reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Jak nifty wyjdzie źle to robi się amniopunkcje jak chce się przerwać ciążę. Taka biurokracja. Bo nifty daje bodajże 99,9%.
Nie rozumiem, amniopunkcję robi się tylko kiedy się chce przerwać ciążę? Dziwne. Ja bym robiła, żeby WIEDZIEĆ co mnie czeka, a nie w celu przerywania ciąży. Dziecko mojej koleżanki ma ZD, ma 2 lata, a jej mąż do dzisiaj się z tym nie pogodził, mimo że wiedział, że synek będzie chory. Takie rzeczy trzeba wiedzieć wcześniej. Jak najwcześniej. Trzeba się przygotować, dziecko miało od razu po urodzeniu operację.
Nie wybrażam sobie w dniu porodu usłyszeć: Pani dziecko ma ZD.

reklama
Nie rozumiem, amniopunkcję robi się tylko kiedy się chce przerwać ciążę? Dziwne. Ja bym robiła, żeby WIEDZIEĆ co mnie czeka, a nie w celu przerywania ciąży. Dziecko mojej koleżanki ma ZD, ma 2 lata, a jej mąż do dzisiaj się z tym nie pogodził, mimo że wiedział, że synek będzie chory. Takie rzeczy trzeba wiedzieć wcześniej. Jak najwcześniej. Trzeba się przygotować, dziecko miało od razu po urodzeniu operację.
Nie wybrażam sobie w dniu porodu usłyszeć: Pani dziecko ma ZD.
Nifty daje taką samą pewność jak amniopukcja. Ale w Polsce z tego co wiem muszą mieć papierek i amniopunkce do terminacji ciąży. Jak chcesz urodzić dziecko a nifty wyszło źle to po co jeszcze amniopukcja?

Nifty daje taką samą pewność jak amniopukcja. Ale w Polsce z tego co wiem muszą mieć papierek i amniopunkce do terminacji ciąży. Jak chcesz urodzić dziecko a nifty wyszło źle to po co jeszcze amniopukcja?
Bo tak zalecają dla potwierdzenia. Nawet Nifty się może pomylić.
A czy bym chciała urodzić to by się okazało jakbym się w tej sytuacji znalazła. Na dzień dzisiejszy tak, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Hej dziewczynki. [emoji4]
Mam pytanko do tych z Was, które są po cc. Czy boli Was teraz blizna? Wewnętrzna lub zewnętrzna, a może obie?

Jak nifty wyjdzie źle to robi się amniopunkcje jak chce się przerwać ciążę. Taka biurokracja. Bo nifty daje bodajże 99,9%.
Rzeczywiście cos kolo tego. A podobno usg genetyczne w okolicy 80%. Wiec roznica kolosalna.
Dodatkowo nifty czesciej myli się w ta strone, ze wykaze, ze dziecko chore a tak naprawde jest zdrowe. Wiec lepiej tak. Bo kiepsko byc zapewnionym ze dziecko zdrowe, a tak naprawde chore.

Już kiedyś pytałam, ale teraz jest nas więcej...
Będziecie robić usg prenatalne z testem PAPP-A?
Ja się decyduję na 90%, choć wiem, że wyniki mogą nieźle namieszać. Mam 30 lat. Koszt 400-500 zł zależy gdzie.

Nie robię pappa. Mam szczegółowe prenatalne w 12/13 tyg potem co miesiac zwykłe i 20/24tc 4d

Koszt duży Ale chyba warto ceny bo masz pewność że dziecko jest zdrowe albo że będzie chore na tą czy inna chorobę. A sama statystyka... dla mnie szkoda nerwów.

Jednym wypadkiem kiedy miałabym wątpliwości bylby brak czaszki,mózgu lub wytrzewienie. Widać je na usg. Reszta nie ma dla mnie znaczenia.

reklama
Do góry