reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Zaczynam wpadać w panikę jak cokolwiek mam zjeść... a jeszcze o 15.00 ta luteina to już w ogóle...
Współczuję Ci bardzo. Słyszałam, że jest paskudna.
Aaa i super wiesci po wizytach cieszę się razem z Wami [emoji7] ja jeszcze 9 dni i też zobaczę moja fasolke [emoji7][emoji7][emoji7]
Też odliczam z niecierpliwością te 9 dni [emoji173]
Domyślam się, jak nie możecie się doczekać [emoji4] ja dopiero za 3 tygodnie ale w ogóle nie myślę o tym. Uspokoila mnie ta ostatnia pierwsza wizyta.

Odwazylam się dziś po raz pierwszy w ciazy wsiąść na motocykl. Godzinna jazda. Lekarz pozwolił [emoji4] ale nie do końca tak wygodnie jak przed ciaza, plecy bardziej bolą j ręce. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam groszkowi.

reklama
A jak ja zjadłam pesto z bazylii, zagryzłam ciastkiem z kremem i dopchałam ogórkiem małosolnym to będzie chłopiec czy dziewczynka? :D;) Dziewczyny, mam brać Accofil do końca 8. tygodnia. Jeśli dziś jest 8+2 to ten 8. tydzień już się skończył, prawda?

A jak ja zjadłam pesto z bazylii, zagryzłam ciastkiem z kremem i dopchałam ogórkiem małosolnym to będzie chłopiec czy dziewczynka? :D;) Dziewczyny, mam brać Accofil do końca 8. tygodnia. Jeśli dziś jest 8+2 to ten 8. tydzień już się skończył, prawda?
Bliźniaki, parka [emoji23] a co do leku nie mam pojęcia [emoji848]

Dziewczyny a też meczycie się z zaparciami i wzdęciami? Mam takie zaparcia że aż płakać mi się chce. Zresztą w każdej ciąży miałam mega zaparcia i z tego powodu zawsze mówiłam że już nigdy w ciążę nie zajde :-p
Ja mam i to jest straszne. Piłam glutka z siemienia lnianego, raz działał a raz nie. Loteria. Teraz kupiłam syrop w aptece na literę D który można stosować w ciąży i czekam na efekty... Mam nadzieję, że zadziała, bo ostatnio miałam przez ostre zaparcia 2 dni intensywnego parcia aż dostałam kilkugodzinnego plamienia kawa z mlekiem. Byłam u gina, wszystko ok. Przez te zaparcia po prostu mogą pękać naczynka w pochwie [emoji55]

A byłaś już u gina czy jeszcze nie? Ja mam nadzieję, że zobaczę w ten piątek, ale przez to że poszłam za wcześnie mam głupie myśli o pustym jaju...
Byłam raz u mojego ginekologa w 5+2 to był sam pecherzyk, potem w 6+3 pojechałam na IP z plamieniem i był zarodek z serduszkiem. Teraz mam wizytę w 9+5 :) Ty o pustym jaju, a ja że serduszko przestało bić... Będziemy się martwić dopóki nie zobaczymy, że wszystko jest ok [emoji2368]

Byłam raz u mojego ginekologa w 5+2 to był sam pecherzyk, potem w 6+3 pojechałam na IP z plamieniem i był zarodek z serduszkiem. Teraz mam wizytę w 9+5 :) Ty o pustym jaju, a ja że serduszko przestało bić... Będziemy się martwić dopóki nie zobaczymy, że wszystko jest ok [emoji2368]
No... W zasadzie chyba całe życie. A to jak wyjdzie pierwszy raz na podwórko, a to jak pójdzie do szkoły, jak pojedzie na kolonie, jak pierwszy raz ze znajomymi, jak pójdzie do pracy, bla bla bla... Chyba takie życie matki.
Ja byłam w piątym tc i stwierdziłam, że nie chcę się już martwić i idę od razu w 8-9 tc. Wtedy to już na pewno będzie widać.
PS. Jestem pewna, że serduszko Twojego maleństwa wali mocno i radośnie :)

A byłaś już u gina czy jeszcze nie? Ja mam nadzieję, że zobaczę w ten piątek, ale przez to że poszłam za wcześnie mam głupie myśli o pustym jaju...
Byłam ale to było za wcześnie zeny coś było widać bo był sam pecherzyk niestety, było to 4+3 tygodniu wg usg a mam ok tygodnia różnicy między USG a OM. Nie myślę nawet tak, że puste jajo czy coś, porostu musi być dobrze i tyle [emoji7]

reklama
Byłam ale to było za wcześnie zeny coś było widać bo był sam pecherzyk niestety, było to 4+3 tygodniu wg usg a mam ok tygodnia różnicy między USG a OM. Nie myślę nawet tak, że puste jajo czy coś, porostu musi być dobrze i tyle [emoji7]
Cieszę się w takim razie, że tu do Was trafiłam :) Ja mam różne dni, ale mąż przymyka na to wszystko oko, bo twierdzi, że to nie puste jajo, a szalejące hormony i już :) Znosi to tak dzielnie, że podziwiam go sama.

A co do jedzenia, to dzisiaj już drugi dzień walczę z mdłościami, ale one się pojawiają jakoś w środku dnia i znikają ok 17. Jem tylko wafle ryżowe z solą morską i gotuję sobie rosół, bo nie wyobrażam sobie jeść coś innego. Podchodzę do lodówki, otwieram, patrzę i unosi mi się na większość produktów. Ewentualnie soki, ale nie powinnam pić soków, bo mam cukrzycę :/

Do góry