reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Justyna, czy u Ciebie to krwawienie to juz na pewno @, bo ja nadal mam nadzieję, że nie [emoji4][emoji4]

No niestety muszę rozwiać Twoje nadzieje - rozkręciła się , brzuch mnie boli także masakra :(
Coś na ten cykl muszę się przygotować z tym żelem wspomagającym to może podziała :D

reklama
@Dżasta szkoda, w powodzenia w tym cyklu. Maj to piękny miesiąc ;)

Ja jestem ogólnie antyżłobkowa. Dla mnie to mus. Jeszcze dzieci nie mieliśmy i już ustaliliśmy, że będę z dziećmi dopóki do przedszkola nie pójdą. Niestety, ale aby dziecko się dobrze rozwijało emocjonalnie potrzebuje co najmniej z 2 lata być z mamą. A już takie dawanie od rana do wieczora to już dramat. Mam takich znajomych. Ich córka miała niecały rok jak poszła do żłobka. Też od rana do wieczora. I oni są zdziwieni, że się strasznie zmieniła.
Ja z moimi też mam urwanie głowy, ale sama tego chciałam i sama chcę wychować dzieci. Syn teraz idzie do przedszkola i mam stresa.

Nie cierpię na bezsenność. Przy tych ancymonkach to podam jak kawka :p

Mujer, nawet chyba 3 pierwsze lata są najważniejsze dla dziecka. Ciężarne kobiety, ktore trafiają do wiezienia i tam rodzą dzieci, mają mozliwosc, aby przez 3 pierwsze lata zycia, były przy matce.

Rozstepy - smarowalam wszystkim, co mozliwe. Chyba zaraz w 4 miesiącu zaczely mi sie na biodrach, cienkie i pelno, pozniej na wewnetrznej stronie ud, a w ostatnim tygodniu na brzuszku. Nie wierzę w te specyfiki. Nie pomagaly kremy, balsamy, czy naturalne olejki. A nie upasłam się jakoś szczegolnie w ciazy.

Żłobek - corka miala isc na 1.5 roku, ale tylko jesli znalazlabym prace, w ktorej płacą 2 razy tyle, co najnizsza krajowa. Sam zlobek z wyzywieniem to 1200zl, wiec nie byloby sensu, zebym chodzila do dotychczasowej pracy, gdzie zarabialam 1550 na rękę [emoji85] druga praca to byla praca w terenie. No i tam pensja to loteria. Na dwa etaty przy zlobkowym dziecku bym nie pociagnela. Takze no.

Hej,
właśnie, jak z tymi aplikacjami na telefon? Polecacie Preglife i Ciąża+?
Ja do tej pory w okresie starania używałam Flo - przydatna, choć bardziej jako notatnik i wyliczanie dni płodnych (pi x oko) i miesiączki. Ma tryb ciąży, ale bez żadnych dodatkowych info...
A jaki blog o ciąży polecacie?
Ja polecam Preglife, bo to aplikacja która posiada bardzo dużo informacji, dokładnie pokazuje tygodnie ciąży, można do niej wprowadzić imię męża, inne dzieci. Ona potem pokazuje np informacje ważne dla mężczyzny. Można sobie prowadzić wykresy z wagą płodu. Oj rożne rożne rzeczy! Są tam też artykuły.
Ja mam dzisiaj wizytę o 15.
Powodzenia! Może jakąś fotkę dostaniesz?

No niestety muszę rozwiać Twoje nadzieje - rozkręciła się , brzuch mnie boli także masakra [emoji20]
Coś na ten cykl muszę się przygotować z tym żelem wspomagającym to może podziała [emoji1]
Kurcze... szkoda [emoji20] ale tak jak mówisz, kupicie żel i od razu po @ do roboty. Najlepiej co dwa dni, żeby też plemniki były dobrej jakości. My tak się wstrzeliliśmy. I trzymamy z całych sił kciuki, żeby usłyszeć za miesiąc o Twojej ciąży!!

Co do roztępów to niestety już geny.
No niestety dużo zależy od genów, ale zawsze jakoś można lepiej przygotować skórę. W poprzedniej ciąży smarowałam się na początku Bio-oilem, tołpą, zwykłą oliwką i jeszcze różnymi innymi balsamami dla kobiet w ciąży. Nie miałam wtedy za dużo pieniędzy na najlepsze kosmetyki, ale i tak dobrze, że się smarowałam. Do 9 miesiąca nie miałam rozstępów, pojawiły się w ostatnich dwóch tygodniach, a jeszcze moja córka postanowiła przyjść na świat po terminie. So tego była naprawdę duża bo ważyła 4390! Z tego względu brzuch też nie był mały. Tak czy siak rozstępy mam, ale nie są jeszcze tak paskudne, że miałabym się z nimi źle czuć.
Brzuch smarowałam, ale nie przyłożyłam się do piersi i one także ucierpiały i to sporo.

Tak więc dziewczyny- smarujemy brzuch najcześciej, ale przykładamy się też do tego, aby codziennie smarować też piersi, ewentualnie uda. No i oczywiście nie sam brzuszek tylko także boki, aż do pleców, bo wielki belly obciąża skórę, ciągnąc ją od pleców również. [emoji854][emoji854]

reklama
Kapturek powodzenia na wizycie!

Jesli chodzi o zlobki - niektorzy ludzie nie maja po prostu wyjscia. Jesli rodzice sa zdani tylko na siebie i wymieniaja sie pracujac na zmiany w roznych firmach to musza poslac dziecko na te kilka godzin. Wiele osob nie moze liczyc na pomoc babci, w tym ja, dlatego tez sama "siedze" z moimi dziecmi i kocham to, ze mnie maja, ze jestem dostepna.

Do góry