reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

U mnie wyszło na czczo właśnie na granicy 92 i lekarz też wysłał mnie na krzywą cukrową. Niedługo się wybieram. W ciąży normy dla poziomu glukozy są niższe niż normalnie.

Wlasnie odebrałam wyniki i mam glukozę 91. W środę mam wizytę. Zobaczymy co moja powie.
TSH spadlo do 2,1 na euthyroxie 25.

reklama
11+3, nie wiem czy duże - nie znam normy. Całe życie mam tam praktycznie sucho, nawet przy miesiączce ledwo co.. A dzisiaj muszę używać wkładek. Dla mnie to już dużo. Niby lekarz mówił ostatnio że dopiero jak zobaczę jasno czerwoną krew to mam gnać na sor więc się cały czas wacham

Dla wlasnego spokoju ja bym pojechala, ale to z tego wzgledu, ze jestem panikara ;)

U mnie wyszło na czczo właśnie na granicy 92 i lekarz też wysłał mnie na krzywą cukrową. Niedługo się wybieram. W ciąży normy dla poziomu glukozy są niższe niż normalnie.
Tak, lekarka powiedziała mi, że z takimi wynikami na pewno nie mam cukrzycy typu 2, ale jest to już cukrzycą ciążowa. Mierzę sobie poziomy cukru i póki co mam tylko problemy z cukrem na czczo. Mogę jeść normalny obiad, kanapki i póki nie jem słodyczy to cukry mam dobre. Podobno cukrzycą bardzo się pogłębia po 20tc i wg diabetolog pewnie skończę na insulinie. Już się zapisałam do przyszpitalnej poradni cukrzycowej: najbliższy wolny termin był za 5 tygodni.

Tak, lekarka powiedziała mi, że z takimi wynikami na pewno nie mam cukrzycy typu 2, ale jest to już cukrzycą ciążowa. Mierzę sobie poziomy cukru i póki co mam tylko problemy z cukrem na czczo. Mogę jeść normalny obiad, kanapki i póki nie jem słodyczy to cukry mam dobre. Podobno cukrzycą bardzo się pogłębia po 20tc i wg diabetolog pewnie skończę na insulinie. Już się zapisałam do przyszpitalnej poradni cukrzycowej: najbliższy wolny termin był za 5 tygodni.
To niedobrze :( . Martwię się co u mnie wyjdzie, bo ze względu na PCOS mam większe predyspozycje do cukrzycy ciążowej. Aczkolwiek kiedyś robiłam krzywą cukrową i wyszła dobrze, mimo glukozy na czczo aż 106. Ostatnio przed ciążą jak kontrolowałam to też miałam 92. Cieszyłam się, że mi się wyniki poprawiły a tu zonk, bo inne są normy w ciąży. Pozostaje robić badania i pilnować się. Nic innego na to nie poradzimy :(.

Ja, marudząca na brak objawów dziś nie wyszłam z łóżka dalej niż kilka razy do toalety. Od pierwszego dnia kiedy zobaczyłam pozytywny test jestem na zwolnieniu już ze wzgledu na szkodliwe warunki pracy, także nie przemęczałam się ani tyć, więc nie wiem skąd to tak. Brzuch mnie boli przy kazdym ruchu to leżę plackiem i oglądam seriale. Na dodatek ciągle plamię na brązowo. Mam nadzieję że to jeszcze pamiątka po ostatniej cytologii ale ile można.
Staram się myśleć pozytywnie ale ale ale ... Powiedzcie mi, panikować? Jechać na sor? U mnie w mieście nie ma, mam najbliżej do Wrocławia, unikam więc tej opcji...
Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się ani chwili tylko jechała... Jeśli nie jest to jednorazowe a co więcej potrzebujesz wkładki to dla świętego spokoju wolałabym to sprawdzić.

Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się ani chwili tylko jechała... Jeśli nie jest to jednorazowe a co więcej potrzebujesz wkładki to dla świętego spokoju wolałabym to sprawdzić.
Radziłabym Ci pojechać na IP. Stres, który teraz przeżywasz nie jest dobry ani wskazany. Po wizycie się uspokoisz, albo szybko zaczniesz działać. Daj znać jak się czegoś dowiesz.

Być może był już ten temat, ale chciałabym się zapytać czy kupujecie już jakieś rzeczy dla dziecka? Zupełnie przez przypadek wpadło mi w oko używane łóżeczko za pół darmo, kolorystycznie idealnie pasujące do mojego salonu. Ale boje się , ze to za wcześnie (8t4d)...

To niedobrze :( . Martwię się co u mnie wyjdzie, bo ze względu na PCOS mam większe predyspozycje do cukrzycy ciążowej. Aczkolwiek kiedyś robiłam krzywą cukrową i wyszła dobrze, mimo glukozy na czczo aż 106. Ostatnio przed ciążą jak kontrolowałam to też miałam 92. Cieszyłam się, że mi się wyniki poprawiły a tu zonk, bo inne są normy w ciąży. Pozostaje robić badania i pilnować się. Nic innego na to nie poradzimy :(.
Ja tez pcos, ale jestem ma glucophage cały czas, choć cukrzycy nie miałam stwierdzonej. W ciąży jeszcze nie robiłam badania glukozy wiec ciekawa jestem jaki będę miała wynik. Choć u mnie pewnie będzie niższy przez leki

reklama
Radziłabym Ci pojechać na IP. Stres, który teraz przeżywasz nie jest dobry ani wskazany. Po wizycie się uspokoisz, albo szybko zaczniesz działać. Daj znać jak się czegoś dowiesz.
U nas pokój w kapitalnym remoncie wiec na zakupy będzie trzeba jeszcze długo poczekać [emoji23]

Do góry