reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Dziękuję dziewczyny [emoji11]

Kapturek trzymam kciuki napewno wynik będzie piękny [emoji4]

A takie pytanie do mamusiek jakie objawy miałyście w pierwszej i kolejnej ciąży? Bo u mnie zawsze coś się powtarzalo ale i zawsze coś było inaczej. Np u mnie w pierwszej ogromna senność i sikanie w nocy. W drugiej bezsenność, bóle pleców, piersi i brzucha.

Cześć wszystkim u mnie okres ma przyjść za 4 dni. Nadal mnie dziwnie boli podbrzusze. A wczoraj wieczorem zjadłam dwa razy większą kolację aż sama się potem zdziwiłam. Zawsze albo jadłam mało o 19 albo wcale.

Z tymi bólami to tak można się trochę oszukać, bo ja też tak czasami się doszukuje , a może to ciąża? a może coś tam ? i tak człowiek się doszukuje w każdym bólu i w każdym działaniu ciąży jak się chce za bardzo... ja też mam czasami takie kłucia dziwne w podbrzuszu , nawet wczoraj miałam takie kłucie a w niedzielę było przytulanko , a nawet nie mam jeszcze owulacji - ale już te kłucia to się przyzwyczaiłam , że coś tam czasami kłuje poza owulacja i się nie domyślam :p

Cześć wszystkim u mnie okres ma przyjść za 4 dni. Nadal mnie dziwnie boli podbrzusze. A wczoraj wieczorem zjadłam dwa razy większą kolację aż sama się potem zdziwiłam. Zawsze albo jadłam mało o 19 albo wcale.
U mnie też za 4 dni i niestety pobolewają mnie trochę piersi, tak jak to bywa u mnie przed @, ten sam ból. Brzuch mnie nie boli, znowu mi napięcie chyba rośnie, im mniej dni zostało tym gorzej ;) i myślę, że nic z tego.

Kapturek zaciskam kciuki!

Natalia91 oby okres się nie pojawił!

Porcelana powtórz test za kilka dni tak jak dziewczyny mówią. Mi się wydaje, że po chwili przyglądania coś widzę na twoim teście, ale pewnie sama byś była spokojniejsza, gdyby krecha była wyraźna. I życzę ci tego!

W pierwszej ciąży niesamowity ból piersi, ale chyba już po terminie @. Chyba przed @ żadnych objawów albo ich nie pamiętam. Później nie miałam żadnych mdłości, wymiotów, nic a nic. Nie byłam senna. Czułam się świetnie.
W drugiej ciąży już przed @ zaczęły mi przeszkadzać różne zapachy, piersi bolały, ale mało - tak jak zazwyczaj na @. Później byłam trochę senna co nie było w moim stylu, zasypiałam na filmach na siedząco i mąż się dziwił. Mdłości miałam trochę, ale później. Jak miałam za duże przerwy w posiłlach.
W drugiej miałam przed okresem biały śluz, więc podejrzewałam, że może być ciąża.

Tak sobie myślę... jeżeli mój cykl zapowiada się dłuższy niż zwyczaj mam to my się w owu nawet nie wstrzeliliśmy, więc co się dziwić :baffled::confused:. Choć później nie miałam już śluzu ani nic co by wskazywało na owu.

Z tymi bólami to tak można się trochę oszukać, bo ja też tak czasami się doszukuje , a może to ciąża? a może coś tam ? i tak człowiek się doszukuje w każdym bólu i w każdym działaniu ciąży jak się chce za bardzo... ja też mam czasami takie kłucia dziwne w podbrzuszu , nawet wczoraj miałam takie kłucie a w niedzielę było przytulanko , a nawet nie mam jeszcze owulacji - ale już te kłucia to się przyzwyczaiłam , że coś tam czasami kłuje poza owulacja i się nie domyślam :p
Dokładnie Dżasta. Zgadzam się w 100%. Bardzo łatwo można wszystko podciągnąć pod objawy ciąży. W sumie może lepiej, że żadnych nie mam, bo bym się nakręcała. Ja na przykład przed okresem często miewam różne zachcianki, jem więcej.
Ale każda zna swój organizm najlepiej i czasami naprawdę można wychwycić sybtelne sygnały przed @.

A właśnie jaki jest śluz przed okresem jeśli jest ciąża albo jej nie ma?
To też indywidualna sprawa. U mnie był biały. Nie było go dużo, ale biały jak mleko co było inne niż zwykle, bo najczęściej mam sucho. Dlatego u mnie to wyraźnie widać. Ale u niektórych nie ma zmiany w śluzie i miewają taki sam jak przed @.

Ps. Ja miałam cc, a drugi poród sn - któraś wcześniej pytała o porody ;-).

reklama
Do góry