reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.
Ja tam na 3 trymestr nie czekam... powoli zaczynam się rozglądać za lezaczkami i huśtawkami. Dużo rzeczy mam po dziewczynkach i tak naprawdę niewiele mi trzeba. Za to czeka mnie zmiana samochodu[emoji53]

reklama
A wiecie co ja bym chciała?! Żeby to już był 3 trymestr i żebym mogła się cieszyć robieniem wyprawki :).

Dziewczyny co wy jecie????? Mnie wszystko odrzuca, jest coraz gorzej :(. Jak pomyślę co wczoraj jadłam to mnie mdli na samą myśl, że miałabym to jeść. Nagle przestałam to lubić :eek:. Chcę żeby to już minęło, bo za chwilę będę miała straszne niedobory! Pić też nic nie mogę! Miałam ochotę na soki pomarańczowe, potrwało to może z tydzień, teraz nie mogę nawet spojrzeć na nie.
Ja muszę jeść w neuralnie zapachowym środowisku jak tylko wejdę do kuchni i coś poczuje zaraz mnie mdli i nic nie zjem.

Ja tam na 3 trymestr nie czekam... powoli zaczynam się rozglądać za lezaczkami i huśtawkami. Dużo rzeczy mam po dziewczynkach i tak naprawdę niewiele mi trzeba. Za to czeka mnie zmiana samochodu[emoji53]
Nas tez czeka zmiana samochodu. Co prawda bedzie to nasze 2 dziecko ale nasze obecne auto nie pomiesci wozka w bagazniku;p
no i po corce tez juz nic nie mam.. jednak zaraz skonczy 9 lat wiec ja dorabiam sie wwszystkiego od nowa. jestem ciekawa jakie wozki teraz sa poelecane wygodne. Trzeba wbic sie od nowa w to wszystko.

Każdy według własnych potrzeb, ja wolę czekać z wyprawką, po co mam robić sobie graciarnię przedwcześnie (blok). Zresztą teraz to nawet się nie cieszę jeszcze. Cieszę, ale samopoczucie nie pozwala mi się cieszyć w pełni. Teraz się koncentruję na wyprawkach do szkoły i przedszkola. Na bobasa przyjdzie czas później :-D.

Ale byś miała jakby bliźniaki ci się trafiły.

Każdy według własnych potrzeb, ja wolę czekać z wyprawką, po co mam robić sobie graciarnię przedwcześnie (blok). Zresztą teraz to nawet się nie cieszę jeszcze. Cieszę, ale samopoczucie nie pozwala mi się cieszyć w pełni. Teraz się koncentruję na wyprawkach do szkoły i przedszkola. Na bobasa przyjdzie czas później :-D.

ja tak samo uwazam ze nie ma co gromadzic przedwczesnie w moim wypadku bo wiem ze musze dokupic komode na te wszystkie cuda dla bobasa... chce zajac sie tym naprawdę pod sam koniec.

Ja dopiero po połówkowym poczuję się trochę pewniej, wszystko może się zdarzyć niestety niezależnie od tygodnia ciąży. Wolę odkładać kasę na dziecko, a potem kupię wszystko nawet w jeden dzień, gdybym tylko chciała :).

reklama

Napewno bym nie płakała z tego powodu przez rok mąż będzie na urlopie więc damy radę. W mieszkaniu też dużo miejsca kolejne 2 maluchy bez problemu się zmieszczą a za kilka lat jak starsza się wyprowadzi będzie extra pokój. Największy problem to auto i wózek...
Jeszcze tydzień tej niepewności mnie czeka... A potem już można zacząć planować gdzie umieścić łóżeczko/łóżeczka. Jestem psychicznie przygotowana na kolejną kumulacje Ale jak będzie jedno to też super, bo będzie dużo prościej to zorganizować.

Do góry