reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witam Kwietniówki :) jestem po dzisiejszej wizycie - termin na 6.04 waga Malucha 1,92kg Pani Gin stwierdziła ze wagę ma o tydzień starszego dziecka a jak waga Waszych dzieci? ja jestem +12 kg :) nie chciałabym przekroczyć 20. Po wizycie byliśmy oglądać wózki i foteliki i zawiedziona jestem.... weszłam do sklepu, zobaczyłam milion wózków ale ten który chciałam obejrzeć/ewentualnie kupić to go nie było... chciałam obejrzeć wózek Navington galeon. Pan który nas oprowadzał po sklepie pokazał Anex sport, twierdząc, że podobny jakością wykonania, parametrami i ceną. Ma któraś z Was ten wózek Anex albo Navingoton? i moze coś obiektywnego napisać? bo czytając opinie w necie to ciężko jest odróżnić opinie pisane od producenta od rzeczywistych klientów. Zależy mi na dobrej amortyzacji (jazda po wertepach), nie mieszkam w bloku więc waga nie jest dla mnie aż tak istotna. I jeszcze odnośnie fotelików/nosidełek...czym się sugerować przy kupnie? na co zwrócić uwagę? wiadome, że bezpieczeństwo ale jak odróżnić dobry produkt od oszukanego? :) nooo to się rozpisałam :) ale myślę, że nikt nie będzie się burzył bo tak ostatnio skromnie wszyscy piszą :)

reklama
Chciałam też kupić kołderkę i poduszeczkę do łóżeczka i wyszłam z niczym.... Byłam przekonana, że muszę mieć kołderkę 120x60 a Pan sprzedający wielce zdziwiony, że standardem jest 135x100 i on tych 120x60 nie ma. Wypakował przy mnie kołderkę rozłożył na łóżeczku po czym sam zwątpił bo kołderka była 2 razy większa od łóżeczka :) więc jakby nagrać film z mojej wizyty w sklepie, rozmowa z Panem o wielkości kołdry+ przykrycie łożeczka kołderką, to byłby niezły ubaw. To moje pierwsze dziecko, nie ukrywam, że się nie znam :) ale Pan sprzedający (a nie był to osiedlowy sklepik tylko duży sklep z art. dziecięcymi) zaskoczył mnie totalnie, wydaje mi się, że powinien wiedzieć conieco. W ogóle kolejnym zaskoczeniem było dla mnie to, że wszędzie sami faceci (w sklepie z wózkami i łóżeczkami/kołderkami),jakoś z babką chyba łatwiej by mi się rozmawiało (czyt. wychodziło na "blondynkę" która sama nie wie czego chce :) )

Odradzałabym zakup pościeli na początek, poczytaj o zaleceniach odnośnie zapobiegania śmierci łóżeczkowej. Raczej lepiej kupić śpiworek. Co do fotelików kierowałabym się wynikami w testach ADAC.

Wiecie co jest najlepsze...z Alanem nie slyszalam o SIDS wiec mielismy kolderke ale piorac rzeczy dla malej znalazlam 2 spiwory...widocznie.musialam.po ktoryma dziecku dostać z rodziny[emoji23] nawet nie wiedzialam po co je uzywac [emoji38]

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Wiecie co jest najlepsze...z Alanem nie slyszalam o SIDS wiec mielismy kolderke ale piorac rzeczy dla malej znalazlam 2 spiwory...widocznie.musialam.po ktoryma dziecku dostać z rodziny[emoji23] nawet nie wiedzialam po co je uzywac [emoji38]

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png
Tak trochę to dla mnie dziwne, bo mój syn ma 6lat i przed urodzeniem go słyszałam duzo o sids i czytałam, wiec 3lata temu powinno Ci się chociaż obic o uszy to.

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Tak trochę to dla mnie dziwne, bo mój syn ma 6lat i przed urodzeniem go słyszałam duzo o sids i czytałam, wiec 3lata temu powinno Ci się chociaż obic o uszy to.

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Chodzilam do dwoch lekarzy,3 razy bylam w szpitalu, mialam spotkanie z polozna przed porodem, po porodzie tez byla w domu (lozeczko z ochraniaczem z baldachimem) zero informacji. Wszystkie znajome kolderki ochraniacze itp. Dopiero dowiedzialam sie o co tak naprawdę chodzi z artykułu od mamaginekolog...

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Chodzilam do dwoch lekarzy,3 razy bylam w szpitalu, mialam spotkanie z polozna przed porodem, po porodzie tez byla w domu (lozeczko z ochraniaczem z baldachimem) zero informacji. Wszystkie znajome kolderki ochraniacze itp. Dopiero dowiedzialam sie o co tak naprawdę chodzi z artykułu od mamaginekolog...

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png
A nie szperalas w necie przed narodzinami?

A nie szperalas w necie przed narodzinami?
Nie uczestniczylam w żadnych forach czy na fb. Nikt mi nic o tym nie powiedzial to czego mialam szukac? Chociaz kiedys nie bylam tak uzalezniona.od internetu jak teraz. I nie bylam tak wrazliwa na wszystkie dolegliwosci itp zwiazane czy to z ciaza czy z noworodkiem. Teraz wiecej wiem( ale tylko dzieki temu ze gdzies uslysze i sama szperam), wiecej czytam zwyczajnie w swiecie mam wiecej czasu na to... ale co zobacze zdjecia noworodkow kolezanek to wszędzie króluje kolderka, ochraniacz i baldachim teraz jeszcze kokony... teraz nie dosc ze nie mam ochraniacza, baldachimu i kolderki to mam detektor tętna plodu, monitor oddechu, elektroniczna nianie, śpiwory( ktore odziwo posiadalam ale nie znalam zastospwania). Jednak forum i instagramy pomagaja[emoji6] czasu nie cofne ale teraz jestem lepiej przygotowana

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

reklama
Kd30 no ja to przy kazdym "nowym" produkcie robie research [emoji1] az sie sama z tego smieje ale nie kupuje nic w ciemno. Nie znam sie wiec jak po nocach spac nie moge to po prostu czytam, czytam i czytam... nie mam w poblizu zadnego niemowlaka wiec musze teorie na sucho posiasc

Do góry