reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kwietniowe mamy 2020

Cześć! Jeszcze ja będę kwietnióweczką! Czytam Was od początku ale z uwagi na podeszły wiek (35lat) i plamienia na początku bałam się ujawnić. U mnie końcówka 7tyg, serduszko bije ale jeszcze nie mogę oswoić się z myślą o ciąży... i co powie mój 7latek jak się dowie, że Już nie będzie jedynakiem?!
Cześć!! Gratulacje i witamy u Nas [emoji7]w jakim podeszłym wieku proszę Cię, ja mam 34 lata i czuję się jeszcze młodo [emoji16][emoji16][emoji16] mój syn ma 4 lata i też był sam cały czas i wczoraj jak się dowiedział że będzie miał rodzeństwo to zaczal tak płakać, że on nie chce i wogole że masakra... Dużo mu tłumaczylam z mężem i wieczorem już było inaczej[emoji16][emoji16][emoji16]i codziennie się pyta o dzidzie [emoji7][emoji7][emoji7]życzę powodzenia i szczęśliwych kolejnych miesięcy aż do porodu [emoji8]

reklama
Ej ja mam 33 a toć stara jeszcze nie jestem :D moi dziś ryczeli jak ze skóry obdzierani, że dzidziuś jest jeden a nie trzy! Oni chcą 3 dzidziusie i mam dorobić!

Cześć!! Gratulacje i witamy u Nas [emoji7]w jakim podeszłym wieku proszę Cię, ja mam 34 lata i czuję się jeszcze młodo [emoji16][emoji16][emoji16] mój syn ma 4 lata i też był sam cały czas i wczoraj jak się dowiedział że będzie miał rodzeństwo to zaczal tak płakać, że on nie chce i wogole że masakra... Dużo mu tłumaczylam z mężem i wieczorem już było inaczej[emoji16][emoji16][emoji16]i codziennie się pyta o dzidzie [emoji7][emoji7][emoji7]życzę powodzenia i szczęśliwych kolejnych miesięcy aż do porodu [emoji8]
Ten wiek był z przymrużeniem oka ;) mam nadzieję, że będzie zadowolony. Słuchajcie, ja mam lekarza na NFZ o jest super - dowcipny i rzetelny, prowadziłam z nim 1 ciążę i chociaż mam do niego ponad 30km to i tak jeżdżę. Prywatnie też będę chodzić- żeby mieć swojego lekarza w szpitalu, u mnie na pewno będzie cesarska, którą zrobi moja osobista Pani Doktor więc będę spokojniejsza :)

Dziewczyny czy któraś bierze heparynę w zastrzykach: Clexane lub Neoparin? Jak długo macie brać?

Ja biorę od owulacji. Ostatnio byłam na badaniu krwi i wyniki mam wzorowe ale lekarz po konsultacji z ginekologiem stwierdzili ze mam min do 16-17 tygodnia przyjmować zobaczymy co będzie dalej.

Cześć! Jeszcze ja będę kwietnióweczką! Czytam Was od początku ale z uwagi na podeszły wiek (35lat) i plamienia na początku bałam się ujawnić. U mnie końcówka 7tyg, serduszko bije ale jeszcze nie mogę oswoić się z myślą o ciąży... i co powie mój 7latek jak się dowie, że Już nie będzie jedynakiem?!
Cześć staruszko :D ja mam 35l oraz 7 latkę i jestem w 7tc. Wizyta jeszcze przedemną :)

Jezuuu czy wy też kobitki macie taki apetyt?? Ja bym ciągle jadła, słodkie, owoce, teraz tosty jadłam masakra już mam 3 kg ponad na plusie a gdzie dalej haha mąż się śmieje że 30 kg przytulne jak tak dalej będę jadła[emoji16][emoji16]
Nie mam problemu z jedzeniem ;) ale staram się pilnować.

reklama
Ja biorę od owulacji. Ostatnio byłam na badaniu krwi i wyniki mam wzorowe ale lekarz po konsultacji z ginekologiem stwierdzili ze mam min do 16-17 tygodnia przyjmować zobaczymy co będzie dalej.
A w jakiej dawce? Ja biorę 0,2

Mnie dzisiaj kaszel strasznie męczył ale mam astmę wiec taki urok, na razie przeszło ale strasznie się bałam o fasolkę :(. Ja w poniedziałek planowe usg i jak będzie w porządku to kolejne 30.09 ale wtedy to będzie 11+1

Do góry