reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Moja wizyta to był żart, nawet nie jestem zaskoczona, po NFZ'cie wszystkiego się można spodziewać. W gabinecie byłam 3 minuty, nawet nie zbadał mnie na fotelu, dał tylko skierowanie na USG i powiedział, żebym wróciła jak potwierdzę ciążę to zleci badania krwi. A teraz od 20 minut próbuję się dodzwonić do przychodni gdzie robią USG, ale ciągle mają zajęty numer. Cyrk.

Ostatnia edycja:
Na razie biore tylko kwas foliowy, od 12 tygodnia zaczne brac prenatal duo.
W poprzedniej ciąży smarowałam się palmersem i tak juz się przyzwyczaiłam, ze i bez ciąży go używałam:) rozstępy się nie pojawiły, ale zakładam ze to kwesta genów. Babcia 4 dzieci zero rozstępów, mama 3 dzieci i też ani jednego. Wiec i dla mnie natura była łaskawa i oby tak zostalo;)

Ile trwalo u Ciebie i jak wygladalo ?
Możliwe, że to od gazów taki ucisk ? Miewacie podobnie?
Brzuch to mam strasznie napięty i spodnie uciskają. Wrócę z pracy i poleze. Jak nie minie to pojadę wieczorem po leki albo zastrzyk. Nie wiem co teraz bezpieczne. Czy leki które mogę sama wziąć to np nospa ?
Miałam okropny ból po lewej stronie (bliżej plecow). Ból był taki, że kulałam się po podłodze. Nie było opcji żebym sama sobie z nim poradziła. Pojechałam do szpitala, podali kroplowkę i od razu zrobiło mi się lepiej. Później usg nerek, które nie wykazało nic niepokojącego i następnego dnia zostalam wypisana do domu.

Moja wizyta to był żart, nawet nie jestem zaskoczona, po NFZ'ie wszystkiego się można spodziewać. W gabinecie byłam 3 minuty, nawet nie zbadał mnie na fotelu, dał tylko skierowanie na USG i powiedział, żebym wróciła jak potwierdzę ciążę to zleci badania krwi. A teraz od 20 minut próbuję się dodzwonić do przychodni gdzie robią USG, ale ciągle mają zajęty numer. Cyrk.
Masakra. Ja nie rozumiem jak w gabinetach ginekologicznych może nie być usg

A jak zapach? Bardzo intensywny?
Jeszcze nie wiem, stoją i czekają na użycie [emoji16] w sumie nie wiem od kiedy można tego używać [emoji848]
Moja wizyta to był żart, nawet nie jestem zaskoczona, po NFZ'ie wszystkiego się można spodziewać. W gabinecie byłam 3 minuty, nawet nie zbadał mnie na fotelu, dał tylko skierowanie na USG i powiedział, żebym wróciła jak potwierdzę ciążę to zleci badania krwi. A teraz od 20 minut próbuję się dodzwonić do przychodni gdzie robią USG, ale ciągle mają zajęty numer. Cyrk.
O masakra... I właśnie to w tym wszystkim jest najgorsze, że się czeka, odlicza dni do wizyty żeby się uspokoić, a jak się źle trafi to potrafią człowieka zrównać z ziemią... [emoji53] Oby udało Ci się szybko umówić na to usg [emoji110]

reklama
Do góry