reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Zaczęłaś od wyszukania swojego tętna na tętnicy brzusznej? Jak je znajdziesz będzie łatwiej potem określić czy to twoje czy dzidzi.
Nie, ale dobry pomysl, wtedy odglos bicia serca nie pomyli mi sie na pewno z lozyskiem, bede je umiala rozroznic :) dzieki za porade. Następnym razem od tego zaczne.
Ja już po usg i szybkim subwayu :D Mąż zachwycony, bo serducho usłyszał, ale tak jak myślałam, na usg genetyczne dziecko jeszcze za małe - wyszło 10+5 (1 dzień mniej niż z OM), 38mm (urosło 21mm w 17 dni) i tętno 167/min. Także następne podejście 03.10. :)
Jaki duzy dzidzioch :)
Ja tez tak mam. Wcześniej były jakby takie spuchniete.
Ok to mnie uspokoilas, bo sie balam ze moze cos sie zlego dzieje.

reklama
Ja mam stwierdzine hashimoto. Niedoczynnosc tarczycy, biorę letrox.
Mam identycznie. Muszę zadzwonić do mojego endokrynologa żeby się umówić bo mam dziwnie niskie tsh.
Miesiąc temu miałam 0,9 A w poniedziałek jak robiłam to 0,42. Gdzieś czytałam że na początku ciąży łatwo wpaść w nadczynność z niedoczynności.

Przetestowalam detektor, i prawdę mówiąc nie jestem pewna, czy to, co namierzylam, to bylo serduszko. Takze sprobuje ponownie za dwa dni :) jesli dostane wynik 150-170 to wtedy nie bedzie watpliwosci :)

Twoje tętno będzie wolniejsze i tak jakby echo a malucha będzie dużo szybsze. Ja tez bawię się detektorem i wydaje mi się ze dziś udało mi się wyłapać malucha bo uderzeń było tak 160na minutę. I szukam w tym miejscu dzie zawsze mi się szturcha wiec jelita to chyba nie są.... ale nie wiem. Tu położna tętno wyszukuje dopiero na wizycie w 23tc.

Twoje tętno będzie wolniejsze i tak jakby echo a malucha będzie dużo szybsze. Ja tez bawię się detektorem i wydaje mi się ze dziś udało mi się wyłapać malucha bo uderzeń było tak 160na minutę. I szukam w tym miejscu dzie zawsze mi się szturcha wiec jelita to chyba nie są.... ale nie wiem. Tu położna tętno wyszukuje dopiero na wizycie w 23tc.
Czyli masz detektor z wyświetlaczem? Mi najwiecej chwycilo 135.

ja już po wizycie u endokrynologa, we Wrocławiu znaleźć jakąkolwiek na NFZ to jest dramat. mamy chyba 4 czy 6 punktow, reszta same prywaty. Przejechałam całe miasto i udało się mnie wcisnąć na termin 'za godzinę' (oczywiście powołując się na ustawę Za życiem ze stycznia ubiegłego roku - wiecie że macie prawo być do specjalisty przyjęte w ten sam dzień, lub maksymalnie do 7 dni roboczych?) :)
miałam USG, zlecone szczegółowe badania a 2 mam wrócić z wynikami, dostałam również receptę na jod w tabletkach i euthyrox. czy któraś również ma problem z niedoczynnościa? :oops:

Ja mam niedoczynność

Przysiadłam sobie na chwilę to opiszę trochę w wątku wizyt jak poszło.
Klusek ma już prawie 8 cm i z USG wyszło, że 13 tydzień i 4 dzień a z OM 12 i 6.
Gratulacje! Piękny wymiar mój synek też w poprzedniej ciąży od samego początku był tydzień większy a później nawet dwa i tak zamiast rodzic w połowie lipca zostałam czerwcowka [emoji14] Czekamy na fotki :)

reklama
Mam identycznie. Muszę zadzwonić do mojego endokrynologa żeby się umówić bo mam dziwnie niskie tsh.
Miesiąc temu miałam 0,9 A w poniedziałek jak robiłam to 0,42. Gdzieś czytałam że na początku ciąży łatwo wpaść w nadczynność z niedoczynności.
Ja miesiąc temu w 6 tc miałam też poniżej 0,5 później wzrosło mi do 1 i też muszę się wybrac na badania żeby sprawdzić jak jest teraz. Podobno to normalne że na początku ciąży tsh mocno spada a później będzie tylko roslo..
Jeju, jaki mam juz wielki brzuch. Siedze i nie wierzę, ze z dnia na dzien robi sie taka pilka.
U mnie to samo taki brzuch jak teraz miałam z synem w 20 tygodniu [emoji85]

Do góry