reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Ulga straszna! Nigdy w życiu chyba nie byłam tak zestresowana w żadnej sytuacji jak w pierwszej ciąży przed pierwsza wizyta [emoji23] Dobrze, że mam to już za soba i jest wszystko w porządku, jestem przeszczęśliwa [emoji7]
Z tego co mi się wydaje to wiek ciąży z usg jest podawany na podstawie pomiarów zarodka ale poprawcie mnie jeśli się mylę

Wyjaśnijcie proszę bo jestem zielona, z usg to znaczy faktyczny czas trwania ciąży od zapłodnienia czy to też liczy się od ostatniej miesiączki?
Lekarze posługują się też terminami od OM jak rozmawiają o ciąży z pacjentką?
Lekarze posługują się na początku terminem z OM, później z USG między 11, a 13 tygodniem, bo tę datę będziesz miała wpisaną w kartę ciąży. USG daje dokładniejszą datę, ale nie jest ona liczona od zapłodnienia, tylko dodaje do niej mniej więcej 2 tygodnie.

Moja dzisiejsza wizyta była właśnie na NFZ, nie spodziewałam się ze będzie aż tak super! Mega się stresowałam, że jak lekarz na NFZ to mnie oleje i wyjdę pewnie z płaczem od niego. Jestem mega pozytywnie zaskoczona! Będę prowadziła u niego swoją ciąże na pewno :) także nie ma co się negatywnie nastawiać, że jak na NFZ to tylko Cię wkurzy, trzeba po prostu dobrze trafić :)
Super,ciesze się :) może i ja się miło zaskoczę :)

Cześć dziewczyny chciałbym się przywitać. Termin ostatniej miesiączki :?
19 lipca miałam zabieg łyżeczkowania w 9 tc z powodu braku czynności serca

Zrobiłam test i chyba znowu się udało choć bardzo się boję.. Termin (gdyby dzień łyżeczkowania wziąć jako 1 dzien cyklu)
Na 26.04.2020 a to mój test, jeden jedyny ale nie tak wyraźny jak wasze niestety :(
Ale chyba coś tam widać.. W tym momencie ok 5t4d u lekarza jeszcze nie byłam, bardzo się boję o te serduszko teraz :(
Miałam być marcowa.. Mam nadzieję że będę kwietniowa
IMG_20190819_223012.jpeg

Zrobiłam test i chyba znowu się udało choć bardzo się boję.. Termin (gdyby dzień łyżeczkowania wziąć jako 1 dzien cyklu)
Na 26.04.2020 a to mój test, jeden jedyny 8 nie tak wyraźny jak wasze niestety :(
Ale chyba coś tam widać.. W tym momencie ok 5t4d u lekarza jeszcze nie byłam, bardzo się boję o te serduszko teraz :(
Miałam być marcowa.. Mam nadzieję że będę kwietniowa Zobacz załącznik 1014965
Widać bardzo dobrze!

Na 26.04.2020 a to mój test, jeden jedyny ale nie tak wyraźny jak wasze niestety :(
Miałam być marcowa.. Mam nadzieję że będę kwietniowa
Witamy i oby tym razem wszystko było dobrze. Nie kazał Wam lekarz odczekać kilku miesięcy zanim znów zaczniecie się starać? Zawsze się spotykam z opinią, że błona, w której zagnieżdża się zarodek, wymaga regeneracji po łyżeczkowaniu i jak się nie odczeka chwili to jest duża szansa na kolejne niepowodzenie albo przedwczesny poród. Oby w Twoim wypadku tak nie było, spokojnej i donoszonej ciąży! :)

reklama
W poprzedniej ciąży lekarz na katar zapisał mi sztyft do wdychania Rhin-Bac - jest bezpieczny dla ciężarnych.

A jedzoniowo u mnie na tapecie teraz tosty i cola. Dzień bez pieczywa tostowego to dzień stracony. :D
O, nieźle :) katar nie jest uciążliwy, bardziej to kichanie po 100x dziennie i to seriami.. :D
Tak ja też nos mam cały czas zatkany,spróbuję przepłukać zatoki może to coś da
O, daj znać czy pomoże :)
Hej! Jestem po pierwszej wizycie. Ciąża potwierdzona, wszystko w porządku.. według usg 5+6 dzisiaj, serduszko już bije [emoji173]️
Cudowne wiadomości, gratuluję [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Wy już po, lub bliżej wizyty u lekarza, u mnie za 3tyg ,ale nie spodziewam się niczego szczególnego na tej wizycie, bo jest na NFZ. Za 4tyg ,czyli za miesiąc! wizyta prywatna. Mam nadzieję, że na wizycie NFZ lekarz mnie nie wkur&# bo ostatnio wszystko i wszyscy mnie wkur&#@*
Teraz mam 4t6d ,żadnych objawów, poza sennoscia no i zmiana nastroju.

Dlatego chętnie czytam wasze wpisy o wizytach :)
Obyś trafiła na tego lekarza na NFZ jakiegoś z jajem [emoji6] zleci szybciutko.
No to super, pewnie ulga i radość po wizycie ? :)

Wyjaśnijcie proszę bo jestem zielona, z usg to znaczy faktyczny czas trwania ciąży od zapłodnienia czy to też liczy się od ostatniej miesiączki?
Lekarze posługują się też terminami od OM jak rozmawiają o ciąży z pacjentką?
Tak, z usg to tez od OM skorygowane o wymiary dzidziusia. Tak ja to rozumiem :)
Wooow ile wy produkujecie! U lekarza już byłam, pęcherzyk jest. cisza była bardzo wczesna, ale wyszła na badaniu krwi. Teraz idę do gina 11.09
Super, który to tc?? :)

Jeju ja już pojutrze, jestem tak niecierpliwa, cały czas zastanawiam się czy będzie już serduszko, czy jeszcze nie....

Do góry