada na nas by mnie denerwować, bo się dobrze znają. Chora sytuacja a ja już nie wiem jak walczyć z tymi pasożytami.... [emoji36]

Dziewczyny, niedawno po 22 zadzwonił do mojego partnera pijany sąsiad z przekleństwami (niewiadomo skąd ma numer) dosłownie z pierdołą jaką jest wrzucenie papierka do śmietniczka przy bloku. Przecież po to jest śmietnik, żeby nie zaśmiecać osiedla. Bardzo mnie tym zestresował. Boję się, że mojej fasolce coś się stanie od tych nerwów [emoji17] Tak mi adrenalina skoczyła... Nie potrafię się uspokoić. Obawiam się, że on już nam będzie dokuczać. Wieści o ciąży szybko się rozchodzą, a blok dalej mieszka zazdrosna bratowa mojego narzeczonego, która ma korzyści u teściów ze względu na dziecko. Jedno straciłam to się cieszyła, bo jej syn nie będzie miał konkurencji jeśli chodzi o wyłudzenie rzeczy i kasy u dziadków. Jest jedynym wnukiem i chcą by tak zostało. Jestem pewna, że nasyłają tego sąsiada na nas by mnie denerwować, bo się dobrze znają. Chora sytuacja a ja już nie wiem jak walczyć z tymi pasożytami.... [emoji36]
Ciężka sprawa, ale najlepiej pokazać sąsiadowi, że Was to nie rusza. Miło odpowiedzieć, przeprosić jak trzeba [emoji6]
Dla upierdliwych ludzi to jest najgorsze, jak widzą, że druga strona nie walczy tylko łagodnie przyjmuje wszystko [emoji6]
No i dużo spokoju dla Ciebie, bo takie rodzinne potyczki są najgorsze [emoji26]
Hej hej tak więc dumnie dołączam do waszego grona:-) termin ok 07.04
Ciąża druga
Syn ma 7 lat

Jeszcze nikt nie wie czekam aż J. W czwartek z delegacji wróci...
Staraliśmy się ponad rok aż tu takie miłe Zaskoczenie
Gratulacje! [emoji7]

Porcja tabletek na dziś. Całe życie tyle nie brałam, co teraz, ale się bardzo staram i chcę żeby było dobrze :-) magnez, letrox (właśnie kupiony), duphaston, kwas foliowy, witamina D, kwas DHA.
Odnośnie wątków alkoholowych: łączę się w bólu wyrzutów sumienia. Najmocniej popiłam tydzień przed testem.
Odnośnie informowania partnera: zadzwoniłam od razu, jak tylko zrobiłam test, oboje byliśmy wtedy w pracy. Ale on do tej pory nie wierzy, wiec bez sensu było robić niespodziankę :-) bardzo chcemy tego dziecka i oboje boimy się niepowodzenia.
W poprzedniej ciąży co rano brałam 18tabletek :))))

reklama
Do góry