reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Z tego co mi wiadomo to podjęzykowa jest podobno mniej skuteczna ? Ja w ogóle mam problem z wchłanianiem wszystkiego. Żelazo żre już jakiegoś grubego kalibru na receptę a i tak nic :/. Chyba będą mnie czekać zastrzyki bo leci mi w dól cały czas

Nie wiem czy mniej skuteczna. Pewnie zalezy ile jej sie bierze. Ja chcialam tylko podjezykowa. Nie chce zlapac infekcji

reklama
Cześć kochane. U nas wyszło właśnie słoneczko.
Ja od rana próbuje posprzątać mieszkanie. Ale co się ruszę to czuje jakby mi ktoś dopompowywał powietrza w brzuchu i coraz mi ciężej. A i mały co chwilę się odzywa. 10 minut sprzątania 10 minut przerwy. Do nocy mi zejdzie [emoji17]
Ale zrobiłam porządek w szafie. Wszystkie jeansy spakowałam i do piwnicy wyniosłam. Nie ma sensu żeby miejsce zajmowały jak i tak przez najbliższe pół roku ich nie założę .

Mój M ma przyjechać wieczorem. Powiem wam że na początku się budziłam że on od poniedziałku donpiatku u rodziców mieszka ( pracuje razem z ojcem) Ale teraz gdy coraz bliżej takiego 100%wspólnego zamieszkania to zaczynam doceniać plusy tej sytuacji. Robię co chce, wracam do domu kiedy chce, nie muszę gotować obiadów ( No niestety czasem mam ochotę na obiad zjeść chrupki z mlekiem [emoji16]) sprzatam i zmywak tylko za siebie.
Mój mężczyzna i owszem czasem mi pomaga ale to już są takie ekstremalne sytuacje. Z drugiej strony wiem że mogę na niego liczyć. Mimo że nie jest tuż obok to wiem że jakbym zadzwoniła w środku nocy to by się pilnie zjawił. Ostatnio mnie zaskoczył bo wyszedł z inicjatywą że z chęcią będzie ze mną na szkołę rodzenia chodził. Nie spodziewałam się [emoji4]
A właśnie. Zapisalyscie się już do szkół? I czy w ogóle wybieracie się? Rozumiem że mamy powtórne doswiadczenie mają, ale pytam te osoby co będą miały pierwszego bobasa[emoji4]

Prane łan faktycznie jest słaby. Mi jeszcze nigdy nie pomógł. Ja brałam Rutionoscorbin i czosnek w tabletkach ( nie mogłam naturalnego). Mój gin jeszcze mi polecił prenatal grip care na przeziębienie.

Ja chodzę do szkoły rodzenia od kiedy jestem w 21 tc. we wtorek idę 3 raz.
od siebie osobiście polecam :)

Ja chodzę do szkoły rodzenia od kiedy jestem w 21 tc. we wtorek idę 3 raz.
od siebie osobiście polecam :)
Ja dzisiaj się zapisałam ale grupa której godziny zajęć mi odpowiadają zaczyna sie dopiero w połowie stycznia.

Mały dziś szaleje na całego. Caly czas mnie ugniata i depcze

Z tego co mi wiadomo to podjęzykowa jest podobno mniej skuteczna ? Ja w ogóle mam problem z wchłanianiem wszystkiego. Żelazo żre już jakiegoś grubego kalibru na receptę a i tak nic :/. Chyba będą mnie czekać zastrzyki bo leci mi w dól cały czas

A łączysz to żelazo z witaminą C? Podobno lepiej się wchłania. Ja teraz staram się łączyć zajadając mandarynkę, kawałek papryki czy czegoś co ma witaminę. Żelazo mam w normie ale ferrytyna spada czyli coś z moim magazynem żelaza nie tak. Lekarka jeszcze nie chce włączać dodatkowego niż ten w Pregnie ale jak będzie spadać dalej coś trzeba będzie pomyśleć.

U mnie szkoła rodzenia która chce jest dopiero od 30 TC..

500 leukocytow to bardzo dużo. Ja miałam najwiecej 30-50 a urosept biorę cały czas 3x1

Hej. U nas pracowity weekend, a do tego od wczoraj awaria wody i w calym miescie nie ma. No nie wiem jak tu fukncjonowac [emoji14]

Ja sie czuje fatalnie, wczoraj mialam tak okroony ból w lydkach i kolanach, ze nie spalam do 2. Dzisiaj juz mniej bolą, ale wszystkie mięśnie na plecach dają o sobie znac. No, oby to nie grypa.

A zdarza się Wam wymiotować po żelazie? Bo ja narazie biorę takie bez recepty, gin stwierdziła że spróbujemy mniejszy kaliber, ale tak mi po nim niedobrze... tak samo mam.problem z łykaniem witamin. Jak tylko mam włożyć do.ust, już mnie skręca. Nigdy tak nie miałam...

reklama
A zdarza się Wam wymiotować po żelazie? Bo ja narazie biorę takie bez recepty, gin stwierdziła że spróbujemy mniejszy kaliber, ale tak mi po nim niedobrze... tak samo mam.problem z łykaniem witamin. Jak tylko mam włożyć do.ust, już mnie skręca. Nigdy tak nie miałam...
Mi się nie zdarzyło biorę szelazo a co do łykania tabletek to już mi stają w gardle coraz częściej ...

Do góry