reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
A powiedzcie mi dziewczyny, czy Wy stosujecie się do jakichś diet? Unikacie np. kofeiny itd. żeby sprzyjało zajściu w ciążę? Czy w ogóle nic z tych rzeczy ? I czy bierzecie kwas foliowy i jakieś inne witaminy ?

A powiedzcie mi dziewczyny, czy Wy stosujecie się do jakichś diet? Unikacie np. kofeiny itd. żeby sprzyjało zajściu w ciążę? Czy w ogóle nic z tych rzeczy ? I czy bierzecie kwas foliowy i jakieś inne witaminy ?
I też mam na imię Justyna :)
Ja poki co nic nie biorę. Czekam cierpliwie do owulacji [emoji23]

Dziękuję ;*
No ja wyczytałam , że co drugi dzień najlepiej , a nawet i co trzeci bo juz w 4 dniu spada jakość spermy, a codziennie to że mogą być tzw . "suche wytryski" bo nie nadąży produkować...
Ja miałam wcześniej ponad 30 dniowe (33,34 a nawet 39 miałam w marcu) cykle a ostatnio miałam zapalenie i dostałam taką tabletkę , która mi go przyspieszyła i miałam 28,29 więc mam ruchome i te dni płodne tak samo ruchome i ciężko zgadnąć jak będzie w tym czy w następnym miesiącu..

To wychodzi na to, że ja pewnie będę ostatnia na testowanie, bo wg mojego kalendarza powinnam dostać miesiączkę na początku sierpnia i teraz nie wiem czy liczyć po swojemu cykle czy patrzeć na te aplikacje - kalendarzyki bo one jakąś swoją średnią wyliczają i policzył mi teraz 30dniowy cykl..
A propo starania to chciałam co 2 dzień ale w środę mam kontrolę u gina i nie można 24h przed wizytą współżyć a teraz chyba pobierze mi cytologię , więc trochę mi przepadnie..
Możliwe że tak jest z nasieniem. Często coś wypada i nie można działać choć się chce. Fajnie jakbyś miała 28,29 dniowe. No ale się nie wybiera tego.

I też mam na imię Justyna :)
Ja poki co nic nie biorę. Czekam cierpliwie do owulacji [emoji23]

Oo miło mi :)
No ja biorę gdzieś od lutego kwas foliowy, bo mi ginekolog mówiła, żeby brać tak z 3mies. wcześniej a nawet do pół roku ;) ale w sumie znam osobę , która w ogóle go nie brała przez całą i chyba wszystkie ciąże i dzieci zdrowe są ;)

2 dni jakie leniuchy ;). Ja się wzięłam ostro do pracy, choć kiedyś zaszłam po jednym przytulanku, wiec można i tak.
No Ty przy mnie to bogini seksu normalnie [emoji6] ja po porodzie i karmieniu jeszcze do siebie pod tym względem aż tak nie wróciłam ale może to też przez nie przespane noce bo jeszcze mamy jedna pobudkę [emoji16]

Kwas foliowy łykam cały czas nie przerwanie od dwóch lat [emoji16]

reklama
Się kisi i końca nie widać [emoji24]
20180716_201213.jpg

Załączniki

• 20180716_201213.jpg
    20180716_201213.jpg
    114,6 KB · Wyświetleń: 692
Do góry