reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja kilka lat temu ważyłam 93. Wzięłam się za siebie schudłam do 71. Niestety odpuściłem i waga się wyposrodkowala na 82. Od kiedy jestem w ciąży jem jak smok a waga idzie w dół. Dziś równe 80.

Dziewczyny doradzcie proszę. Mój lekarz jest na urlopie. Wczoraj laryngolog zalecił mi syrop prawoslazowy bo innych leków nie mógł mi przepisać na zapalenie tchawicy. Ale syrop jest z alkoholem. Niewielka jest jego ilość Ale jednak. Nie znalazłam w aptekach żadnego syropu prawoslazowego bez alkoholu. Najlagodniejszy jaki znalazłam jest dopuszczony dla dzieci od 3 roku zycia( czyli chyba ma najmniej etanolu w skladzie). Czy któraś z Was przyjmowała takie leki w ciazy? Bo nie wiem czy pić czy nie pić a ten kaszel mnie wykończy.
Bierz syrop i się nie męcz a jak poczujesz ulgę odstaw odrazu. Alkoholiczka nie jesteś po takim syropie ;)

reklama
Ja w ciąży przytylam ok 20 kg. Bezpośrednio po porodzie zrzucilam 7 kg. Po pół roku wazylam 7 kg mniej niż przed ciążą. Ale pierwsze 3 miesiące dieta lekkostrawna, ograniczenie słodyczy do minimum. Karmilam piersią i młody resztę wyciągnął ;)
Po drugim porodzie też chcę tak zrobić. Dieta była zdrowa, dużo warzyw, kasz itd. Ja się dobrze czułam i chudlam. Dzieciak miał wszystko co zdrowe. Ale że lubię sobie dogodzić to wróciłam do starych przyzwyczajeń ;)

Może zrób syrop z cebuli? Jest paskudny ale jak się zatka nos i wtedy połknie to do przeżycia a dobrze nawilża gadło a w pełni naturalny i wtedy ten syrop co lekarz przepisał uzupełniająco nie w dużej ilości powinien więcej korzyści niż szkody zrobić bo ponoć przewlekły kaszel dla brzuszka niezbyt dobry.
Piłam przez tydzień nie pomógł. Z przeziębienia zrobiło się zapalenie tchawicy

O to się nie martwię raczej o to czy maluszkowi nie zaszkodzi
Myślę że skoro Ci go zapisał lekarz i wiedział że jesteś w ciąży to możesz spokojnie brać. Ewentualnie w aptece zapytaj. Farmaceuta ma taką wiedzę że może spokojnie doradzić lek.
Pewnie w syropie jest niewielka ilość alkoholu i nie zaszkodzi ;)

Ja kilka lat temu ważyłam 93. Wzięłam się za siebie schudłam do 71. Niestety odpuściłem i waga się wyposrodkowala na 82. Od kiedy jestem w ciąży jem jak smok a waga idzie w dół. Dziś równe 80.

Dziewczyny doradzcie proszę. Mój lekarz jest na urlopie. Wczoraj laryngolog zalecił mi syrop prawoslazowy bo innych leków nie mógł mi przepisać na zapalenie tchawicy. Ale syrop jest z alkoholem. Niewielka jest jego ilość Ale jednak. Nie znalazłam w aptekach żadnego syropu prawoslazowego bez alkoholu. Najlagodniejszy jaki znalazłam jest dopuszczony dla dzieci od 3 roku zycia( czyli chyba ma najmniej etanolu w skladzie). Czy któraś z Was przyjmowała takie leki w ciazy? Bo nie wiem czy pić czy nie pić a ten kaszel mnie wykończy.
Tu mam takie naturalne syropki...
Ja mam w domu zrobiony z sosy i mniszka lekarskiego ale to nie sezon więc może coś takiego spróbujesz. Tymi swoimi wyleczyłam maluchy z zapalenia oskrzeli, tych osobiście nie stosowałam Ale też są super. I polecam sok z żyworodki. Taki dziwny kwiatek czy kaktus zgniata się liście i łyżeczkę soku pije... Super działa.
Screenshot_20181011-134836.jpg
Screenshot_20181011-134852.jpg
Screenshot_20181011-135238.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181011-134836.jpg
    Screenshot_20181011-134836.jpg
    72 KB · Wyświetleń: 401
  • Screenshot_20181011-134852.jpg
    Screenshot_20181011-134852.jpg
    88,4 KB · Wyświetleń: 396
  • Screenshot_20181011-135238.jpg
    Screenshot_20181011-135238.jpg
    85,3 KB · Wyświetleń: 398
@mamablondi, @Magdalenams, @Sasanka22, dziękuję za opinie zatem postanowione kupuję poduszkę, a jak się u mnie nie sprawdzi to M. mówił, że będzie na niej spał haha :)
@patuśka, to jednak podaruję sobie tą książkę, a może faktycznie przeszukam youtuba i co nie co pooglądam.

Może zrób syrop z cebuli? Jest paskudny ale jak się zatka nos i wtedy połknie to do przeżycia a dobrze nawilża gadło a w pełni naturalny i wtedy ten syrop co lekarz przepisał uzupełniająco nie w dużej ilości powinien więcej korzyści niż szkody zrobić bo ponoć przewlekły kaszel dla brzuszka niezbyt dobry.
Z tego co mi lekarz mówił to kichanie i kaszlenie nie wpływa na dzidziusia. A ja bardzo często kaszlę z powodu nasilonej w ciąży astmy i niestety będę tak miała aż do porodu.

Tu mam takie naturalne syropki...
Ja mam w domu zrobiony z sosy i mniszka lekarskiego ale to nie sezon więc może coś takiego spróbujesz. Tymi swoimi wyleczyłam maluchy z zapalenia oskrzeli, tych osobiście nie stosowałam Ale też są super. I polecam sok z żyworodki. Taki dziwny kwiatek czy kaktus zgniata się liście i łyżeczkę soku pije... Super działa. Zobacz załącznik 909289Zobacz załącznik 909290Zobacz załącznik 909291
Z niektórymi sokami trzeba też uważać, ja nie wiedziałam a jestem uczulona na mniszek lekarski.

Cześć, jak sobie radzicie ze stresem? Mnie dzisiaj mój facet tak wkurzył, ale to tak mnie zdenerwował, że jak sie wydarłam to ochrypłam. Mam wrażenie że troche mnie podbrzusze pobolewa. Nie chciałam się tak zagotować, teraz mam wyrzuty sumienia że zaszkodziłam dziecku. Ale faceci chyba czasem po prostu nie myślą??!! Zepsuł mi całą sobotę...

reklama
Do góry