reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ktoras ostatnio mowila o polozej srodowiskowej na nfz ? Od ktorego tygodnia to obowiazuje i czy najpierw trzeba isc do rodzinnego po skierowanie ? Jak to wyglada :)?

Przychodzi od 21tc. Do mnie dzwoniła sama, bo wiedziała, że jestem w ciąży (chyba w 6tc byłam w przychodni po skierowanie). Jeśli w przychodni nie wiedzą, że jesteś w ciąży, to musisz się sama zgłosić.Dzisiaj zaczęłam 21 tydzień, więc powinna w najbliższym czasie przyjść. Miała dzwonić, żeby umówić się konkretnie.

reklama
Przychodzi od 21tc. Do mnie dzwoniła sama. Dzisiaj zaczęłam 21 tydzień, więc powinna w najbliższym czasie przyjść. Miała dzwonić, żeby umówić się konkretnie.
Ale to jest obowiązkowe? Bo ja na przykład nie chcę, żeby przychodziła, bo po co. Poza tym do innej przychodni chodzę do gina niż należę do lekarza pierwszego kontaktu. I obie przychodnie są w innej miejscowości niż ja mieszkam.

Która pisała, że macicę ma większą niż wskazuje tydzień ciąży? Ja tak miałam w drugiej ciąży na początku. Nic z tego nie wynikało. Natomiast w tej ciąży miałam za małą na dany tydzień. Też na początku ;). I ok.

Kolezanka miala chyba od 22 tygodnia mowila, ze co tydzien spotkania wcale nie musza byc u Ciebie w domu. Od 28tyg robila jej ktg w szpitalu, opowiadala co i jak. Takze ja bym chciala. Dopytam jak to jest u nas w miescie

Kolezanka miala chyba od 22 tygodnia mowila, ze co tydzien spotkania wcale nie musza byc u Ciebie w domu. Od 28tyg robila jej ktg w szpitalu, opowiadala co i jak. Takze ja bym chciala. Dopytam jak to jest u nas w miescie

To może po skończonym 21. Ja wolę u mnie w domu. Nie chce mi się jeździć do przychodni, za dużo tam chorych.

reklama
Jeśli chodzi o zamykanie wątku, to już miałam na ten temat mnóstwo przemyśleń i za każdym razem dochodzę do innych wniosków :-D. Na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że nawet tam nie wrzucę swoich zdjęć, ani nie otworzę się bardziej niż tutaj. Po prostu ja już raz byłam na takim forum i wszystko się po zamknięciu zmieniło, pamiętam nawet, że niektóre miały pretensje jak jakaś dziewczyna nie wstawiła fotki twarzy, no bo inne się pochwaliły, to było nękanie jej, żeby w końcu dodała. Niektóre dziewczyny się bardzo otworzyły, wrzucały nawet jakieś rodzinne foty mężów, dziadków, zdjęcia ślubne itd. Pamiętajcie, że to jest tylko internet. Poza tym nie wiemy kto siedzi z drugiej strony i co z takimi fotkami robi. Nawet na zamkniętym nie ma pewności kto jest kim.
o kurcze, jakie wariatki :D
mi to obojętne kto co wrzuca.
z drugiej strony na Facebooka i insta też wrzucamy i liczymy się z tym że to internet.
gdybym miała 12 lat to mogłabym się martwić że nie wiem kto siedzi po 2 stronie. ale serio jeśli wrzuci się zdjęcie z brzuszkiem, czy nawet ślubne to co ktoś mógłby zrobić z tym zdjęciem? nie wiem jak musiałabym się rozkręcić i jaka treść wrzucać żeby ktoś miał w stosunku do mnie zle zamiary :p to jest internet. ale chyba na mamusiowym forum nie przesiaduja jacyś fetyszysci którzy jaraja się kobietami z brzuchem :D maja od tego profile na insta hihi

ale jeśli sporo dziewczyn poczuje się przez to bezpiecznie to why not ?

U nas z czerwcowek dziewczyny się do tej pory prywatnie spotykają [emoji3] fajna sprawa. Może i u nas kiedyś się zaczną takie spotkania na żywo [emoji4] oby [emoji1]

no i fajnie :) ja chyba nie mam takiej opcji bo chyba tylko @Biegi93 jest z Wrocka/Czestochowy

Do góry