reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny, wypowiedzcie się jak to u was z ruchami? Ostatnio wam wrzuciłam filmik jak mała szaleje, ale od kilku dni jest jakoś tak dużo dużo spokojniej. Nie ma tak mocnych kopnięć, wydaje mi się ze w ogóle jest ich mniej nie są tak mocne i regularne jak wcześniej. Pojechałam na IP sprawdzić czy jest ok, lekarz powiedział ze się rusza i włączył tętno na głośnik. Może w tym momencie to jeszcze normalne ze są takie spokojniejsze okresy ?
Pewnie że normalne. Moj maluch tez tak ma. Nieraz się cały dzień nie rusza a wieczorem trochę kopnie. Do tego się odwraca dupskiem bo ruchy wtedy są słabsze, takie stlumione. Poczytaj o liczeniu ruchów ale to chyba się robi trochę później (nie wiem dokładnie bo ja tylko o tym slyszalam).

reklama
Ja mam połówkowe 10.12. Byliśmy dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia i położna poleciła płyn do higieny intymnej w ciąży i później - Pliva Fem B ( może, którejś się przyda:)), właśnie dla kobiet, które sa bardziej podatne na zakażenia.

Moja Zosieńka bardzo ładnie szaleje w brzuszku. W ciągu dnia często czuję jak się porusza jednak zauważyłam, że największą aktywnością wykazuje się przed południem tak po godzinie 10 i wieczorem po godz 19. Wtedy daje o sobie bardzo znać i czasem siedzę z rączką na brzuszku tylko żeby wyczuć po skórze jej podrygi :p Czasem coś tam chyba już czuć pod dłonią albo sobie wmawiam bo mój M za każdym razem jak położy rączkę na brzuszek to nic nie czuje :p Ahhh ten tłuszczyk :] :)

Pewnie że normalne. Moj maluch tez tak ma. Nieraz się cały dzień nie rusza a wieczorem trochę kopnie. Do tego się odwraca dupskiem bo ruchy wtedy są słabsze, takie stlumione. Poczytaj o liczeniu ruchów ale to chyba się robi trochę później (nie wiem dokładnie bo ja tylko o tym slyszalam).
Ja to nie umiem liczyć bo jak są właśnie takie stłumione to się zastanawiam czy to nie jelita.

W ogóle słuchajcie jaki dziwny lekarz na IP dzisiaj się trafił. To nic ze w ogóle leżę na leżance a on gada z kimś przez tel jakie perfumy chce dostać na gwiazdkę ale mniejsza o to. Najlepsze było to ze powiedziałam ze zmienił się charakter ruchów ze mało czuje a wcześniej były bardzo agresywne i ze się boje i chce sprawdzić czy serduszko bije. A on do mnie ze wszystko ok ale w sumie nawet jakby coś było to w sumie i tak nie ma co zrobić w 24 tygodniu. Gdyby to był 30 to można iść ciąć a tak to to nie wie po co przyjechałam. No tak gdyby nie daj Boże się okazało ze dzidzia tfu tfu tfu nie żyje to chodź sobie głupia babo z martwym dzieckiem do następnej wizyty, dostan zakażenia bo przecież trujesz dupę. Naprawdę lekarze powinni przechodzić jakieś specjalne szkolenia z empatii, w szczególności do ciężarnych pacjentek.

Chyba po 30 tc, dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, ze dwa ruchy na 10 minut, czy 12 w ciągu godziny.

Ja mam połówkowe 10.12. Byliśmy dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia i położna poleciła płyn do higieny intymnej w ciąży i później - Pliva Fem B ( może, którejś się przyda:)), właśnie dla kobiet, które sa bardziej podatne na zakażenia.
Ostatnio właśnie szukałam czegoś na infekcje w ciąży bo już drugi raz mam zaczerwienioną szyjkę i dość nieprzyjemny śluz :/ Poprzednio okazało się, że w moczu urzęduje bakterie e-coli Dostałam antybiotyk i globulki. Na chwilę przeszło a teraz dalej coś. :/ Wczoraj byłam na wizycie i Gin po badaniu dowcipnym stwierdziła, że to drożdżaki bo mocz mam czysty . Kolejna kuracja globulkami których nie znalazłam w 3 aptekach bo podobno jest ich niedobór. W końcu jedna farmaceutka się zlitowała i sprawdziła w systemie, gdzie je dostane ale już nie chciało mi się po nie wracać, więc kupię jutro .
Robicie swoim bliskim prezenty na Mikołajki ? U mnie nigdy nie było prezentów na gwiazdkę tylko własnie Mikołaj 6 grudnia odwiedzał dzieciaczki, rozdając paczuszki lub podrzucał pod poduszkę :p Właśnie skończyłam pakować prezenty dla moich Panów i czekam na uśmiechnięte buźki o poranku :)

Też się biorę za porządki powoli, ale kiepsko mi to coś idzie jakoś nic mi się nie chce trochę posprzątam i zaraz chwila siedzenia i tak w kółko ehh
Nie przejmuj się :) ja mam to samo. To że się za to wzięłam to nie oznacza,ze raz dwa i będzie skończone. Zrobię coś i zaraz musze usiąść odpocząć,a czasami nawet się zdrzemnac.

Ja to nie umiem liczyć bo jak są właśnie takie stłumione to się zastanawiam czy to nie jelita.

W ogóle słuchajcie jaki dziwny lekarz na IP dzisiaj się trafił. To nic ze w ogóle leżę na leżance a on gada z kimś przez tel jakie perfumy chce dostać na gwiazdkę ale mniejsza o to. Najlepsze było to ze powiedziałam ze zmienił się charakter ruchów ze mało czuje a wcześniej były bardzo agresywne i ze się boje i chce sprawdzić czy serduszko bije. A on do mnie ze wszystko ok ale w sumie nawet jakby coś było to w sumie i tak nie ma co zrobić w 24 tygodniu. Gdyby to był 30 to można iść ciąć a tak to to nie wie po co przyjechałam. No tak gdyby nie daj Boże się okazało ze dzidzia tfu tfu tfu nie żyje to chodź sobie głupia babo z martwym dzieckiem do następnej wizyty, dostan zakażenia bo przecież trujesz dupę. Naprawdę lekarze powinni przechodzić jakieś specjalne szkolenia z empatii, w szczególności do ciężarnych pacjentek.
Oj to ja spokojnie mogę to odróżnić od jelit. Dobrze ze kontrolujesz.
A na teksty lekarza jest brak słów. Nie mam pojęcia co napisać :no:

Ostatnio właśnie szukałam czegoś na infekcje w ciąży bo już drugi raz mam zaczerwienioną szyjkę i dość nieprzyjemny śluz :/ Poprzednio okazało się, że w moczu urzęduje bakterie e-coli Dostałam antybiotyk i globulki. Na chwilę przeszło a teraz dalej coś. :/ Wczoraj byłam na wizycie i Gin po badaniu dowcipnym stwierdziła, że to drożdżaki bo mocz mam czysty . Kolejna kuracja globulkami których nie znalazłam w 3 aptekach bo podobno jest ich niedobór. W końcu jedna farmaceutka się zlitowała i sprawdziła w systemie, gdzie je dostane ale już nie chciało mi się po nie wracać, więc kupię jutro .
Robicie swoim bliskim prezenty na Mikołajki ? U mnie nigdy nie było prezentów na gwiazdkę tylko własnie Mikołaj 6 grudnia odwiedzał dzieciaczki, rozdając paczuszki lub podrzucał pod poduszkę :p Właśnie skończyłam pakować prezenty dla moich Panów i czekam na uśmiechnięte buźki o poranku :)
Te infekcje lubia ciężarne kobiety :sorry:
My odwrotnie. Na gwiazdkę dajemy a na Mikołaja symbolicznie jakieś słodkości.

reklama
Do góry