Ja chodzę prywatnie ale jak coś się dzieje to kaze mi przyjść do szpitala i wypisuje skierowania i receptyTeż chodzę prywatnie myślałam że uda się przynajmniej uzyskać od nfz skierowanie na badania laboratoryjne.
reklama
Integral
Fanka BB :)
Ja miałam tylko usg bez testu z krwiCzy tylko ja nie robie testu pappa? Tylko usg prenatalne.
Mam 34 lata.
Integral
Ja wczoraj za usg genetyczne zapłaciłam 290 zl...Dzisiaj w pracy dostałam Prince polo.. miałam taką ochotę, że otworzyłam, ugryzłam dwa razy i ochota mi przeszła. Odrzuciło mnie od słodyczy, a wcześniej to byłam ciasteczkowy potwór
Knopersy są pyszne [emoji39]
Ja na swoich teściów nie narzekam, ale cieszę się, że mieszkamy osobno. Pod jednym dachem nasze relacje byłyby pewnie zupełnie inne, gorsze.
Złote rady od wszystkich do okoła będę przyjmowała, ale niekoniecznie stosowała. Teściowej zawsze można powiedzieć, że swojego syna wychowała i mam parę uwag [emoji23]
Miałam zupę pomidorową i kopytka [emoji39]
Mnie atakują mdłości bez względu na porę dnia. Niedawno wróciłam do domu. Spotkałam się z przyjaciółką.. w drodze powrotnej stałam nad śmietnikiem.. bo tak mnie naciągało.
Umówiłam się na badania prenatalne.., które są poprzedzone badaniami z krwi, to chyba będzie pappa?!
Badania dopiero 7.10, ale cały czas się zastanawiam.. boję się, że jeśli nie daj Boże wyjdzie coś nie tak, to do dnia porodu się zadręczę i wszystkich do okoła.
Dziś policzyłam.., że to wszystko trochę jednak kosztuje [emoji87]
Badania zaraz na początku 109 zł. Wizyta I - 0 zł
Wizyta II - 150 zł
Teraz mam zrobić badania, wyniosą 270 zł
30.09 mam wizytę III - 150 zł
7.10 prenatalne - 400 zł
Witam kolejne kwietniówki [emoji3590] nie spodziewałam się, że ktoś się jeszcze zjawi! [emoji7]
Integral
Mam ten sam problem. Mam nadzieje ze już bedzie wracać ochota bo zaczynamy II trymestr[emoji4]Ja bym bardzo chciała... Chcieć!
_Anek_
Zaangażowana w BB
To który masz tydzień?Mam ten sam problem. Mam nadzieje ze już bedzie wracać ochota bo zaczynamy II trymestr[emoji4]
fuksja12
Czy któraś z Was robi testy DNA?
Ja zdecydowałam się, że zamiast PAPPA zrobię test DNA. Mam go robić za 2 dni. Z PAPPA i tak mi pewnie wyszłyby wskazania do amnio ze względu na wiek, więc robienie tego testu trochę jest bez sensu.
Ginekolog poradziła mi test Panorama. Ale się waham. Przeczytałam tu na forum, że jednej kobiecie Panorama nie dała wyników i nie oddali jej pieniędzy za ten test. Waham się czy nie zrobić jednak Sanco, ale Sanco jest podobno mniej dokładne, bo nie rozróżnia DNA matki i dziecka. Mąż radzi bym robiła test, który poleca lekarz, no ale sama już nie wiem.
Ja zdecydowałam się, że zamiast PAPPA zrobię test DNA. Mam go robić za 2 dni. Z PAPPA i tak mi pewnie wyszłyby wskazania do amnio ze względu na wiek, więc robienie tego testu trochę jest bez sensu.
Ginekolog poradziła mi test Panorama. Ale się waham. Przeczytałam tu na forum, że jednej kobiecie Panorama nie dała wyników i nie oddali jej pieniędzy za ten test. Waham się czy nie zrobić jednak Sanco, ale Sanco jest podobno mniej dokładne, bo nie rozróżnia DNA matki i dziecka. Mąż radzi bym robiła test, który poleca lekarz, no ale sama już nie wiem.
Integral
12+3.. Jestem w 13.To który masz tydzień?
U
użytkownik 181
Gość
Tego nie wiedziałam. Zapytam swojego.A co wspolzycia to uzywacie prezerwatyw? Moj lekarz mowi, ze wspolzycie nie jest grozne, ale kontakt z plemnikami moze wywolac skurcze, a w zaawansowqnej ciazy porod (to akurat prawda). Podobno jak nie ma niepokojacych objawow to mozna bez, jak sa np jakies bole w podbrzyszu to lepiej sie zabezpieczyc.
Mam dziś dla odmiany bulgotania i przelewania w brzuchu. Choć głodu nie czułam to zjadłam i jest jeszcze głośniej. Macie tak?
W dodatku już mnie boli brzuch od kaszlu.
reklama
Ja jak coś dłużej porobie i położę się na lewym boku to mam tak jakby drgania i laskotanie w brzuchu w pierwszej ciazy laskotanie jakby piorkiem zwiastowalo że za 2 tyg czułam ruchy ale to było koło 16tyg hahaTego nie wiedziałam. Zapytam swojego.
Mam dziś dla odmiany bulgotania i przelewania w brzuchu. Choć głodu nie czułam to zjadłam i jest jeszcze głośniej. Macie tak?
W dodatku już mnie boli brzuch od kaszlu.