reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Cześć Dziewczynki[emoji4]
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona?
W sobotę zrobiłam test a dziś byłm u ginka i mam potwierdzenie 7 tydz 5 dzien ,serduszko bije.
Nie wiem kiedy była owulacja ,bo ostatni okres miałam pod koniec maja.Bardzo późno się zorientowałam,że mogę być w ciąży.
Na ten moment jestem w szoku.
Jestem mamą małej rozrabiaki,która ma 14 miesiący[emoji7].
Gratulacje :*

reklama
Wiola, Sandra, Natalia gratuluje wczorajszych serduszek :) to na pewno był wzruszający moment
Kurcze wy juz poklute z rana :/ mnie to czeka w przyszły czwartek i właśnie ten głód w poczekalni będzie chyba najgorszy bo mam na 8:20 to juz po śniadaniu zawsze

Wiola, Sandra, Natalia gratuluje wczorajszych serduszek :) to na pewno był wzruszający moment
Kurcze wy juz poklute z rana :/ mnie to czeka w przyszły czwartek i właśnie ten głód w poczekalni będzie chyba najgorszy bo mam na 8:20 to juz po śniadaniu zawsze
Dziękuję bardzo. Tak, bardzo wzruszające. Wgrałam sobie na telefon i co chwilę słucham serduszka <3
Zapomniałam Wam napisać jeszcze o tym moim cukrze. On oczywiście zapomniał i pytał czy jakieś choroby itd a ja że tylko z tym cukrem, a on ze no faktycznie i mu mówię, że teraz w ciąży po posiłku mam max 86 i że jak mi spada do 70 to mam mega zawroty głowy, a on ze w tesco są jakieś zdrowe batoniki i mam sobie jeść haha a poźniej tak na poważnie powiedział, że mam uważać na siebie, zeby nie zemdleć. Mam się starać jeść bardzo regularnie. No i co do wagi, to mam tylko 800 g więcej, a moja waga pokazywała mi prawie 3 kg więcej :cool2::cool2:

Kompletnie nie planowana ciąża,tzn mieliśmy się zacząć starać w grudniu,bo mam stwierdzone PCOS i brak owulacji.A tu proszę samo wyszło,bez wspomagaczy naturalnie.Najlepsze jest to,że byłam miesiąc temu u ginka i patrzy na te moje jajniki i mówi,że tu się nic nie dzieje i bez CLO się nie obędzie.Już wtedy się zaczęła się fasolka kiełkować[emoji4].
Widzisz tak najlepiej bez planowania, u nas wszystko zaplanowane było żeby różnica między dziećmi była koło 2 lat ale niestety nie udało się tak szybko jak z pierwszym, staraliśmy się teraz rok czasu plus dwie biochemiczne po drodze niestety.
To kiedy Ty mialas om i kiedy masz termin porodu? Ja mam na 4 kwietnia i u mnie 9+5.
Jak w poprzedniej ciąży robiłam obciążenie glukoza, to nie mialam problemu z wypiciem. Raczej problem z wysiedzeniem godziny i pozniej kolejnej.
Ja pamiętam też z pierwszej ciąży ze tragedii nie miałam z glukoza, zresztą mi wchodziło wszystko co słodkie :D najgorsze to czekanie w labo.
Ja dzisiaj zaczynam 11 tc jak też czas szybko leci

Dziewczyny Wy juz tak "daleko", zazdroszczę! Ja jutro bede miala pelne 8 tygodni. Dobrze ze siedzę na l4 bo ten tydzień bedzie jednym z najgorszych dla mnie tak pod wzgledem psychiki. Pocieszam sie, ze juz w piatek za tydzień usg, a to w sumie calkiem niebawem :)

A dzisiaj ktoras.ma wizyte?

Dziewczyny Wy juz tak "daleko", zazdroszczę! Ja jutro bede miala pelne 8 tygodni. Dobrze ze siedzę na l4 bo ten tydzień bedzie jednym z najgorszych dla mnie tak pod wzgledem psychiki. Pocieszam sie, ze juz w piatek za tydzień usg, a to w sumie calkiem niebawem :)

U mnie dzisiaj dopiero 6+4 ... strasznie wlecze mi się czas :(

To kiedy Ty mialas om i kiedy masz termin porodu? Ja mam na 4 kwietnia i u mnie 9+5.
Jak w poprzedniej ciąży robiłam obciążenie glukoza, to nie mialam problemu z wypiciem. Raczej problem z wysiedzeniem godziny i pozniej kolejnej.

OM miałam 22.06 i w pt zacznie się 11 tydz. Termin mam na 29.03 ale jakoś bliżej mi do kwietniowych mam :-). Mam nadzieję, że dzidzia posiedzi chociaż do 1.04 ;-)

jak dobrze pojdzie to ja. niebawem bede wiedziala czy sie dostane dzis.

U mnie dzisiaj dopiero 6+4 ... strasznie wlecze mi się czas :(

U mnie 7+2 i tez się ciągnie...

Tez zaliczyłam z rana badania, na szczęście to tarczyca to mogłam normalnie zjeść śniadanie :)

Robiliście już grupę krwi? Na moim wyniku jest „wynik niepotwierdzony”, pytałam w labie i pani powiedziała ze to dlatego, ze oznaczenie było tylko raz. To znaczy ze mam jeszcze raz powtórzyć to badanie??? Z tego wszystkiego zapomniałam dopytać...

reklama
U mnie 7+2 i tez się ciągnie...

Tez zaliczyłam z rana badania, na szczęście to tarczyca to mogłam normalnie zjeść śniadanie :)

Robiliście już grupę krwi? Na moim wyniku jest „wynik niepotwierdzony”, pytałam w labie i pani powiedziała ze to dlatego, ze oznaczenie było tylko raz. To znaczy ze mam jeszcze raz powtórzyć to badanie??? Z tego wszystkiego zapomniałam dopytać...
przy pierwszej ciazy miala legitymacje krwiodawcy z grupa krwi teraz slyszalam ze tego nie chca tolerowac no i gdzies legitke zapodzialam.
tez mam 7+2 ale to wyliczenie jedynie z OM zobaczymy co doktorek powie.

Do góry