reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Będzie 6+3. Może jeszcze za wcześnie na serduszko, ale chcę mieć lekarza, któremu będę mogła zaufać, no i chcę wyjaśnić kwestię tej torbieli, mam nadzieję, że jutro się uda [emoji849] za tydzień mam na nfz (chcę mieć darmowe badania skoro do medicover już nie pójdę), więc wtedy powinno być serce na bank [emoji4]Nazwą firmy nie chcę rzucać na forum, to pozostawię dla siebie [emoji6] udało mi się tam dostać z programu praktyk z uczelni i zostałam na dłużej [emoji4] fajnie, że coś takiego jest organizowane, na pewno dużo mi to ułatwiło, bo mam już co wpisać w cv, więc w przyszłości będzie łatwiej o fajną pracę jak już wrócę w obieg [emoji16]Jej, warsztat stolarski! Ale zazdroszczę [emoji7] super jest spełniać marzenia, ale sama chyba nie odważyłabym się na taki krok [emoji6]

A co do finansów. Ja jestem z tych co muszą mieć najpierw pewny zarobek, zabezpieczenie finansowe, własne 4 kąty, a później dopiero dzieci. Chcę móc sobie pozwolić na każdą zakupową zachciankę [emoji16] Chociaż nie twierdzę, że ci co tego nie mają i w innej kolejności się ich życie toczy są źli. Najważniejsze, żeby dzieci były chciane i kochane! [emoji3059] Reszta to kwestia organizacji i priorytetów [emoji6]
Zapomnialam o tej Twojej torbieli :( to faktycznie, idz, idź [emoji8]

A o firmę dokładną mi nie chciało, a raczej o zakres działania, tylko się może niezbyt precyzyjnie wyslowilam, mam duzy problem z tym ostatnio :D
Z jakiej dziedziny chemii - spożywcza, kosmetyki, medyczne coś.... ;)

Powodzenia, zazdroszczę wizyty i trzymam kciuki [emoji4][emoji106]Nie nakrecam się... Dokucza mi ta kolka i nie jest przyjemnie. Nic z tym nie robię bo na razie tłumaczę sobie, że tak ma być. Jedyne co robię to o tym piszę [emoji849] kogo mam się poradzic jak nie inne kobiety w ciąży.

Mam 33 lata, pracuje jako kierownik ds.administracyjno-gospodarczych.
Na, nie odbieraj tego źle, po prostu takie doszukiwanie się złego w objawach ciąży to nic dobrego :) wierzę że wszystko jest ok, a to po prostu burze hormonów :)

Dziewczynki wgl czym się zajmujecie? [emoji108]

Może bliżej byśmy się poznały. Lepiej mi będzie zapamiętać wtedy Nicki. Powtórzcie ile macie lat i takie podstawowe informacje. Oczywiście wszystko względem skrajnej prywatności [emoji846]
Ja pracuje w firmie logistycznej w Holandii. U mnie z samopoczuciem jeden dzień lepiej, jeden gorzej ale tragedii nie ma. Pierwszą wizytę u położnej mam 12.09. Teraz u mnie 5tydz+1

Jakie bierzecie zestawy witamin?
I moze macie juz jakies rozeznanie jakie kremy na rozstępy są aktualnie najlepsze? Obiła mi się o uszy marka Palmers. Na pewno kosmetyki tej firmy maja piękny zapach i bardzo dobry skład.
Całą 1wszą ciążę smarowałam się balsamem i nie mam zadnych rozstępów. Także zamierzam tym razem rówież wcierac mazidła w kazda czesc ciała a w szczególności brzuch, piersi i biodra ;)
Boję się że druga ciąża i mój bardziej sflaczały brzuch juz tak ładnie nie uniknie naznaczenia.... :no2: :cool2: Nie te lata, nie ta jędrność :rofl::oo:

Hej dziewczynki.
Ja po urlopie wróciłam do pracy na ten tydzień, potem idę na L4, bo mdłości nie dają mi żyć. Ale dzis w pracy nie było najgorzej, przezylam za to w nocy do 1 wymiotowalam i ledwo wstałam o 6 do pracy.

Zapomnialam o tej Twojej torbieli :( to faktycznie, idz, idź [emoji8]

A o firmę dokładną mi nie chciało, a raczej o zakres działania, tylko się może niezbyt precyzyjnie wyslowilam, mam duzy problem z tym ostatnio :D
Z jakiej dziedziny chemii - spożywcza, kosmetyki, medyczne coś.... ;)
Spożywka. Pójdę i mam nadzieję, że jest mniejsza. Oby nie rosła [emoji849]
W ogóle cały czas mi siedzi w głowie to, że skoro te torbiele to najczęściej od niepękniętego pęcherzyka to czy ja się czasami przed bliźniakami nie uchroniłam [emoji23] w sensie, że były dwa pęcherzyki, ale tylko jeden pękł i jest jedna fasolka, a z drugiego torbiel [emoji848]

Jakie bierzecie zestawy witamin?
I moze macie juz jakies rozeznanie jakie kremy na rozstępy są aktualnie najlepsze? Obiła mi się o uszy marka Palmers. Na pewno kosmetyki tej firmy maja piękny zapach i bardzo dobry skład.
Całą 1wszą ciążę smarowałam się balsamem i nie mam zadnych rozstępów. Także zamierzam tym razem rówież wcierac mazidła w kazda czesc ciała a w szczególności brzuch, piersi i biodra ;)
Boję się że druga ciąża i mój bardziej sflaczały brzuch juz tak ładnie nie uniknie naznaczenia.... :no2: :cool2: Nie te lata, nie ta jędrność :rofl::oo:
Ja biorę teraz prenatal uno [emoji6] a co do kosmetyków to ostatnio kupiłam w rossmanie w promocji cały zestaw z palmersa z nadzieją, że zdziała cuda [emoji16]

reklama
Dziewczynki wgl czym się zajmujecie? [emoji108]

Może bliżej byśmy się poznały. Lepiej mi będzie zapamiętać wtedy Nicki. Powtórzcie ile macie lat i takie podstawowe informacje. Oczywiście wszystko względem skrajnej prywatności [emoji846]
Mam 26 lat :) to moja pierwsza, planowana ciąża. Od dwóch lat jestem mężatką. Od ponad roku pracuję w administracji szpitala jako referent ds płac. Wszystkiego uczę się od nowa, bo nie jest to praca z wykształcenia.

Do góry