reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dobrze wiedzieć że to normalne bo od wczoraj czuje się jak bym byłam na mega kacu, słabo mi, w głowie się kręci wczoraj dodatkowo jeszcze ból głowy oby szybko minął ten tydzień [emoji14] Gdzie takie ciekawostki wyczytałas? :)

U nas też pogoda piękna 25 st, lato, niestety synek znowu coś złapał i ma gorączkę od wczoraj plus katar więc siedzimy w domu :( dajcie znać co dajecie swoim dzieciom chodzącym do żłobka/przedszkola na wzmocnienie bo już sama nie wiem. Nigdy nie chorował a teraz od września tydzień chodzi, tydzień /dwa w domu.

Pisała któraś z Was o twardnieniu brzucha mi też się to zdarzyło dwa razy na kilka sekund, za półtora tyg mam wizytę więc podpytam się czy to normalne. Miłego weekendu:)
A jak odczuwałas to twardnienie i w którym miejscu ?

reklama
Hej, czy ktoś jeszcze nie śpi? Przeżyłam okropny stres i nie mogę spać, nie wiem jak się uspokoić. Byłam z psem na dworze i jakiś element szukający zaczepki chciał mi zwyczajnie przypalić psa papierosem. Myślałam że mi się zdawało, więc nawet się nie odezwałam a w domu zobaczyłam, że pies ma przypalone futerko. Przeraziłam się i na dodatek partner mój poszedł na nockę, bardzo się rozkleiłam i teraz boli mnie brzuch :(

Ja tez trzymam za was dziewczyny kciuki.Mam pytanie a czy w razie lyzeczkowania mozna jakos lagodniej to przejsc?bo slyszalam ze ginekolog moze dax specjalne tabletki
Ja miałam 2 razy zabieg łyżeczkowania. Przy 1 zarazili mnie paciorkowcem. Przy 2 źle oczyścili i bardzo krwawiłam z dużymi skrzepami.... Po powrocie do NO pojechałam do szpitala i tam dali mi tabletkę poronną i to był koszmar ... dostałam potworne skurcze macicy.... bol nie do opisania.... wszystko ich zdaniem miało się samo oczyścić..... Bardzo źle to wspominam ....

reklama
Hej kochane Dziewczynki

Wczoraj wróciłam z Pl i nie miałam siły na nic. Ogólne zmęczenie. Lot bardzo dobrze zniosłam chociaż tak bardzo się go obawiałam. Leciałam razem z koleżanką więc pomogła mi z bagażami , zdjęła z taśmy itp - nie musiałam nic dźwigać.
W Pl odpoczęłam, ale ostatnie 2 dni to biegałam po sklepach żeby córci kupić prezenty no i odczułam to później.... ból brzucha, pachwin .... musiałam ratować się No-spą....
Córcia pod moja nieobecność w domu nocowała u przyjaciółki. Mój mąż codziennie ją odwiedzał, ale nie chciała wrócić jeszcze do domu. Najważniejsze, że była zadowolona. W pt w szkole spała na lekcjach :D,bo półroczny synek przyjaciółki płakał w nocy ;) przeżyła już przedsmak tego co za pół roku będzie również i u nas codziennością :-D:-D:-D:-D
W podziękowaniu za opiekę na córcią kupiłam dzieciom przyjaciółki super koszulki z Reporter, tylko dla małego kupiłam w Reserved :)mam tylko nadzieję, że trafiłam z rozmiarami :-D Przyjaciółka dostała od nas prawdziwego szampana ze złotem spożywczym ( uwielbiam go , ale przez najbliższy rok nie będę mogła nic wypić więc odstąpiłam go) i nasze polskie ptasie mleczko:biggrin2:
Kochane, mam do Was pytanie - jak u Was z sexsem? My dopiero wczoraj 1 raz .... no i po miałam lekkie plamienie i mąż już zapowiedział, że nie będzie więcej żeby nic się małemu noe stało ....
Jak u Was z samopoczuciem na tym etapie ciąży?? Mnie w ost dniach ponownie zaczęły lekko pobolewać piersi i podbrzusze....no i brzuch niestety czasami mnie boli ( najczęściej jak leżę na którymś z boków i wstanę)...
Mam jeszcze pytanie - do którego tygodnia bierzecie progesteron ? Bo mnie ost gin tu w NO zapytał się do kt tc chcę brac :szok: nie wiem też jak długo brac wit E i Acard? Jeżeli maxie jakies inf na ten temat to będę wdzięczna za odpowiedź. Będę w Pl za 3 tyg i mam wizytę z usg u ginekologa więc i tak zapytam o wszystko.
U nas dziś piękna pogoda. Mąż musiał na chwilkę pojechać do pracy, ale wróci do 14 , zjemy obiadek i pojedziemy nad morze zaczerpnąć świeżego powietrza.
W środę mam wizytę u diabetologa i w laboratorium (mocz i cukier długoterminowy) a wieczorem wizyta u mojej lekarki rodzinnej.
Miłego dnia kochane :)

Do góry