reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Generalnie rzecz biorąc leżałam na Parkitce i tam tez pracuje mój ginekolog, ale wczoraj wyskoczyłam na szybko na Mickiewicza żeby przypadkiem się na mojego nie naciąć bo by powiedział ze jestem głupia i schizuje :D
Kochana musisz sie uspokoić troszkę, takie wizyty są często nieprzyjemne a skoro mała sie ruszała to po co sie denerwowac. To jeszcze za wcześnie na liczenie ruchów, skoro czujesz to nieważne czy są słabsze czy nie tak częste, ważne ze są, dziecko jeszcze ma miejsce żeby zmienić pozycje, do tego tak samo jak i my nie codziennie musi mieć taką energie. Probuj z jedzeniem słodkiego jak sie wycisza na długo albo pusc np szczekanie psa bądź gdwizdek, moja na to reaguje szczególnie mocno kiedy jej braciszek lata z gwizdkiem za psem i robią armagedom w mieszkaniu:p

reklama
Dziewczyny, wypowiedzcie się jak to u was z ruchami? Ostatnio wam wrzuciłam filmik jak mała szaleje, ale od kilku dni jest jakoś tak dużo dużo spokojniej. Nie ma tak mocnych kopnięć, wydaje mi się ze w ogóle jest ich mniej nie są tak mocne i regularne jak wcześniej. Pojechałam na IP sprawdzić czy jest ok, lekarz powiedział ze się rusza i włączył tętno na głośnik. Może w tym momencie to jeszcze normalne ze są takie spokojniejsze okresy ?
Nawet na końcówce ciąży są takie okresy. Ja zauważyłam,że jak mam zabiegany dzień to prawie w ogóle małego nie czuje.

Moje dziecko mnie wiecznie po kroczu kopie.. mega nieprzyjemne to jest, normalnie czuje jakbym się otwierala tam na dole... przekrecam się z jednej strony na drugą, robię coś ale to nic nie daje..

Gdzie kupiłaś kochana ten gin?? Widziałam różowy.....,ale sprzedaż tylko internetowa.... Jest może gdzies w stacjonarnym sklepie??
Dostałam od znajomych :) ponoć ze sklepu internetowego bezalkoholove.com Sam gin w smaku nic szczególnego ale z tonikiem smakuje jak prawdziwy drink, szkoda tylko że dziś się dowiedziałam że w ciąży ponoć toniku nie powinno się pić że względu na chininę :/ mam też whisky, zapach jak prawdziwy ale bardzo słodka więc bez szału. Muszę się że spytać ginekologa czy faktycznie nawet mała szklaneczka toniku od czasu do czasu odpada :)

@sasanka myślę że raz na jakiś czas nie zaszkodzi :) chinina ogólnie nie jest super zdrowa, ale jeśli z umiarem to myślę że nie powinna być szkodliwa. kawa ma kofeinę a herbata teine.. wiadomo, byle nie przedobrzyc :)

Kochana musisz sie uspokoić troszkę, takie wizyty są często nieprzyjemne a skoro mała sie ruszała to po co sie denerwowac. To jeszcze za wcześnie na liczenie ruchów, skoro czujesz to nieważne czy są słabsze czy nie tak częste, ważne ze są, dziecko jeszcze ma miejsce żeby zmienić pozycje, do tego tak samo jak i my nie codziennie musi mieć taką energie. Probuj z jedzeniem słodkiego jak sie wycisza na długo albo pusc np szczekanie psa bądź gdwizdek, moja na to reaguje szczególnie mocno kiedy jej braciszek lata z gwizdkiem za psem i robią armagedom w mieszkaniu:p
Wiem, muszę zluzowac. To moja pierwsza ciąża, upragniona mimo dość młodego jak na te czasy wieku. Po prostu na sama myśl że mogłoby się coś stać paraliżuje mnie taki strach i niemoc ze nie potrafię tego opanować.

Dostałam od znajomych :) ponoć ze sklepu internetowego bezalkoholove.com Sam gin w smaku nic szczególnego ale z tonikiem smakuje jak prawdziwy drink, szkoda tylko że dziś się dowiedziałam że w ciąży ponoć toniku nie powinno się pić że względu na chininę :/ mam też whisky, zapach jak prawdziwy ale bardzo słodka więc bez szału. Muszę się że spytać ginekologa czy faktycznie nawet mała szklaneczka toniku od czasu do czasu odpada :)
Jak raz na jakiś czas sie napijesz to nie zaszkodzi, dopiero w większych dawkach jest szkodliwa dla dziecka.

reklama
Wiem, muszę zluzowac. To moja pierwsza ciąża, upragniona mimo dość młodego jak na te czasy wieku. Po prostu na sama myśl że mogłoby się coś stać paraliżuje mnie taki strach i niemoc ze nie potrafię tego opanować.

Ja Ciebie rozumiem, ale jeśli się rusza, to dobrze. Też raz miałam taki dzień, chyba synek odwrócił sie plecami i czułam go inaczej. M już chciał jechać do lekarza, ale ja wiedziałam, że nie ma po co, bo co mi zrobią? Trzeba wmawiać sobie, że będzie dobrze :) bo tak za każdym razem jeździć, to można zwariować.
Chociaż przyznam, że sama najchetniej kupiłabym usg do domu, ale nie mamy tyle kasy :)

Do góry