Hej,
właśnie, jak z tymi aplikacjami na telefon? Polecacie Preglife i Ciąża+?
Ja do tej pory w okresie starania używałam Flo - przydatna, choć bardziej jako notatnik i wyliczanie dni płodnych (pi x oko) i miesiączki. Ma tryb ciąży, ale bez żadnych dodatkowych info...
A jaki blog o ciąży polecacie?
Ja polecam Preglife, bo to aplikacja która posiada bardzo dużo informacji, dokładnie pokazuje tygodnie ciąży, można do niej wprowadzić imię męża, inne dzieci. Ona potem pokazuje np informacje ważne dla mężczyzny. Można sobie prowadzić wykresy z wagą płodu. Oj rożne rożne rzeczy! Są tam też artykuły.
Ja mam dzisiaj wizytę o 15.
Powodzenia! Może jakąś fotkę dostaniesz?
No niestety muszę rozwiać Twoje nadzieje - rozkręciła się , brzuch mnie boli także masakra [emoji20]
Coś na ten cykl muszę się przygotować z tym żelem wspomagającym to może podziała [emoji1]
Kurcze... szkoda [emoji20] ale tak jak mówisz, kupicie żel i od razu po @ do roboty. Najlepiej co dwa dni, żeby też plemniki były dobrej jakości. My tak się wstrzeliliśmy. I trzymamy z całych sił kciuki, żeby usłyszeć za miesiąc o Twojej ciąży!!
Co do roztępów to niestety już geny.
No niestety dużo zależy od genów, ale zawsze jakoś można lepiej przygotować skórę. W poprzedniej ciąży smarowałam się na początku Bio-oilem, tołpą, zwykłą oliwką i jeszcze różnymi innymi balsamami dla kobiet w ciąży. Nie miałam wtedy za dużo pieniędzy na najlepsze kosmetyki, ale i tak dobrze, że się smarowałam. Do 9 miesiąca nie miałam rozstępów, pojawiły się w ostatnich dwóch tygodniach, a jeszcze moja córka postanowiła przyjść na świat po terminie. So tego była naprawdę duża bo ważyła 4390! Z tego względu brzuch też nie był mały. Tak czy siak rozstępy mam, ale nie są jeszcze tak paskudne, że miałabym się z nimi źle czuć.
Brzuch smarowałam, ale nie przyłożyłam się do piersi i one także ucierpiały i to sporo.
Tak więc dziewczyny- smarujemy brzuch najcześciej, ale przykładamy się też do tego, aby codziennie smarować też piersi, ewentualnie uda. No i oczywiście nie sam brzuszek tylko także boki, aż do pleców, bo wielki belly obciąża skórę, ciągnąc ją od pleców również. [emoji854][emoji854]