reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Verq - o dziękuje że napisałaś :)

Pewnie też w szpitalu mi powiedzą jakie probiotyki warto podać maleństwu - zwłaszcza jakbym miała CC

Czy Ty stosowałaś jakieś probiotyki w ciąży ?

Ja aktualnie łykam żelazo, ale już tylko do następnej wizyty i biorę żuravit profilaktycznie bo mój lekarz znalazł leukocyty w moczu..

reklama
No wesoło jest nie powiem. Chociaż dziewczynki są już na tyle duże i samodzielne że wiesz jest lżej , ciężko czasem tylko ich humorki znieść, ale daje rade. [emoji4] Stres jest, tylko przy pierwszej ciąży martwiłam się jak sobie poradzę z malenstwem, a teraz zastanawiam się jak ogarnę maleństwo i dwie małe kobietki [emoji16] ale czekamy już wszyscy z niecierpliwością na małego. 3 ciąża daje się we znaki więc coraz ciężej mi wykonywać codzienne czynności, tym bardziej że już 14 kg na + [emoji18] a chciałam przytyć ze 20 kg (przed ciąża ważyłam 45-46 kg.) żeby mi coś zostało. [emoji4]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Brazowooka obawiam sie ze to nie takie latwe ja przytylam 23kg i nic nie zostalo...bez diet i ćwiczeń. To chyba jest tak ze jak ktos chce zeby mu zostalo to nie zostaje a jak ktos chce szybko zgubic to sie z waga zmaga...[emoji6]

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Verq - o dziękuje że napisałaś :)

Pewnie też w szpitalu mi powiedzą jakie probiotyki warto podać maleństwu - zwłaszcza jakbym miała CC

Czy Ty stosowałaś jakieś probiotyki w ciąży ?

Ja aktualnie łykam żelazo, ale już tylko do następnej wizyty i biorę żuravit profilaktycznie bo mój lekarz znalazł leukocyty w moczu..

Lekarze niestety nie zawsze są zorientowani w temacie ;) Polecam na ten temat posłuchać doktor Patrycji Szachty z Centrum Medycznego VitaImmun. Filmiki są na youtube, ostatnio była w DDTVN. Dla maluszka polecam Dicoflor w kroplach, a w jeżeli chodzi o stosowanie w ciąży to tak ja stosuje i mogę polecić San Probi, Trilac Lady i chociaż ze dwa razy w czasie całej ciąży Vivomixx.

Macie racje. dokładnie tak jest :) ja zaczęłam ciążę z wagą 50 kg obecnie przytyłam +7 kg a jem naprawdę dużo, zwłaszcza mam ochotę na pączki z różanym nadzieniem, myślę że tegoroczny tłusty czwartek może być dla mnie rekordowy pod względem ilościowym :D

o chętnie posłucham sobie na youtube, dziękuje za wskazówki - Verq

Mam do Was jeszcze pytanie w czym spały wasze pociechy w łóżeczku?

Zastanawiam się po prostu co kupić, myślałam o tzw. śpiworku czy rożku ?
Stosowałyście również poduszki/ kliny czy dziecko spało na "płasko" ?

ja sie dziwie na czym moje dziecko rosnie.. :D przed ciaza 67kg a teraz 62-63kg.. A mlody rosnie ekspresowo.. 26+3 i 1063g a 12.01 bylo 630g [emoji14] a brzuch wyglada jak doklejona kula

Kacper spal pod kocykiem bo wkurzal sie jak byl "związany" czy to rozkiem czy czym innym. Pod główką mial klin bo ulewal i neonatolog zalecila kupno

Alan klin mial pod materacem bo refluks mial. Przykrywalam go tylko pielucha bo bylo upalne lato a jesien zima pod koldra( wtedy jeszcze nie slyszalam o SIDS) teraz bedzie spala na plasko( oby ) i w śpiworku

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Wit d należy podawac, nie można sobie wybierac tak lub nie

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Majorcia aż takie oczywiste to nie jest. I np moja Polozna absolutnie mi to odradzała i na wiem forach i blogach to odradzają. Ale ja wiadomo podawałam, w okresie letnim nie ale później już tak. Ja maluszki wystawiałam na chwile w pampersie na słoneczko.

7u229jcg4s0byzyg.png

reklama
Do góry