reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

A ja znowu panikuję, bo przyszedł wieczór i diametralna zmiana - nie ma mdłości i piersi nie bolą.. Chyba przez te dwa tygodnie do wizyty zdążę się pochlastac.. @Najeczka cieszę się, że wszystko jest ok

reklama
Dziękuję Wam za słowa wsparcia [emoji173] Zostaje z wami! Okruszek żyje, serce bije. Mam małego krwiaka przy ujściu pochwy, nie zagraża dziecku. Pani doktor powiedziała że jestem obciążona chorobami i pewnie często będę bywać w szpitalu, ale biorę leki więc jest duża szansa, że tym razem donoszę ciążę :) Minus taki, że zostaje w szpitalu [emoji2368]
Uff, czekałam na tą wiadomość [emoji7] kamień z serca [emoji4] nie martw się szpitalem, lepiej, że teraz będą mieli Cię na oku [emoji6]

Dziewczyny czy przy powiedziane jest że przy becie 30000 tyś musi być widoczny Zarodek?
Kiedy masz następną wizytę? Przy takiej wysokiej becie ciężko jest określić, który to tydzień, może być 6 i wtedy brak zarodka nie jest aż tak niepokojący, ale może tez być 8-9 i jeśli do tego czasu dalej nie ma zarodka to wtedy ciąża jest spisana na straty.
A ja znowu panikuję, bo przyszedł wieczór i diametralna zmiana - nie ma mdłości i piersi nie bolą.. Chyba przez te dwa tygodnie do wizyty zdążę się pochlastac.. @Najeczka cieszę się, że wszystko jest ok
To musisz chodzić wcześniej spać! :D Naprawdę, parę godzin bez bolących cycków nie oznacza nic złego i nie wiem skąd Ci do głowy przyszło, że brak bólu i mdłości to zły znak. Ciesz się, bo jutro mogą wrócić. :)

Kiedy masz następną wizytę? Przy takiej wysokiej becie ciężko jest określić, który to tydzień, może być 6 i wtedy brak zarodka nie jest aż tak niepokojący, ale może tez być 8-9 i jeśli do tego czasu dalej nie ma zarodka to wtedy ciąża jest spisana na straty.

To musisz chodzić wcześniej spać! :D Naprawdę, parę godzin bez bolących cycków nie oznacza nic złego i nie wiem skąd Ci do głowy przyszło, że brak bólu i mdłości to zły znak. Ciesz się, bo jutro mogą wrócić. :)
Strach przed kolejnym poronieniem doprowadza mnie już do szału, nawet mojemu mężowi ciężko ze mną wytrzymać. Masakra..

Wizyta dopiero za dwa tygodnie przeszło tydzień temu byłam na pierwszej wizycie Lekarz powiedział że to około 5 tydzień był widoczny tylko pęcherzyk przyjęcie Dziś poszłam na Narodowy Fundusz Zdrowia bo nie mogłam wytrzymać lekarz powiedział że to czwarty tydzień ale było widoczne ciałko żółte więc któryś lekarz coś mi źle mówi według ostatniej miesiączki powinien być tą 8 tydzień ale lekarz na pierwszej wizycie mówił że może przesunęła mi się owulacja nie wiem komu już mam wierzyć beta przyrasta prawidłowo robiłam 4 razy zaczynałam od bety 48 i to było jakoś 4 dni po spodziewanej miesiączce czyli faktycznie chyba coś musiało się przestawić

Wizyta dopiero za dwa tygodnie przeszło tydzień temu byłam na pierwszej wizycie Lekarz powiedział że to około 5 tydzień był widoczny tylko pęcherzyk przyjęcie Dziś poszłam na Narodowy Fundusz Zdrowia bo nie mogłam wytrzymać lekarz powiedział że to czwarty tydzień ale było widoczne ciałko żółte więc któryś lekarz coś mi źle mówi według ostatniej miesiączki powinien być tą 8 tydzień ale lekarz na pierwszej wizycie mówił że może przesunęła mi się owulacja nie wiem komu już mam wierzyć beta przyrasta prawidłowo robiłam 4 razy zaczynałam od bety 48 i to było jakoś 4 dni po spodziewanej miesiączce czyli faktycznie chyba coś musiało się przestawić
Jeśli to 4 tydzień tak jak lekarz Ci dzisiaj powiedział to znaczy, że do zapłodnienia doszło dopiero 2-3 tygodnie temu, jest to możliwe? Kiedy robiłaś pierwszą betę? Jeśli wcześniej niż 13.08 to coś tu się nie spina, bo to oznacza, że ciąża powinna być starsza. Ja na Twoim miejscu poszłabym szybciej do trzeciego lekarza, bo to niepokojące, że pęcherzyk zmalał (pierwszy lekarz wyliczył Ci 5 tydzień, a tydzień później drugi 4 tydzień), może to błąd pomiaru, ale warto to sprawdzić, bo jednak to ogromna różnica przy tak wczesnej ciąży.

Ostatnia edycja:
Ja mam następna wizytę 18 września do tego czasu też chyba oszaleje. U mnie ból sutków jak je mocniej dotkne czasem mdłości szczególnie rano tak do godzin popołudniowych później praktycznie wcale ale nie wymiotuje no i senność zmęczenie ... Cały czas się boję aby się coś nie zmieniło żeby serduszko biło jak wcześniej

Ja mam następna wizytę 18 września do tego czasu też chyba oszaleje. U mnie ból sutków jak je mocniej dotkne czasem mdłości szczególnie rano tak do godzin popołudniowych później praktycznie wcale ale nie wymiotuje no i senność zmęczenie ... Cały czas się boję aby się coś nie zmieniło żeby serduszko biło jak wcześniej
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Każdego dnia o ironio! modlę się o mdłości i ból sutków inaczej od razu są czarne myśli, panika i płacz.

Jeśli to 4 tydzień tak jak lekarz Ci dzisiaj powiedział to znaczy, że do zapłodnienia doszło dopiero 2-3 tygodnie temu, kiedy robiłaś pierwszą betę? Jeśli wcześniej niż 13.08 to coś tu się nie spina, bo to oznacza, że ciąża powinna być starsza.
9 sierpnia A ostatnia miesiączka 7 lipca
. Spóźnial mi się jakieś 4 dni zrobiłam test bardzo słaba kreska no i poszłam na bete

Załączniki

• 20190809_145650.jpg
    20190809_145650.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 73
reklama
Mi dzisiaj profesor na wizycie powiedział że tu ważna jest głowa. Jeśli w głowie będzie ok i poukładane to i reszta ma większe szanse powodzenia.
A jak objawy będą jednego dnia większe a drugiego mniejsze lub ustapia to też się tym nie zamartwiac, bo tak może po prostu być :)

Do góry