reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

To prawda. Chociaż po 1. Nie popieram planowania dzieci bez zabezpieczenia finansowego (choć owszem, sytuacje są różne), a po 2: nie jestem zwolenniczką kombinowania i oszukiwania potencjalnego pracodawcy - taka po prostu jestem. Jednak to każdego indywidualna sprawa i nie mi to oceniać. Patrzę wyłącznie z własnego punktu widzenia.

Ja tam różnych sytuacji nie widzę w planowaniu dziecka bez zabezpieczenia finansowego. Serio, nic mnie bardziej nie dziwi jak powiększanie rodziny bez pieniędzy. Bo jeśli jedynym argumentem jest 500+ to ja nie mam pytań. [emoji846]

reklama
Próbuje myśleć pozytywnie jednak nie jestem do końca spokojna bo kluje mnie jak się poruszam w dole plecow z lewej strony aż do posladka czasem lewej nogi i reki.
Trochę za wcześnie na objawy bólu kręgosłupa bo nie mam jeszcze brzucha...
Mam dziś duże wzdęcia więc jeszcze pocieszam się, że może od tego.
Rozumiem Cię. Który już masz tydzień?

Ja tam różnych sytuacji nie widzę w planowaniu dziecka bez zabezpieczenia finansowego. Serio, nic mnie bardziej nie dziwi jak powiększanie rodziny bez pieniędzy. Bo jeśli jedynym argumentem jest 500+ to ja nie mam pytań. [emoji846]
Pisząc różne sytuacje miałam na myśli sytuacje losowe, na które nie mamy wpływu typu ciężka choroba najbliższej osoby, wymagająca ogromnych pieniędzy na leczenie.

Dziewczyny a o co chodzi tą tarczyca?? [emoji85]10 lat temu wstecz nie badali tego jak byłam w ciąży [emoji85]na co to wpływa?? Chodzi tu o poronienia??
Za wszystkie co dzisiaj wizytuja trzymam kciuki [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Dobra dziewczyny rozwieje wasze wątpliwości. Nie mamy trudnej sytuacji finansowej (mąż prowadzi firmę i jako tako mu idzie) tylko po prostu dwa lata temu urodziłam córeczkę, na l4 poszłam w 8 miesiącu a w międzyczasie firma upadła. Po ponad roku zaszłam znów w ciążę także nawet nie szukałam pracy. Niestety córeczka zmarła w 8 miesiącu ciąży i potem już zaczęłam szukać pracy nawet po to żeby zdobyć więcej doświadczenia w moim kierunku, bo jednak dwa lata w domu bez pracy to duzo i uwierzcie mi można zwariować. No i teraz mimo tego że się jakoś specjalnie nie staraliśmy znów jestem w ciąży

Dobra dziewczyny rozwieje wasze wątpliwości. Nie mamy trudnej sytuacji finansowej (mąż prowadzi firmę i jako tako mu idzie) tylko po prostu dwa lata temu urodziłam córeczkę, na l4 poszłam w 8 miesiącu a w międzyczasie firma upadła. Po ponad roku zaszłam znów w ciążę także nawet nie szukałam pracy. Niestety córeczka zmarła w 8 miesiącu ciąży i potem już zaczęłam szukać pracy nawet po to żeby zdobyć więcej doświadczenia w moim kierunku, bo jednak dwa lata w domu bez pracy to duzo i uwierzcie mi można zwariować. No i teraz mimo tego że się jakoś specjalnie nie staraliśmy znów jestem w ciąży
Ale nikt Cię tutaj nie ocenia, pisalysmy ogólnie o różnych sytuacjach :)

Wg OM 6+0. Nie bylam jeszcze na zadnej wizycie.
Ewidentnie kluje w okolicy nerki i promieniuje. Wczoraj cały dzień brzuch a dziś to od rana... każdego dnia co innego.
Chce juz czwartku... [emoji58]
Czyli cały wachlarz ciążowych rewolucji. A nie możesz podjechać do szpitala na izbę przyjęć? Może jak skonsultujesz to z lekarzem, to się uspokoisz?

reklama
Dziewczyny a o co chodzi tą tarczyca?? [emoji85]10 lat temu wstecz nie badali tego jak byłam w ciąży [emoji85]na co to wpływa?? Chodzi tu o poronienia??
Za wszystkie co dzisiaj wizytuja trzymam kciuki [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Jeśli jest problem z tarczycą ,i jest nie leczona może to do poronienia doprowadzić , najlepiej jakbyś zrobiła ft3 i ft4 oraz anty tpo ,i z tymi wynikami do endo ,i to jak najszybciej ,moja koleżanka miała identyczne tsh i wyszło jej hasimoto

Do góry