reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Czesc, tez jestem kwietniowa ale nie było kiedy wczesniej wejsc :) mam pytanie odnosnie tsh i ft4. Martwię sie, ze pomimo brania letroxu nadal ft4 mam poniżej normy. Ma któraś podobny problem. Martwię sie o dzidziusia

Cześć, ja tez badam tsh i ft4, wyniki mam bliskie dolnej normy, prawie na granicy a biorę codziennie euthyrox, ostatnio miałam wizytę i endokrynolog mówił ze jest okej i nie zwiększał dawki leku

reklama
Raz byłam u endo i dał mi na miesiac letrox, a po miesiącu gin kazał mi kontynuować po pol dawki i wlasnie teraz spadło poniżej minimum. W poniedzialek ide na wizytę.
Tez tak macie? Od półtorej tygodnia bardzo duzo pije, a sikam kropelkę. Czuje jak juz puchne. Bo ogolnie od początku tylko 2,5kg przytyłam. A widze, ze od tej wody zrobie sie jak bańka. I od miesiąca codziennie mam upławy. Tez nie wiem czy to normalne. Mozna cos pic moczopędnego np pokrzywe? Tez wam sie coraz częściej brzuch napina?
To moja druga ciaza ( poprzednia bliźniacza ) 7 lat temu. Ale kompletnie nic nie pamietam.
Coraz bliżej terminu i coraz wiekszy stres

Ja tam nie mam problemu z tsh. Ale chyba najważniejsze by tsh było w normie a nie ft3 czy ft4 bo masz po To tabletki w zastępstwie tych hormonów. Mi.brzuch się napina od 20tc a teraz to już skurcze się pojawiają. Mniej lub bardziej bolesne... Ja to bym już chętnie za tydzień dwa się rozpakowała. Już nie daje rady z tym brzuchem przy moich szogunami. A one jeszcze nie kumate i ciężko im wytłumaczyć że mama na ręce nie weźmie, czy że nie wolno wspinać się na brzuch. I zaraz mamy histerię...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ja byłam na forum grudniowym i jestem już od dwóch miesięcy szczęśliwą mamusią. Piszę do Was bo zostało mi 15 zastrzyków Neoparinu. Jak któraś z Was stosuje to chętnie oddam. Jestem z Krakowa. Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę o prywatną wiadomość :) Życzę powodzenia :)

ja dopiero pierwsze, ale chcemy mieć drugie"od razu", jaką macie różnicę wieku?
I mnie między 1 a dziewczynkami 16lat... A teraz będzie prawie równo 2lata. Ciężko teraz być w ciąży i ogarniać 2 maluchy... jakbym wiedziała co mnie czeka to bym się jeszcze z pół roku wstrzymała. Poczekala aż maluchy będą w przedszkolu

reklama
Do góry