reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja! Wizyta na NFZ. Juz czekam. Ale sie za przeproszeniem wkur... Mialam zapytać lekarza czy mnie przyjmie dzis, bo najblizszy termin na listopad. Wchodze po 1 pacjentce i pytam, czy mnie przyjmie, bo chce potwierdzic ciaze, zrobilam test, wychodzi 8 tydzien 1 dzien (nie mowilam, ze bylam gdziekolwiek prywatnie), a ten do mnie z ryjem, bo inaczej powiedziec nie mozna: a co dzisiaj sie pani dowiedziala, ze jest w 8 tygodniu ciazy? Mówię, ze no nie. Na co on: No to wlasnie, trzeba się było zarejestrowac dwa miesiece temu. A terZ wyjść i czekać. Mowie, ze 2 miesiące temu nawet nie. Woedzialam czy w ciąży będę. Jego odpowiedź: WYJŚĆ I CZEKAĆ! siedzę i mi się płakać chce.

Co za gbur! ale bym tam wije zrobiła. no ale ja należę to tych kłótliwych :p

podczytuje codziennie co to się u Was dzieje, ale jakoś siły na pisanie brak. W ogóle na nic nie mam siły, spać mi się chce cały czas:(

Gratuluję wszystkich udanych wizyt ! ja na swoją muszę czekać jeszcze ponad 2 tyg:/

reklama
No to juz po wizycie. Wizyta przemilutka. Gosc i zartowal i usmiech od ucha do ucha, no jak nie ten sam typ
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Wszystko ok, dostalam skierowanie na badania do laboratorium, do tego pobral cytologie i kazal sie u poloznej umowic na kolejna wizyte i wtedy karte ciazy mam zalozyc. Wiecie na kiedy mnie zapisala? Na 5 pazdziernika. Mowie, ze mi przejdzie to usg genetyczne, a ta do mnie, ze ono nie jest obowiazkowe i bede miec na połówkowe od razu. No i karte ciazy mi założą w 14t2d. Posrało?

No to juz po wizycie. Wizyta przemilutka. Gosc i zartowal i usmiech od ucha do ucha, no jak nie ten sam typ
[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Wszystko ok, dostalam skierowanie na badania do laboratorium, do tego pobral cytologie i kazal sie u poloznej umowic na kolejna wizyte i wtedy karte ciazy mam zalozyc. Wiecie na kiedy mnie zapisala? Na 5 pazdziernika. Mowie, ze mi przejdzie to usg genetyczne, a ta do mnie, ze ono nie jest obowiazkowe i bede miec na połówkowe od razu. No i karte ciazy mi założą w 14t2d. Posrało?
wow niezle :D troszkę pozno na kartę ciąży. Mi ciezko wytrwac do 20 wrzesnia ale 5 pazdziernik grubo przegiecie. zmieniasz lekarza?

Ja! Wizyta na NFZ. Juz czekam. Ale sie za przeproszeniem wkur... Mialam zapytać lekarza czy mnie przyjmie dzis, bo najblizszy termin na listopad. Wchodze po 1 pacjentce i pytam, czy mnie przyjmie, bo chce potwierdzic ciaze, zrobilam test, wychodzi 8 tydzien 1 dzien (nie mowilam, ze bylam gdziekolwiek prywatnie), a ten do mnie z ryjem, bo inaczej powiedziec nie mozna: a co dzisiaj sie pani dowiedziala, ze jest w 8 tygodniu ciazy? Mówię, ze no nie. Na co on: No to wlasnie, trzeba się było zarejestrowac dwa miesiece temu. A terZ wyjść i czekać. Mowie, ze 2 miesiące temu nawet nie. Woedzialam czy w ciąży będę. Jego odpowiedź: WYJŚĆ I CZEKAĆ! siedzę i mi się płakać chce.
Ok doczytałam potem Twoj kolejny post wiec nie psiocze na lekarza,a to usg genetyczne- najlepiej, zeby wykonal lekarz z certyfikatem. Moze na nfz mozesz chidzic na zwykle wizyty, a tylko genetyczne prywatnie zrobic? Ono jest bardzo wazne a nie kazdy ginekolog potrafi wykryc ewentualne (tfu tfu ) wady.

Chyba po prostu zostane u prywatnego. A moze tego potraktuje jako dodatek. Haha. No dla mnie w max przegięcie, że mam czekać ponad miesiąc. Tak, na genetyczne idę prywatnie, ale w poprzedniej ciazy mialam skierowanie na USG właśnie w 12-13 tygodniu i nawet ten lekarz, ktory mnie dzisiaj przyjmowal, robił mi to usg, sprawdzal nt, kość nosową, etc. No i on tez ma te certyfikaty, ma prywtany gabinet i generalnie jest uznawany za bardzo dobrego specjalistę.

Ja mam dzisiaj taka k**we od rana że szok. Wszystko mnie denerwuje wszystko i wszyscy. Dawno nie miałam takiej huśtawki emocjonalnej. To moje maleństwo w środku musi to dzisiaj wytrzymać [emoji854][emoji847]

@mamablondi dobrze ze jednak okazał się w porządku. No ale te terminy to masakra!! Rozumiem że w bezproblemowej ciąży wizyty co 4 tygodnie to norma ale 1,5 miesiąca to przegięcie. I jeszcze tak olewac prenatalne badania. Przecież to usg jest bardzo ważne. No ale tak jak mówisz, zostań u prywatnego a tam korzystaj chociaż z darmowych badań.

Ja jeszcze nie wiem jak będę robić z badaniami. Bo chodzę prywatnie a to sporo kasy na te badania krwi idzie. Mój gin przyjmij też na NFZ. Może bym czasem poszła do niego na NFZ żeby stamtąd wystawił skierowanie. No albo pójdę do mojego lekarza poz i zapytam co może mi wypisać. Zobaczymy po dzisiejszej wizycie

Dobra pytanie do tych które nie boli brzuch bo dla mnie to nowość w poprzedniej ciąży mnie pobolewal i teraz nie wiem jak to interpretować? To przez to że macica już "pamieta" poprzednia ciążę i jest też już trochę rozciagnieta czy jak ?
A te mamy które noszą swoje pociechy boli Was brzuch czy nie? Mnie nie boli (odpukac) czasem tylko zakłuje jak jest u Was? [emoji1]
Mnie nie boli i nie bolał jeszcze :)

A ja wcale nie uważam że tu tylko czarne wizje dziewczyny przedstawiają. Jak ktoś ma jakieś wątpliwości to pyta i toczy się dyskusja. Ja tam nie odbieram tych naszych rozmów jako czarnowidztwa. Chyba za bardzo się nakrecilas. Jak masz jakieś obawy to pisz. Na pewno otrzymasz tu wsparcie.

Dzisiaj wizyta o 17.30. Eh jeszcze tyle czasu. Kto jeszcze dzisiaj wizytuje??
Ja mam o 16 wizytę spać nie mogłam stres taki że szok.

reklama
Byłam dziś na wizycie 5 tyg i 3 dni jest pęcherzyk i echo zarodka wszystko na miejscu dołączam zdjęcie kropka.Kolejna wizyta 10 września mam porobić badania i założy mi kartę ciąży
Ja idę do lekarza w 5+4 i obawiam się ze nie zobaczę tak szybko serduszka chociaż owulacje miałam w.10 dc i do tego cykle 26-dniowe. A Ty kojarzysz w którym dniu cyklu miałaś owu?

Witam wszystkie nowe, przyszłe mamusie :)
Musze Was trochę nadrobić bo ostatnio nie miałam siły na forum, ale w środę powiedziałam w pracy ze jestem w ciąży a od dzisiaj wyrzucili mnie na urlop :) także będę miała duuuzo czasu :)

Do góry