reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Kupiłam sobie ten płyn do płukania i do psikania i ledwo co pomogło.
Chyba mocno się załatwiłam, bo już mam 38. K siedzi bez koszulki i się poci, a ja w bluzie i mam gęsią skórkę.
Biorę już ten Augmentin, ale się boję, że ta infekcja teraz i antybiotyk przekreślą starania w tym miesiącu. Chociaż z drugiej strony antybiotyk jest mało inwazyjny, a ja mam dopiero 9 dc. W ogóle to strasznie mnie też dzisiaj podbrzusze pobolewa, z lewej strony mocniej.

Kupiłam sobie ten płyn do płukania i do psikania i ledwo co pomogło.
Chyba mocno się załatwiłam, bo już mam 38. K siedzi bez koszulki i się poci, a ja w bluzie i mam gęsią skórkę.
Biorę już ten Augmentin, ale się boję, że ta infekcja teraz i antybiotyk przekreślą starania w tym miesiącu. Chociaż z drugiej strony antybiotyk jest mało inwazyjny, a ja mam dopiero 9 dc. W ogóle to strasznie mnie też dzisiaj podbrzusze pobolewa, z lewej strony mocniej.

Ohh Ty biedna się załatwiłaś :(

No może nie ma co przekreślać starań, może akurat nie wpłynie branie antybiotyku na staranie i się uda wstrzelić ? ;) Warto spróbować :D

reklama
Tak kochana, masz rację Glimbax jest super , też go mam i używałam jak tylko coś się działo w gardle lub nawet w jamie ustnej , jak afty sie pojawiały to też fajnie odkaża [emoji4]

A propo testowania to kiedy testujemy ? Bo ja się dygam zbyt wcześnie ale jestem ciekawa i nie wiem co z tym zrobić [emoji14]
Wstyd się przyznać, ale znów testowałam... dziś z porannego moczu. Myślałam, że już coś wyjdzie, bo niektóre z dziewczyn pisały, że w 25 dc im wychodziło. U mnie dzis 26 dc i nic [emoji17] nawet cienia. Przez to naszły mnie wątpliwości. Tym bardziej jak przeczytałam, że ten test powinien wykazać ciążę już po 7 dniach od zapłodnienia.
Teraz to już czekam do dnia @, ale mam teraz duże obawy co do tego czy coś wyjdzie.

Rodzinka już jest. Wczoraj się kiepsko czułam. Najpierw problemy żołądkowe, potem łeb bolał, a na końcu kręgosłup [emoji1] żyć nie umierać. Dziś lepiej, ale mam jakiś niesmak w buzi, tak dziwnie.

Co do kp to nie ma czegoś takiego jak mało treściwy pokarm. Dzieci na piersi więcej jedzą, bo pokarm szybciej się trawi. Moje dzieci akurat były litościwe. Syn miał 2 miesiące jak przesypiał noce, a córka 9.

Jak ja źle znoszę upały :(
Mało treściwy może nie jest, ale myślę, że jest różnica w tłustości mleka z piersi. Niektóre mamy karmiące piersią maja szczupłe dzieci, a moja na piersi była tak tłusta do ponad roku czy dwóch lat, że już się pediatra śmiała, że ją schabowymi karmię.

Ja bym poczekała do środy...tzn teraz taka mądra jestem a w rzeczywistości jutro bym spróbowała ale z przekonaniem ze będzie jedną kreska...hahaha
No właśnie ja tak testuję i tylko się zawodzę ☹️juz zaczynam powątpiewać przez to...

Nieśmiało witam się i ja. Wedlug om termin na 04.04.2019r. Dzisiaj testowalam i dwie tłuste krechy. Natychmiast [emoji1]

Super! Witamy [emoji6] a w którym dniu cyklu testowałaś, że tak szybko dwie tłuste kreseczki?

Do góry