reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dlatego ja też się obawiam[emoji20]termin porodu mam wyznaczony na 27.04...najgorsze to te czekanie czy się rozwinie coś w pęcherzyku [emoji20]
Mam to samo, tyle, że ja powinnam być dodatkowo w 7 tygodniu i mam ciągle plamienia brązowe . Chodź jestem pod stałą kontrolą lekarzy beznadziejnie się z tym wszystkim czuję

reklama
Już jets wątek z wizytą i tam możemy wszystko w tematyce wizyt pisać :) ja już po, na razie pęcherzyk ciążowy z widocznym pęcherzykiem zoltkowym. Wszystko wg lekarza ok. 3 września o 15 kolejna wizyta ma być już zarodek z serduszkiem.

Super, że wszystko jest ok, teraz tylko czekać na serduszko [emoji3059] 5 dni zleci szybko [emoji6]
A co do wizyt to przydałoby się w jednym poście zebrać wszystkie terminy, bo tak to idzie się zgubić [emoji16] ale można też każdego ranka mówić kto i o której ma wizytę i już [emoji4]
U mnie 6+1 z OM a z USG początek 6 tygodnia. Nie wiem co to znaczy początek 6 tygodnia, ale licząc metoda @paola425 to jest 5+5. Zobaczymy za 5 dni :) może te piątki będą szczęśliwe :)
Nie możemy się martwić na zapas :) będzie dobrze.
Haha zaraz moja metoda się rozpowszechni, a wcale nie jest powiedziane, że jest prawdziwa [emoji16] chociaż u mnie się sprawdziła

U mnie dzisiaj 5t4d i nie miałam zarodka, ale lekarz mówił , ze wszystko jest dobrze. Za dwa tygodnie mam już zobaczyć serduszko [emoji3590]Zobacz załącznik 1015892Zobacz załącznik 1015893
To prawie tak samo jak @nnat. [emoji6] za dwa tygodnie będzie serduszko [emoji8]

No i witam nowe dziewczyny [emoji6] trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie [emoji110]

Na razie mam wyniki 3 z pośród wielu, wszystko w normie tylko zastanawia mnie te na niebiesko zaznaczone... Tak jakby czegoś za mało było.
IMG_20190829_171126.jpeg
IMG_20190829_171207.jpeg

Na razie mam wyniki 3 z pośród wielu, wszystko w normie tylko zastanawia mnie te na niebiesko zaznaczone... Tak jakby czegoś za mało było.Zobacz załącznik 1015914Zobacz załącznik 1015915
Są zaznaczone na niebiesko, bo są delikatnie są poniżej normy (L na końcu). Kiedyś czytałam o nich, ale ogólnie to jakieś mało ważne parametry, w ciąży nie trzeba mieć wszystkiego w granicach normy, bo i ciąża dla organizmu normalna nie jest, więc delikatne odchylenia nie muszą oznaczać niczego złego. Lekarz spojrzy i będzie wiedział. :)

Są zaznaczone na niebiesko, bo są delikatnie są poniżej normy (L na końcu). Kiedyś czytałam o nich, ale ogólnie to jakieś mało ważne parametry, w ciąży nie trzeba mieć wszystkiego w granicach normy, bo i ciąża dla organizmu normalna nie jest, więc delikatne odchylenia nie muszą oznaczać niczego złego. Lekarz spojrzy i będzie wiedział. :)
Właśnie szperam o tym w necie i może to być nawet od przyjmowania leków hormonalnych [emoji846]

Jezu, dziewczyny, mam wrażenie, ze co druga z Was przeszła poronienie. Naprawdę to aż tak fatalnie statystycznie wyglada?
Niestety... Pierwsza ciaza wszystko super, po 8latach chcieliśmy kolejne dziecko, zaszłam odrazu,niestety...pierwszy raz straciłam... Teraz jestem znowu w ciąży... Zaszłam w pierwszym cyklu... Nie miałam zabiegu, ani farmakologii... Też myślałam, że mnie to nie dotyczy... Niestety... Stąd mam tyle obaw...

A już widzicie zarodek??

Nie, chociaż ginekolog przypuszczał że widać jego zarys :)

Jezu, dziewczyny, mam wrażenie, ze co druga z Was przeszła poronienie. Naprawdę to aż tak fatalnie statystycznie wyglada?

Niestety, tak.

U mnie dzisiaj 5t4d i nie miałam zarodka, ale lekarz mówił , ze wszystko jest dobrze. Za dwa tygodnie mam już zobaczyć serduszko [emoji3590]Zobacz załącznik 1015892Zobacz załącznik 1015893

Piateczka :)
Ciekawe czemu mi nie mówił za tydzień albo za dwa wizyta, tylko za 5 dni :o

Super, że wszystko jest ok, teraz tylko czekać na serduszko [emoji3059] 5 dni zleci szybko [emoji6]
A co do wizyt to przydałoby się w jednym poście zebrać wszystkie terminy, bo tak to idzie się zgubić [emoji16] ale można też każdego ranka mówić kto i o której ma wizytę i już [emoji4]

Haha zaraz moja metoda się rozpowszechni, a wcale nie jest powiedziane, że jest prawdziwa [emoji16] chociaż u mnie się sprawdziła

To prawie tak samo jak @nnat. [emoji6] za dwa tygodnie będzie serduszko [emoji8]

No i witam nowe dziewczyny [emoji6] trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie [emoji110]

U Ciebie było podobnie, prawda??? :) najpierw pęcherzyk a na następnej zaraz wizycie serduszko? :)
Jak sluszna metoda to niech się rozpowszechnia :D

reklama
Do góry