reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

@Paula nie dziękuję za trzymanie kciuków [emoji846] Trochę stresuje się od rana bo w jedną stronę do lekarza mam 130 km i powrót, a narzeczony dzwoni, że w pracy mają awarię i nie wie czy będzie mógł jechać że mną... zestresowałam się maksymalnie bo kiepsko się czuje, do tego ogromny stres związany z wizytą i jeszcze nie wiadomo co po niej, boję się, że po wizycie będzie gorzej i ciężko mi będzie skupić się na jeździe. W takim momencie ważne jest wsparcie bliskiej osoby bo prawie 300 km przede mną. Mam nadzieję że jednak uda mu się pojechać bo już mi serce wali. Czesc. Jak jesteś cierpliwa i wytrzymasz do wizyty bez testu to ok. Przy biochemicznej dość niska jest beta a 6 dni po to już nie powinna być taka mała. Ja 5 po spoznieniu zrobilam i była ponad 4000.
Ja mam na szczęście tak, że jazda mnie uspokaja. Mogę być roztrzęsiona jak nie wiem, ale za kółkiem jest ok.
Lepiej żeby mąż pojechał z Tobą, już samo to, że będzie siedział obok dużo da, wiadomo jakie są nerwy przed wizytą. Poza tym jak widziałam radość mojego gdy wyszłam z gabinetu to stwierdzam, że faceci przeżywają ciążę tak samo jak my i super gdy mogą jeździć też na wizyty. Ja mojego już zawsze będę brała, w końcu to też jego dziecko [emoji23]

reklama
Dzień dobry wszystkim! :)
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Oby same serduszka były! :)

My zaczęliśmy dzień od prezentu dla taty od Kluska i własnie mi mąż wysłał zdjęcie, że już stoi na biurku- pod zdjęciami jest jeszcze podpis 'Dawidek', który widać jak przyczepi się poziome zdjęcie. :) Wczoraj w 5 Rossmannach byłam, żeby wydrukować zdjęcia, bo wszędzie były awarie, 2 godziny po nich latałam. :D

jej.jpg

Cześć dziewczyny, spóźnia mi się okres 6 dzień.. boję się zrobić test bo poprzedni cykl ciąża biochemiczna :( nie mam żadnych objawów ciążowych poza sennością i mrowieniem w podbrzuszu, czasami zakłuje jajnik. Nie bolą mnie piersi, nie mam mdłości. Wizytę mam za tydzień i martwię się czy nie będzie tej samej diagnozy :( jak było u was z pierwszymi objawami?
Zrób test będziesz miała pewność :)
Nie patrz też do końca na objawy nasze bo każda inaczej przechodzi początki. Ja często sikalam, bardzo często, miałam lekkie mdłości wieczorami, podbolewalo podbrzusze i piersi były nabrzmiale, bolące....

@paola425 trzymaj mocno!!!
Jka wczoraj się nie denerwowalam i tylko byłam niecierpliwa tak dzisiaj się boję. Nie wiem czy iść sama czy z mężem. Niby chce potem się tym przejmuje, że może lepiej jakbym była sama.... Ugh...

No i obudziłam się kolejny dzień z mdlosciami. Dobrze ze do końca tygodnia jestem na urlopie... Ale za to z drugiej strony przeprowadzka...

Dzień dobry wszystkim! :)
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Oby same serduszka były! :)

My zaczęliśmy dzień od prezentu dla taty od Kluska i własnie mi mąż wysłał zdjęcie, że już stoi na biurku- pod zdjęciami jest jeszcze podpis 'Dawidek', który widać jak przyczepi się poziome zdjęcie. :) Wczoraj w 5 Rossmannach byłam, żeby wydrukować zdjęcia, bo wszędzie były awarie, 2 godziny po nich latałam. :D

Zobacz załącznik 1015659
Ale super prezent! :) a Twój Klusek mnie zauroczyl.... Już wcześniej miałam Ci napisać... [emoji3590]

Zrób test będziesz miała pewność :)
Nie patrz też do końca na objawy nasze bo każda inaczej przechodzi początki. Ja często sikalam, bardzo często, miałam lekkie mdłości wieczorami, podbolewalo podbrzusze i piersi były nabrzmiale, bolące....

@paola425 trzymaj mocno!!!
Jka wczoraj się nie denerwowalam i tylko byłam niecierpliwa tak dzisiaj się boję. Nie wiem czy iść sama czy z mężem. Niby chce potem się tym przejmuje, że może lepiej jakbym była sama.... Ugh...

No i obudziłam się kolejny dzień z mdlosciami. Dobrze ze do końca tygodnia jestem na urlopie... Ale za to z drugiej strony przeprowadzka...
Będzie dobrze, nie denerwuj się [emoji6] i jak masz możliwość to idź z mężem, fajnie mieć wsparcie, no i jest z kim cieszyć się zaraz po wyjściu. Poza tym dla przyszłego taty to też super przeżycie [emoji4]

Również spać nie mogę. Denerwuję się badaniami w labku na które idę za godzinę i wkręcam sobie, że nie mam czym sikać, w nocy wstawałam, wytrzymać nie mogłam. Mam nadzieję, że wyjdzie ten mocz ogólny [emoji55] Stresuję się TSH, boję się, że wyjdzie za wysokie. Wyniki poznam wieczorem. W dodatku wczoraj wieczorem znowu mega zatwardzenie. Już mam dość. Jak znowu zacznę plamić to przez to parcie. Pójdę po syrop do apteki. Siemię lniane czasem zawodzi [emoji3525]
Spróbuj otrębów żytnich z kiwi. Najlepiej taki koktajl ma mleku.. z 5 łyżek otrębów, mleko, kiwi. Możesz też dodać banana do smaku :)

Będzie dobrze, nie denerwuj się [emoji6] i jak masz możliwość to idź z mężem, fajnie mieć wsparcie, no i jest z kim cieszyć się zaraz po wyjściu. Poza tym dla przyszłego taty to też super przeżycie [emoji4]
My już to przeżyliśmy raz... Kilka wspólnych wizyt. Nie skończyły się one dobrze. Pytałam, niby nie ma żadnych problemów żeby miał się bać czy cokolwiek innego, ale ja sama nie wiem. O ile tamta ciążę przechodziłam praktycznie bezobjawowo tak w tej czuje się dużo gorzej a on w cały czas się że mnie śmieje że się pieszcze ze sobą. No ale jak inaczej??? Skoro przezywasz i się martwisz...
Spróbuj otrębów żytnich z kiwi. Najlepiej taki koktajl ma mleku.. z 5 łyżek otrębów, mleko, kiwi. Możesz też dodać banana do smaku :)
Oooo to mi ginekolog kiedys poleciała, faktycznie!
Dziewczyny, macie bóle/kłucia w pochwie?
Nie, w pochwie nie, w podbrzuszu jedynie.

A tak w ogóle
Obawiam się tylko TSH. Najwyżej podniosę dawkę letroxu o pół jak podbije do wtorku, a potem wizyta u endo [emoji846] Wcześniej się nie da iść. Starsi rządzą się swoimi prawami, bo myślą, że mają przywileje tylko dlatego że są starzy. No bez przesady... Są bardziej potrzebujący niż oni - zdrowi. Ta babka z partyzanta próbowała wbić się szybko do zamkniętego jeszcze sklepu mięsnego, na to siłę miała a 2 minuty postać w kolejce nie potrafiła. Ehhh... [emoji16][emoji28]

Z tego co pamiętam chyba bierzesz Letrox 50 tak jak ja? Mi endo zwiększył dawkę o 2 więcej tabletki w tygodniu. Przed ciąża miałam TSH 0.6, a na ostatnim badaniu podskoczyło do 0.9. Jutro powtórka badań i we wtorek wizyta u endo o 10.00

reklama
Dziewczyny, ktore walczą z zaparciami. Jedno jablko dziennie co najmniej.

Zobaczcie na profil E. Chodakowskiej.
Dodala fajny przepis na koktajl.
Dla walczacych z mdlosciami I zaparciami jest idealny.
Imbir, seler naciowy, jablko, pomarnacza, sok z cytryny.
Polecam :)

Do góry