reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Bylam wczoraj z mezem na obiedzie w restauracji i poprosilam o wode z kranu. W Holandii to jest prawie standard, ze za darmo mozna poprosic o kranowe i nie ma z tym problemu ani dodatkowych oplat. Kelner jednak stwierdzil, ze "tap water" moga dac tylko osobom, ktore zamawiaja alkoholowe drinki :D poprosilam, zeby jednak zrobil wyjatek bo jestem w ciazy, na co kazal mi zamowic wode butelkowa za, uwaga, 7 euro za 0.75l :D Na szczescie maz zamawial piwo, wiec wzial dla mnie kranowke. Dobrze, ze nas przez ten "przekret" nie wyprosili z restauracji :)

Z kolei dzisiaj mielismy mile zaskoczenie (w innej restauracji), gdzie kelner zauwazyl brzuszek i przyniosl nam maly prezent:
20190912_150522.jpg

No i od razu jedzenie lepiej smakowalo :)

reklama
Każdy postępuje jak uważa, możesz nie zapinać. Ja tylko udostępnilam grafikę, jak to wygląda i wg. prawa ciąża nie zwalnia z zapinana pasów bezpieczeństwa.
No właśnie ja jestem za zapinaniem pasów cały czas! A ten adapter do pasów to nie coś takiego żeby kontrolka nie piszczała. To atestowane zapięcie, które trzyma pas w bezpieczny sposób dla brzucha, tak żeby pasy nie zrobiły krzywdy.
Mój mąż się już ze mnie smieje. Wszyscy w krótkim rekawku, a ja w bluzie i na to zakładam kurtkę! :) ah oby minęło raz dwa, bo jak pomyślę o temperaturach poniżej zera to mi włosy deba stają
Ja teraz siedzę na zewnątrz w grubym kocu, a mąż w krótkim rękawie i krótkich spodenkach.

A jak Twoja forma? Nie masz mdłości od farby i tych wszystkich specyfików??? :)

Mi też często zimno...

Mi się coś kojarzy żeby nie przekraczac dwóch filiżanek dziennie. Za to znalazłam herbatkę rooibos, chyba jakoś tak się nazywa. Kurde, jest pycha, jeszcze miodu w to łyżeczkę wrzucić..... Tak mi smakuje i z mdłościami trochę pomaga wieczorami.... Ale za to mój mąż prawie płacze jak mi ją robi, tak mu śmierdzi [emoji23] ogólnie MMA węch jakiś inny. To co jemu śmierdzi mi pachnie i odwrotnie. Piękny płyn do plukania kupil, ja szczęśliwa.... A tak mi śmierdzi że aż drze mnie na wymioty..
Od niedzieli nie wymiotowałam ani razu. Mdłości mnie czasem dopadają, ale u fryzjera się to nie zdarzyło. Jestem już po. Nowy kolor.. i ponad 10 cm mniej!

Mi też jest okropnie zimno! I zasypiam na siedząco!

Dziewczyny ostatni raz wklejam liste! Czy ktoras nie jest dopisana? medlowac sie bo zamykamy watek!

@Bedemama! tp 27.03
@Integral tp 28.09-04.04
@leeleeth tp 01.04
@Karolajna33 tp 03.04
@Magda1327 tp 03.04
@Karolina2102 tp 05.04
@Jula201906 tp 04.04
@ola86 tp 5-7.04
@Sindi1520 tp 05.04
@Katerinka80
@Magda_S
@mizoro tp 05.04
@aneta265 tp 05.04
@sonia.d
@Blizniakisanok
@Najeczka tp 09.04
@aszcz tp 10/11.04
@Sysiq tp 16.04
@Dżasta92 tp 16.04
@Mimi1987 tp 17.04
@paola425 tp 20.04
@AniulekP tp 20.04
@nnat. tp 23.04
@Sassi tp 28.04
@UrszulkaB
@Nnbrznsk
@majka89
@Sassi
@cmla
@Emilia1988
@lenapb
@Wiatraki
@oleeencja
@Likeme
@Hanqa_08
@_Anek_
@atena100
@MoniaMa
@ladyjane95
@milena1706
@Niedoczynna93 tp 08.04
@Anisa15
@MtV
@Surgeres
@kasia.neu
@Inofs
@lexi91
@Rybaa tp 08.04
@pannadorka
@ynka. tp 04.04
@Ruki
@cortado
@Szklanagłowa
@LaBu
@Gloria 87
@monika89bdg
@Renka85 tp 17.04

Hej dziewczyny, czytam Was od początku, ale nie miałam odwagi napisać przed wizytą u lekarza. Dziś już po - wszystko w porządku, serduszko pięknie bije, termin porodu 25.04.20. Bardzo proszę o dodanie do tajnej grupy :)
Pozdrawiam Was wszystkie!

Super Kochana [emoji3590]
Och, ja już się nie mogę też doczekać idę na cięcie w środę!!! :)
Od niedzieli nie wymiotowałam ani razu. Mdłości mnie czasem dopadają, ale u fryzjera się to nie zdarzyło. Jestem już po. Nowy kolor.. i ponad 10 cm mniej!

Mi też jest okropnie zimno! I zasypiam na siedząco!

Ja też ostatnio marznę i przy 24stolniach chodzę w kurtce i kominie :) A wczoraj pokonalam ostry ból gardła woda z solą A potem w aptece polecono mi Gardvit z powrotem islandzkim - mogą brać kobiety w ciąży, ból nie wrócił:) tylko znowu plamię...
Mój TP 27.04

reklama
Do góry