reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

przy pierwszej ciazy miala legitymacje krwiodawcy z grupa krwi teraz slyszalam ze tego nie chca tolerowac no i gdzies legitke zapodzialam.
tez mam 7+2 ale to wyliczenie jedynie z OM zobaczymy co doktorek powie.

Ja już po pierwszym usg :) rozbieżność między OM i usg tylko jeden dzień, ale ja miałam monitoring cyklu, wiec wiem dokładnie kiedy była owu (w zasadzie co do godziny :p ).

reklama
Ja już po pierwszym usg :) rozbieżność między OM i usg tylko jeden dzień, ale ja miałam monitoring cyklu, wiec wiem dokładnie kiedy była owu (w zasadzie co do godziny :p ).
u mnie tez byla owulka monitorowana ale nie az tak do godz. bol ktory towarzyszy mojej owu byl idealnie tak jak wyznaczyl mi test owu a kolejnego dnia na usg byl juz pekniety pecherzyk. wiec wg tego wychodziloby ze owu mialam 1 sierpnia.
zazdroszcze ci juz tego usg. na moim poprzednim byl pecherzyk ciazowy jedynie.

przy pierwszej ciazy miala legitymacje krwiodawcy z grupa krwi teraz slyszalam ze tego nie chca tolerowac no i gdzies legitke zapodzialam.
tez mam 7+2 ale to wyliczenie jedynie z OM zobaczymy co doktorek powie.
Ja tez mialam ta legitymację i przed porodem na własny koszt musialam dorabiać grupę krwi ze względu na ew. znieczulenie. Teraz z wynikiem sprzed niespełna roku lekarz i tak kazał mi powtórzyć to badanie.

Dla mnie po porodzie nie było miejsca na położnictwie i z noworodkiem położyli mnie na ginekologii... Byla to sala jedynie 8 osobowa i nawet nie chce myśleć co te biedne kobiety, które były m.in. po poronieniu musiały czuć podczas tej nocy.

U mnie 10t2d i wstrętne objawy niemal zniknęły! I szok, bo w poprzedniej ciazy każdy dzień witalam wymiotami a w tej ani raz sie nie zdarzyło.

Dziewczyny ja już głupieje. Co noc śnią mi się takie głupoty ze szkoda słów, i najgorsze ze wszystko pamietam. Od snów erotycznych po zmarła prababcie o której w ogóle nie myśle. Masakra, czy wy tez tak macie ? Nie wiem skąd mi się to bierze w głowie.

U mnie 7+2 i tez się ciągnie...

Tez zaliczyłam z rana badania, na szczęście to tarczyca to mogłam normalnie zjeść śniadanie :)

Robiliście już grupę krwi? Na moim wyniku jest „wynik niepotwierdzony”, pytałam w labie i pani powiedziała ze to dlatego, ze oznaczenie było tylko raz. To znaczy ze mam jeszcze raz powtórzyć to badanie??? Z tego wszystkiego zapomniałam dopytać...
Tak musisz jeszcze raz zrobić to badanie. Mi to samo wczoraj powiedział mój lekarz sejmu zrobienia tą krew karte

Ja już po pierwszym usg :) rozbieżność między OM i usg tylko jeden dzień, ale ja miałam monitoring cyklu, wiec wiem dokładnie kiedy była owu (w zasadzie co do godziny [emoji14] ).
Tez mialam stymulowany cykl ale az tak dokladnie nie umiem określić kiedy była owu [emoji28] albo dzień albo dwa dni po zastrzyku [emoji848]

reklama
Ja tez mam jutro wizytę. O 15. Prywatną. Musze umówić sie na USG genetyczne.

Jestem strasznie śpiąca, cisnienie spadlo, mega parno i pochmurno na polu. Mogloby lunąc, a nie tak to wisi w powietrzu :/

Do góry