reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
W domu też mogę siedzieć... tyle że raczej mnie nie puszczą. A nie zostawię na 2 godziny młodej maluchami szczególne ż rana. A do 13 na czczo raczej nie wytrzymam. Chyba trzeba będzie czekać do końca września i dopiero zróbić badania. Ale póki co cukier mam ok. Wierzyłam.przez parę dni ż ranna i po posiłkach i na cukrzycę to nie wygląda póki co.
Tak tylko że do domu musisz się jakoś dostać po godzinie wrócić na pobranie i po dwóch też wrócić na pobranie. Przez to wynik może wyjść fałszywie pozytywny. Ja miałam minimalnie podniesiony cukier (drugi pomiar) i gdybym tylko w tym czasie poszła do wc to cukrzyca by mi nie wyszła [emoji28]

Aż taka wstrętne w smaku jest to coś? :D mój pierwszy cukier z krwi był w normie. Kiedy takie badanie się robi? Z tego z co Was czytałam trzeba być na czczo wypić to świństwo i się czekać 2h na pobranie krwi? Jak to dokładnie wygląda? ;)

Aż taka wstrętne w smaku jest to coś? :D mój pierwszy cukier z krwi był w normie. Kiedy takie badanie się robi? Z tego z co Was czytałam trzeba być na czczo wypić to świństwo i się czekać 2h na pobranie krwi? Jak to dokładnie wygląda? ;)
Dla mnie nie jest najgorsze , trzeba szybko wypić najlepiej na raz :p ale fakt czekanie masakra

@Mujer jak u Ciebie z mdlosciami/zgaga? Odpuscily? moje mdłości już powoli przechodzą! Zgaga nadal dręczy, ostatnio nawet po zimnym, tłustym kakao źle się czułam więc odpuszczam :( Nie mam za to w ogóle energii, wczoraj ryczalam jak głupia że w domu jest syf, że nie mam sily sprzątać ani gotować... trochę kicham i smarkam więc codziennie herbata z miodem lipowym, sokiem z aronii albo cytryna.
Czy w ciazy mozna pic herbatę lipowa ? W tamtym roku sporo nazbieralam i ususzylam, gdzieś czytałam że jest dobra na górną drogi oddechowe, które najczęściej mnie męczą.

Masz trzy pobrania chociaż niektórzy lekarze wpisują żeby zrobić dwa. Czyli na czczo po godzinie id wypicia i po dwóch od wypicia. Ja która w poprzedniej ciąży żyłam tylko dzięki słodkością jadłam je na potęgę to miałam problem z wypiciem bo dla mnie to było za słodkie. Ale tak jak dziewczyny piszą nie każda tak ma. Moja koleżanka piła wczoraj i mówi że było smaczne więc wypiła bez problemu [emoji4] jeżeli nie ma wskazań to każda ciężarna ma to badanie tak koło 26 tc

Mieliśmy dzisiaj zebranie w pracy i podobno po do mojej koleżanki podeszła taka starsza pani i pyta się jej czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wyglądam (mam dzisiaj taka luźna koszule i leginsy). Ludzie to są jednak zajebiscie wścibscy :/ a co ja to obchodzi...może po prostu podjadlam na urlopie.

Mieliśmy dzisiaj zebranie w pracy i podobno po do mojej koleżanki podeszła taka starsza pani i pyta się jej czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży bo tak wyglądam (mam dzisiaj taka luźna koszule i leginsy). Ludzie to są jednak zajebiscie wścibscy :/ a co ja to obchodzi...może po prostu podjadlam na urlopie.
Jak taka wscibska to dziwne ze nie miala odwagi podejsc do Ciebie i bezpośrednio zapytac... ach jak mnie denerwuje takie zachowanie

reklama
@Mujer jak u Ciebie z mdlosciami/zgaga? Odpuscily? moje mdłości już powoli przechodzą! Zgaga nadal dręczy, ostatnio nawet po zimnym, tłustym kakao źle się czułam więc odpuszczam :( Nie mam za to w ogóle energii, wczoraj ryczalam jak głupia że w domu jest syf, że nie mam sily sprzątać ani gotować... trochę kicham i smarkam więc codziennie herbata z miodem lipowym, sokiem z aronii albo cytryna.
Czy w ciazy mozna pic herbatę lipowa ? W tamtym roku sporo nazbieralam i ususzylam, gdzieś czytałam że jest dobra na górną drogi oddechowe, które najczęściej mnie męczą.
Mnie o godzinie 10 opuszcza siła.. Jak mdłości przeszły, to do 10 coś zrobię potem 5 minut muszę się położyć bo nie mam siły.. Może też przejdzie ;)

Do góry