reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

@Paula nie dziękuję za trzymanie kciuków [emoji846] Trochę stresuje się od rana bo w jedną stronę do lekarza mam 130 km i powrót, a narzeczony dzwoni, że w pracy mają awarię i nie wie czy będzie mógł jechać że mną... zestresowałam się maksymalnie bo kiepsko się czuje, do tego ogromny stres związany z wizytą i jeszcze nie wiadomo co po niej, boję się, że po wizycie będzie gorzej i ciężko mi będzie skupić się na jeździe. W takim momencie ważne jest wsparcie bliskiej osoby bo prawie 300 km przede mną. Mam nadzieję że jednak uda mu się pojechać bo już mi serce wali. Czesc. Jak jesteś cierpliwa i wytrzymasz do wizyty bez testu to ok. Przy biochemicznej dość niska jest beta a 6 dni po to już nie powinna być taka mała. Ja 5 po spoznieniu zrobilam i była ponad 4000.
Ja mam na szczęście tak, że jazda mnie uspokaja. Mogę być roztrzęsiona jak nie wiem, ale za kółkiem jest ok.
Lepiej żeby mąż pojechał z Tobą, już samo to, że będzie siedział obok dużo da, wiadomo jakie są nerwy przed wizytą. Poza tym jak widziałam radość mojego gdy wyszłam z gabinetu to stwierdzam, że faceci przeżywają ciążę tak samo jak my i super gdy mogą jeździć też na wizyty. Ja mojego już zawsze będę brała, w końcu to też jego dziecko [emoji23]

reklama
Dzień dobry wszystkim! :)
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Oby same serduszka były! :)

My zaczęliśmy dzień od prezentu dla taty od Kluska i własnie mi mąż wysłał zdjęcie, że już stoi na biurku- pod zdjęciami jest jeszcze podpis 'Dawidek', który widać jak przyczepi się poziome zdjęcie. :) Wczoraj w 5 Rossmannach byłam, żeby wydrukować zdjęcia, bo wszędzie były awarie, 2 godziny po nich latałam. :D

jej.jpg

Cześć dziewczyny, spóźnia mi się okres 6 dzień.. boję się zrobić test bo poprzedni cykl ciąża biochemiczna :( nie mam żadnych objawów ciążowych poza sennością i mrowieniem w podbrzuszu, czasami zakłuje jajnik. Nie bolą mnie piersi, nie mam mdłości. Wizytę mam za tydzień i martwię się czy nie będzie tej samej diagnozy :( jak było u was z pierwszymi objawami?
Zrób test będziesz miała pewność :)
Nie patrz też do końca na objawy nasze bo każda inaczej przechodzi początki. Ja często sikalam, bardzo często, miałam lekkie mdłości wieczorami, podbolewalo podbrzusze i piersi były nabrzmiale, bolące....

@paola425 trzymaj mocno!!!
Jka wczoraj się nie denerwowalam i tylko byłam niecierpliwa tak dzisiaj się boję. Nie wiem czy iść sama czy z mężem. Niby chce potem się tym przejmuje, że może lepiej jakbym była sama.... Ugh...

No i obudziłam się kolejny dzień z mdlosciami. Dobrze ze do końca tygodnia jestem na urlopie... Ale za to z drugiej strony przeprowadzka...

Dzień dobry wszystkim! :)
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Oby same serduszka były! :)

My zaczęliśmy dzień od prezentu dla taty od Kluska i własnie mi mąż wysłał zdjęcie, że już stoi na biurku- pod zdjęciami jest jeszcze podpis 'Dawidek', który widać jak przyczepi się poziome zdjęcie. :) Wczoraj w 5 Rossmannach byłam, żeby wydrukować zdjęcia, bo wszędzie były awarie, 2 godziny po nich latałam. :D

Zobacz załącznik 1015659
Ale super prezent! :) a Twój Klusek mnie zauroczyl.... Już wcześniej miałam Ci napisać... [emoji3590]

Zrób test będziesz miała pewność :)
Nie patrz też do końca na objawy nasze bo każda inaczej przechodzi początki. Ja często sikalam, bardzo często, miałam lekkie mdłości wieczorami, podbolewalo podbrzusze i piersi były nabrzmiale, bolące....

@paola425 trzymaj mocno!!!
Jka wczoraj się nie denerwowalam i tylko byłam niecierpliwa tak dzisiaj się boję. Nie wiem czy iść sama czy z mężem. Niby chce potem się tym przejmuje, że może lepiej jakbym była sama.... Ugh...

No i obudziłam się kolejny dzień z mdlosciami. Dobrze ze do końca tygodnia jestem na urlopie... Ale za to z drugiej strony przeprowadzka...
Będzie dobrze, nie denerwuj się [emoji6] i jak masz możliwość to idź z mężem, fajnie mieć wsparcie, no i jest z kim cieszyć się zaraz po wyjściu. Poza tym dla przyszłego taty to też super przeżycie [emoji4]

Również spać nie mogę. Denerwuję się badaniami w labku na które idę za godzinę i wkręcam sobie, że nie mam czym sikać, w nocy wstawałam, wytrzymać nie mogłam. Mam nadzieję, że wyjdzie ten mocz ogólny [emoji55] Stresuję się TSH, boję się, że wyjdzie za wysokie. Wyniki poznam wieczorem. W dodatku wczoraj wieczorem znowu mega zatwardzenie. Już mam dość. Jak znowu zacznę plamić to przez to parcie. Pójdę po syrop do apteki. Siemię lniane czasem zawodzi [emoji3525]
Spróbuj otrębów żytnich z kiwi. Najlepiej taki koktajl ma mleku.. z 5 łyżek otrębów, mleko, kiwi. Możesz też dodać banana do smaku :)

Będzie dobrze, nie denerwuj się [emoji6] i jak masz możliwość to idź z mężem, fajnie mieć wsparcie, no i jest z kim cieszyć się zaraz po wyjściu. Poza tym dla przyszłego taty to też super przeżycie [emoji4]
My już to przeżyliśmy raz... Kilka wspólnych wizyt. Nie skończyły się one dobrze. Pytałam, niby nie ma żadnych problemów żeby miał się bać czy cokolwiek innego, ale ja sama nie wiem. O ile tamta ciążę przechodziłam praktycznie bezobjawowo tak w tej czuje się dużo gorzej a on w cały czas się że mnie śmieje że się pieszcze ze sobą. No ale jak inaczej??? Skoro przezywasz i się martwisz...
Spróbuj otrębów żytnich z kiwi. Najlepiej taki koktajl ma mleku.. z 5 łyżek otrębów, mleko, kiwi. Możesz też dodać banana do smaku :)
Oooo to mi ginekolog kiedys poleciała, faktycznie!
Dziewczyny, macie bóle/kłucia w pochwie?
Nie, w pochwie nie, w podbrzuszu jedynie.

A tak w ogóle
Obawiam się tylko TSH. Najwyżej podniosę dawkę letroxu o pół jak podbije do wtorku, a potem wizyta u endo [emoji846] Wcześniej się nie da iść. Starsi rządzą się swoimi prawami, bo myślą, że mają przywileje tylko dlatego że są starzy. No bez przesady... Są bardziej potrzebujący niż oni - zdrowi. Ta babka z partyzanta próbowała wbić się szybko do zamkniętego jeszcze sklepu mięsnego, na to siłę miała a 2 minuty postać w kolejce nie potrafiła. Ehhh... [emoji16][emoji28]

Z tego co pamiętam chyba bierzesz Letrox 50 tak jak ja? Mi endo zwiększył dawkę o 2 więcej tabletki w tygodniu. Przed ciąża miałam TSH 0.6, a na ostatnim badaniu podskoczyło do 0.9. Jutro powtórka badań i we wtorek wizyta u endo o 10.00

reklama
Dziewczyny, ktore walczą z zaparciami. Jedno jablko dziennie co najmniej.

Zobaczcie na profil E. Chodakowskiej.
Dodala fajny przepis na koktajl.
Dla walczacych z mdlosciami I zaparciami jest idealny.
Imbir, seler naciowy, jablko, pomarnacza, sok z cytryny.
Polecam :)

Do góry