A wiem że dziewczyny przed miesiączką 3 albo 2 dni mają już taką bekę a je dopiero 4 dni po spodziewanej miesiączce czyli może coś się przesunęło jak myślisz9 sierpnia A ostatnia miesiączka 7 lipca
. Spóźnial mi się jakieś 4 dni zrobiłam test bardzo słaba kreska no i poszłam na bete
reklama
Jeśli 9 sierpnia, w dniu kiedy pierwszy raz wyszła Ci pozytywna beta, miałaś MINIMUM 3 tydzień ciąży to teraz powinnaś mieć 6-7, więc to dziwne, że dzisiaj lekarz twierdził, że to 4 tydzień... Ja nie jestem lekarzem, ale tak na chłopski rozum się to wszystko nie zgadza.9 sierpnia A ostatnia miesiączka 7 lipca
. Spóźnial mi się jakieś 4 dni zrobiłam test bardzo słaba kreska no i poszłam na bete
Właśnie też tego nie rozumiem ale to jest drugi lekarz a u pierwszego co byłam to mówił że to jest piąty tydzień Byłam tydzień temu mówił że niby około 5:00 Tydzień Czyli wychodzi na to że powinien być teraz około 6 czyli Wydaje mi się że u tego lekarza co dziś byłam coś nie tak jest z nim Zresztą ma chyba 70 lat a do tego pierwszego lekarza dojeżdżam 100 km jest ginekologiem i endokrynologiem w jednym i wydaje mi się bardziej kompetentnym lekarzem sama nie wiem już co mam myśleć Najchętniej poszłabym do trzeciego lekarza ale narzeczony mówi że zwariujęJeśli 9 sierpnia, w dniu kiedy pierwszy raz wyszła Ci pozytywna beta, miałaś MINIMUM 3 tydzień ciąży to teraz powinnaś mieć 6-7, więc to dziwne, że dzisiaj lekarz twierdził, że to 4 tydzień... Ja nie jestem lekarzem, ale tak na chłopski rozum się to wszystko nie zgadza.
Ja bym na Twoim miejscu poszła do trzeciego albo przyspieszyła wizytę u pierwszego. Na becie się nie znam, ale czytałam, że jak do jakiejś wielkości pęcherzyka (chyba 25) nie pojawi się zarodek to znaczy, że już się nie pojawi, a beta może wtedy cały czas rosnąć aż do czasu poronienia, wtedy się mówi o pustym jaju. U Ciebie dziwne jest to, że pęcherzyk jakby się zmniejszył z pierwszej wizyty na drugą. Mam nadzieję, że to błąd pomiaru drugiego lekarza i zobaczysz w końcu zarodek.Właśnie też tego nie rozumiem ale to jest drugi lekarz a u pierwszego co byłam to mówił że to jest piąty tydzień Byłam tydzień temu mówił że niby około 5:00 Tydzień Czyli wychodzi na to że powinien być teraz około 6 czyli Wydaje mi się że u tego lekarza co dziś byłam coś nie tak jest z nim Zresztą ma chyba 70 lat a do tego pierwszego lekarza dojeżdżam 100 km jest ginekologiem i endokrynologiem w jednym i wydaje mi się bardziej kompetentnym lekarzem sama nie wiem już co mam myśleć Najchętniej poszłabym do trzeciego lekarza ale narzeczony mówi że zwariuję
Ostatnia edycja:
sisi_1989
Fanka BB :)
Ja tez jestem baran i na mężu nie zrobiła specjalnego wrażenia informacja o ciąży (nie dziwię mu się, bo to już recydywa trochę ), ale jak mu powiedziałam że baran będzie, to oczy jak 5zl twierdzi że jestem najbardziej uparta osobą jaką zna, także ten
Moj maz to samo [emoji16] z powaga mowi, ze ma nadzieje ze dzidzia bedzie miala jego charakter. Tlumacze mu ze upartosc jest tez zaleta [emoji6]a on mowi ze to determinacja wtedy, a nie upartosc.
sisi_1989
Ja za to mam zalamke przez bete i pluje sobie w twarz że ją zrobiłam...
Z tego co wiem to robienie bety na tym etapie to bardzo indywidualna sprawa i nie ma sensu robienie badania. Na samym poczatku jest to miarodajne, bo moze wskazac np. Na podejrzenie ciazy pozamacicznej.
Kiedy masz wizyte? Jak zobaczysz maluszka na usg to sie uspokoisz.
reklama
sisi_1989
Kurczę, ale mi TSH podskoczyło. 3 tygodnie temu miałam 0,9!Zobacz załącznik 1018154
Leczysz sie na niedoczynnosc ? Mi tez na pocztku podskoczylo z 0,6 do 3,1. Odstawilam wtedy euthyrox ( bralam 25mg) po wroceniu do tej dawki w ciagu 2 tygodni mam wynik 0,9. Nie martw sie, szybko powinno Ci sie unormowac.
Tez mam krwiaka 1,7x 0,5 . Przez 2,5 tyg ani sie nie zwiekszyl ani nie zmniejszyl. Mam nadzieje ze sam sie niedlugo wchlonie.